Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawno wyemigrowany

czy ktoś żałuje powrotu do PL z UK (jak TAK)

Polecane posty

Gość dawno wyemigrowany

Po 6-ciu latach życia w UK wróciliśmy z żoną i 2 dzieci do PL. Bardzo żałujemy, ale trudno by nam teraz było wrócić, bo w zasadzie nie mamy do czego (wrociliśmy do PL w 2010 roku). Oboje mieliśmy z zona prace biurowe (na stale), ale zachcialo nam sie powrotu. teraz zona prowadzi wlasny business, ale ja nie mam pracy od roku. Strasznie tesknie za UK (czytaj za codzienna WOLNOŚCIĄ - o co chodzi wiedzą osoby mieszkające w UK), bardzo chciałbym tam wrócić. Czy tez ktos z Was tak ma?

Gość maria assunta
Pewnie ...ja wrocilam z innego kraju, po 12 letnim pobycie i zaluje kazdego dnia..nie mam tu pracy, wszystko mnie denerwuje...ten kraj, szary, smutny, zimny...

Gość kasiik_gas
hmm ja wróciłam ,ale na studia , na razie utrzymują mnie rodzice którzy tam zostali więc nie narzekam ,jak będzie później , nie wiem, może wyemigruję chociaż wolałabym nie ;)

Gość o jajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
14:13 [zgłoś do usunięcia] dawno wyemigrowany do anony_mouss - ogólnie to piszesz strasznie głupie rzeczy. Zdaje sie, ze piszesz z jakies dalekiej prowincji (przynajmniej umysłowej). Ja skonczyłem studia na dobrej uczelni (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu), kasa nie jest dla mnie wyznacznikiem, a jednak wyjechalem do UK 9 lat temu i nie tesknie za Polska (za rodzina TAK). Oprocz pieniedzy (do ktorych sie nie przywiazuje) w UK jest cos takiego jak WOLNOŚĆ, ktorej nie zrozumiesz, dopóki nie wyjedziesz z polskiego bajorka umyslowo - koscielnego. W UK nie ma czegos takiego jak stres w pracy (lub przed nia), zamartianie sie codzienne, mycie okien na swieta, przyjmowanie ksiedza na kolędzie - po prostu INNY świat, do jakiego polska jako kraj nie dotrze nawet za 30 lat... przykro to pisac, ale tak jest!!!! ZDECYDUJ SIE ,CZY NADAL MIESZKASZ W UK CZY W PL :-) DO TEGO TUTAJ PISZESZ,ZE 9 LAT JESTES W UK ,A TERAZ PISZESZ,ZE 6 LAT :-)

Gość o jajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Do tego ten głupi wpis o tym,ze w UK stresu z powodu pracy nie ma :-) Czym kraj bardziej rozwiniety,to stres bardziej doskwiera,bo wyscig szczurów szaleje. Do tego dochodzi obawa przed utrata pracy i minimalna płaca tez nie powala. Swiatowa Organizacja Zdrowia wpisała juz dawno stres z powodu pracy do jakeigos tam rejestru chorób.

Gość polski załobnik
ja z mężem żałujemy powrotu po polski, ale chcemy wrócić z powrotem do anglii

Gość a nie umiecie po Angielsku?
gdzie mieszkacie? W dużych miastach szukają ze znajomością Angielskiego. Czy umiecie tylko Ponglish?

My wróciliśmy w 2009 i nie żałujemy. Ale my zawsze traktowaliśmy Anglię tymczasowo, więc to pewnie inna sytuacja.

Gość emigrantka7890
W 2009 roku wrocilam z Nowej Zelandii do Polski. Rok czasu chodzilam na psychoterapie,lykalam leki. Zycie w Polsce jest straszne. Wracam za pol roku do Nowej Zelandii!!!!! Czuje, ze zyje!!!

Gość Wiola91
Żałosne prowo:(

Gość emigrantka7890
Pierwsze co mnie uderzylo to wredne zaciete twarze na ulicach, rozliczanie i wypytywanie o wszystko.

Gość Wiola91
Zapewne pochodzisz z jakiejś wioski :classic_cool:

Gość jejkdcjwkl
ja 6 lat temu wrocilam z uk do pl i w pl pozylam 5 lat i ponownie jestem w uk dlaczego? otoz urodzil nam sie synek zaczelismy coraz to ciezej stac z kasa a maz wrocil do pracy gdzie wczesniej pracowal na szczescie go przyjeli bo z praca teraz ciezko i spokojnie bez duposcisku sobie zyjemy....

Gość polski załobnik
tak, umiemy oboje angielski, tylko teraz trudno zaczynac wszystko od nowa (ja zaczynalam od KP), a skonczylam w korporacji przy kompie.

Gość Garacxb
Oj kompleksy z Was wychodza. Czlowiek ze wsi moze wyjsc, ale wies z czlowieka nigdy! Tacy wielcy swiatowcy z Was, a sloma z butow wystaje i traci pokazowka na kilometr. Skoro dla Was zycie na emigracji jest takie super, to siedzcie tam i nigdy nie wracajcie!

Gość polski załobnik
zebys wiedzial, ja zaluje powrotu do pl i jakbym mogla cofnac czas, nigdy bym nie wrocila. czy mi słoma z butów wychodzi? chyba nie. jestem skromna osoba, nie obnosze sie z niczym, a horyzonty myślowe mam chyba szerokie...

Gość hix
"Skoro dla Was zycie na emigracji jest takie super, to siedzcie tam i nigdy nie wracajcie!" takie rzeczy pisza polacy, ktorzy nigdy nie mieszkali za granica i nawet nie maja pojecia w jakiej nienawisci, zawisci, smeceniu i wszechobecnej biedzie zyja

Gość Garacxb
Akurat mieszkalem sporo czasu za granica i nie uwazam, zeby zycie w obcym panstwie bylo takie super. Za to doskonale widze jak sie zachowuja Polacy na emigracji w zdecydowanej wiekszosci. W Polsce takie szaraczki, a potem kawalek swiata zobacza, wyjada do obcych i juz wielkie "Pany" z.nich majacy w pogardzie ludzi zyjacych w Polsce.

Gość polski załobnik
zgadzam sie z Toba HIX w 100%. nie obrażając nikogo, Polacy mają największy dupościsk życiowy, który sami sobie generują. Strasznie szary naród, pełen pretensji o przeszłość, zatwardziały i zapiekły w narodowo - katolickim bajorku. Chyba nie ma bardziej obrzydliwego kraju i narodu na świecie (pisze kraju i narodu jako całości, a nie o Polakach). Akurat ja Polaków na obczyźnie postrzegam raczej pozytywnie, bardzo sie zmieniają na lepsze, otwierają sie na świat, moga swobodnie oddychac (wie o czym pisze ten, kto pomieszkał troche za granicą)

Gość Kredtka
Mieszkałam 6 lat na wyspach i postanowiłam wrócić. Od 2 lat żyję w PL i ani jednego dnia nie żałowałam, że wróciłam. To była bardzo dobrze przemyślana decyzja, nie pod wpływem impulsu. Mam tutaj dobrą pracę, mój chłopak również- rozwijamy się zawodowo. Ani myślę wracać do tego deszczowego klimatu i rozwydrzonych ludzi. Pozdrawiam!

Gość GDFVSCA
" Ja skonczyłem studia na dobrej uczelni (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)" :D leże i kwiczę :D

Gość student Univ. Przyrodn
a co masz do tej uczelni? ja tez koncze studia na Univ Przydorniczym w Poznaniu i juz mam kilka ofert pracy. Poziom nauczania jest bardzo wysoki, wiec nie wiem dlaczego jest Ci az tak do śmiechu.

Gość technolog drewna
skonczylem AR (obecnie uniwersytet przyrodniczy) w Poznaniu 14 lat temu na wydziale Technologii Drewna. Zarabiam 8-10 tys netto/m-c. Cos ktos chcial dodac?? (pracuje w wyuczonym zawodzie)