Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kaarolincia

Preejakulat - zagrożenie ciążą?

Polecane posty

Gość kaarolincia

Cześć, pewnie już nieraz pojawiały się tutaj tego rodzaju pytania i kolejne może brzmieć co najmniej dziwnie, ale męczy mnie to już od 5 dni, przez które z niecierpliwością czekam na miesiączkę. 5 dni temu miałam kontakt z moim chłopakiem, a w zasadzie z jego preejakulatem, który miałam na dłoniach, po kilkunastu minutach poszłam do toalety za potrzebą i przez nieuwagę, nie umyłam rąk po całym zdarzeniu z chłopakiem. I teraz pytanie: czy jest jakiekolwiek zagrożenie ciążą w przypadku zaistniałej sytuacji? czy w takiej ilości preejakulatu (w zasadzie nie był on już widoczny na dłoni, po prostu nie umyłam rąk po całym zdarzeniu), możliwe jest, aby zawarte w nim plemniki (czy w ogóle prawdą jest, że znajdują się tam plemniki, czy są one osłabione, jaka jest ich ilość, a może są żywotne i zdolne do zapłodnienia, lecz ryzyko jest niewielkie?) były w stanie dostać się do pochwy? Miałam wtedy teoretycznie dni niepłodne, 15 dni po przewidywanej owulacji, cykl mam regularny, 29-30 dni, w tym miesiącu niestety przedłuża sie to już i stąd mój niepokój. Proszę Was o odpowiedź i potraktowanie mojego pytania serio, bo naprawdę się przejmuję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować