Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adhd_22

dowod osobisty dla dziecka?!

Polecane posty

Otóż to. Ojciec mojej 5 -letniej córki nigdy się nią nie interesował. Rozstaliśmy się gdy mala miała roczek. Od tamtej pory go nie ma. Jest obcokrajowcem i w dodatku wiem ze teraz przebywa w zakładzie karnym. Ja jednak życie ułożyłam sobie spokojnie. Teraz z narzeczonym chcemy osiedlić się w Niemczech gdzie mamy mieszkanie i dobra prace. Jednak córkę trzeba zameldować a do tego potrzebny dowód osobisty dla niej. Jak moge go otrzymać bez zgody ojca. Pomóżcie.

Gość hjghkjghjkhjk
musisz odebrac prawa rodzicielskie inaczej nie zrobisz.

A ja słyszałam ze sad moze wyrazić zgodę na taki dokument. To prawda ? Jak to wygląda?

Gość moze powiedz ze nie masz konta
ktu z ojcem dziecka od lat , nie wiesz gdzie jest,co robi i nie zajmowal/interesowal sie dzieckiem od lat popytaj lokkalnie prawnika albo zagoogluj po niemiecku, na pewno nie ty jedna jestes w takiej sytuacji

Mhm tak właśnie zrobię. Ale chciałabym znaleźć kogoś kto juz ma to za sobą. Chodzi mi o to czy to musi być rozprawa w sadzie czy odbędzie się posiedzenie bez mojej obecności?! Itd.

Gość trhreyhrthfgh
ale mowic to ty sobie mozesz...prawa nie przeskoczysz i tyle. zaloz sprawe o pozbawienie raw rdzocielski i to szybko i po bolu na cale zycie.