Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oli.aj

Półroczne dziecko nie chce spać w dzeń.

Polecane posty

Gość mama oli.aj

Mam pól roczną córkę. Mała przesypia całe noce. Od 20 do 9. W dzień natomiast ma 2 drzemki po 30 - 40 minut. Czytałam że jesli dziecko nie chce spać w dzień to mogą być jakieś zaburzenia. Rozmawiałam z lekarzem powiedział mi że wszystko jest ok córka jest prostu takim typem. Mała w dzień jest radosna, wesoła, chętna do zabawy. Chciałabym się poradzić mam, co myślicie o tym spaniu?

Gość mlodamamaa
moja cora ma 5 miesiecy spi od ok 22 do 8,9 rano i w dzien ma podobnie 2 drzemki max 40 minut czasem zdaza sie ze wcale w dzien nie spi... dzieci im starsze tym aktywniejsze... :-):-)

Gość mama oli.aj
Teraz to i tak walczę żeby spala nim 2 razy ale zazwyczaj jest jedna albo wcale. Od wczoraj nie chce wogóle spać w dzień.

Gość mama oli.aj
W niedzielę miała 2 drzemki, a w sobotę i piątek żadnej.

Gość mama oli.aj
Od poniedziałku wracam do pracy. I boję się trochę że coś jest nie tak.

Gość expres yorself
Mój synek ma 8 miesięcy i w dzień trzy godzinne drzemki - w domu. A jak na dworze to i ze 3 godziny jednorazowo potrafi spać. W nocy śpi od 20 do 6.30-7.30. Jak miał pół roku to spał po 4, czasami 5 razy dziennie od godziny do półtora. Także kobitki współczuję :O

Mniej czytaj ;)moja corka obecnie 3 letnia tez taka byla.Od 6 miesiaca nie bylo sily zeby spala dluzej niz 20 minut gora 2 razy dziennie.Noce ladnie przesypiala. Niestety w wieku 9 miesiecy przestala sypiac w ogole praktycznie.Wygladalo to tak ,ze kladlam ja o 20 a o 22 byla juz "wyspana" walczylam z nia czasami nawet 2 godziny ,w koncu zasypiala i po godzinie znowu a piac od nowa.O 5 rano juz nie bylo sily zeby ja polozyc spac .Policzylam po 2 tygodniach takiego zachowania ,ze ona przesypia 6 godzin na dobe i wyladowalismy u lekarza,A to jeszcze nie koniec historii.Mam nadzieje ,ze u was to bedzie lepiej wygladac.

Gość długo
Juź do pracy!

Gość mlodamamaa
moja czesto ma tak ze jak w dzien juz zasnie to nawet nie zdaze sie kawki napic i juz urwisek nie spi... ale pomysl leprze to niz to co ma moja znajoma dziecko 7 miesiecy praktycznie caly dzien spi za to w nocy smieje sie bawi probowala go przestawic ale nie da rady zasypia na siedzaco.... hihi

Gość długo
Jak można zostawić pól roczne dziecko.