Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokata w banku

Jest sens zakładać lokatę dla 150 zł?

Polecane posty

Gość lokata w banku

Za 4 miesiące wychodzę za mąż. Mamy zgromadzone kilka tysięcy na ten cel. Leżą sobie odłogiem i nie zarabiają na siebie. Dziś przeglądając sobie ofertę mojego banku (aliorbank) zobaczyłam, że jest lokata 4miesięczna oprocentowana na 4,5 %. Nawina jestem, bo policzyłam, że z 10000 będzie zysku 450 zł. Szybko zostałam sprowadzona na ziemię, że to nie takie proste. I, że oprocentowanie całkowicie inaczej się liczy. No tak więc w takim układzie zysku będzie 150 zł. Nie wiem czy jest w ogóle sens zawracać sobie głowę dla takiej sumy lokatą. Z drugiej strony 150 zł to też pieniądz. Zakładalibyście?

Gość pozwalaj mu na wszystko
jak ma lezec w skarpecie to lepiej niech lezy w banku

Gość hermionaona
a gdzie na ulicy znajdziesz 150zł?

Gość JulianG
Jest, nawet taka kwota jest przecież opłacalna- jesli masz wiecej - więcej zyskasz. Możesz zarobić wiecej ale to zależy od oprocentowania danego banku. http://www.skok.wolomin.pl ja z tego korzystam i bardzo zadowolony jestem :)

Gdzie na ulicy leży 150zl? Mam konto w get in banku co miesiąc dostaje 50zl

Gość gość
z 10 tys na serio mozna miec 150 zl na mc??? To sporo, nie wiedziłąm, jak sie to liczy?

jedyna możliwość aby w naszym pięknym kraju legalnie pieniądze zarobić to jest GPW i minister finansów Rostowski z tej możliwości korzysta, także nasz Premier i cała jego rodzina oraz Józef Bąk , a teraz chwila prawdy , normalnie działające i prosperujące firmy na GPW wypłacają dywidenty, nie są opodatkowane na szczęście i za kilka dni od KGHM spodziewam się otrzymać sporo pieniędzy, w zeszłym roku to otrzymałem naprawdę sporo kasy z KGHM do czego namawiam, skoro nasz Skarb Państwa wrzuca na GPW ogromne pieniądze, nasze pieniądze podatników i to samo robi każdy US w naszym kraju to poszukajcie dobrej firmy na GPW i sami zaryzykujcie zainwestować , jak wiadomo, należy kupować papier , gdy leży na samym dnie a sprzedać, gdy jest na samej górce nic innego nie wymyślono i gdy decydujesz się aby swoje pieniądze oddać na lokatę to z tej lokaty żyją banki, oczywiście , śpisz bezpiecznie mając grosze na lokacie za pół roku a banki tylko czekają na frajerów