Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jednym słowem mówiąc

CZY MAM PRAWO DO ALIMENTÓW?

Polecane posty

Przerwałam nauke, 2 lata temu, w związku z tym ZUS zabral mi rentę po mamie.Po roku podjęłam następna pracę i zaocznie naukę.Przez cały ten czas do 23 roku życia tato przysyłał mi alimenty mimo podjetej pracy.Teraz zaprzestał i nie zamierza nadal płacić ponieważ calkiem dobrze zarabiam.Czy mam prawo do alimentów chociaz pracuję? Przecież studiuje zaocznie:D

Gość miśka444
żartujesz?? oczywiście że nie masz prawa do aimentów. obowiązek alimentacyjny dot. sytuacji gdy ktoś studiuje dziennie i (chyba) nie ukończył 26 r.ż

Tata przez cały czas płacil mi alimenty,a teraz powiedział,że skoro pracuję to nie zamierza płacić nadal.Mam 23 lata i żeby nie myslała że będzie mi płacił do czterdziestki😠 to sama nie wiem?

Gość barnej
dość już go kosztował nieprzemyślany spust z młodości :)

Gość pampa rampa
Cóż najwyższa na to była pora

Gość takie tam bzdury
przerwalas szkole i to byl blad a jeszcze jak sama napisalas dobrze zarabiasz z alimentow nici bo gdybys nie pracowala to moze bys wysadzila na studiach zaocznych jakies 300 a teraz to juz zaczyna sie dorosle zycie

Gość jjjjania
Jak się uczysz (zaocznie też) to masz prawo do alimentów do 26 r. życia. A z pracą to dokładnie nie wiem jak to jest.

W żadnym wypadku nie masz prawa do alimentów.Moim zdaniem jesteś bezczelna.Nie dość że pracujesz, pewnie gówno się uczysz to jeszcze ciągniesz kasę od ojca! Uważaj żebyś nie musiała oddać tacie kasę którą popierałaś nieprawnie!

Gość ALE BAJER!
Co za brednie niektórzy tu piszą.! Pracuje , to z jakiej racji ma otrzymywać alimenty.Ludzie myślcie logicznie.

Gość Kogo to obchodzi????
Rozpoczęłaś dorosłe życie,zaczęłaś pracować więc w czym rzecz? Alimenty wybij sobie z głowy! W naukę zaocznie też nie wierzę.Niezła z ciebie cwaniara!Twój tata w porę sie obudził, bo pewnie byś go tak doiła w nieskończoność!😡

Gość Dziwi mnie że jeszcze
do tej pory ojciec ci płacil alimenty skoro pracujesz.Widać ma dobre serce.Pewnie zrozumiał że nie warto inwestować w kogoś kto ma Go w dupie:D Wiem cos o tym bo mam podobna sytuację.

Gość Lekka przesada!
Nie ośmieszaj się z tym postem😠 Skoro pracujesz,nawet z tego powodu ZUS zabral ci rente po matce a ty żądasz alimentów od ojca?! To jasne że ci nie przyslugują alimenty.Ojciec w pore się obudził! Opanuj się dziewucho, tupetu to faktycznie ci nie brak!