Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhheejj.

problem finansowy,co lepiej wybrac?

Polecane posty

Gość hhhheejj.

potrzebuje na gwalt troche kasy.Zeby splacic kredyt i na wycieczke dla syna z przedszkola. Mam aktualnie ciezka sytuacje finansowa i troche mi zajmie zanim sie odbije od dna. Glupio mi znowu pozyczac od rodziny,zostal mi ostatni zloty pierscionek,pamiatka.No ale coz.Musze go sprzedac.I tu moje pytanie. czy wiecej za zloto wezna w skupie zlota czy w lombardzie.A w lombardzie jak zastawie i po prostu go nie wykupie czy jak go sprzedam?

Gość hhhheejj.
hej no ludzie.Jestem w dolku,poradzcie

Gość ewrwerwqe
daj zdjecie moze ktos odkupi od ciebie.

Gość hhhheejj.
chce go sprzedac. to gdzie najkozystniej?? u zlotnika??

Gość zlotnik ale sprawdzony
🖐️

Gość gość
zastanow sie nad tym po co sprzedawac ty;lko dolek wykopiesz

Gość no kobieto pomyśl
ile możesz dostać za złom złota, bo tak traktowana jest każda biżuteria, która chcesz sprzedać, 200 zł? a ty tu fantazjujesz o spłacie kredytu i wycieczce :P

Gość gość
pracujesz gdzieś? Jeśli tak, to pogadaj z szefem swoim o a konto, albo o pożyczce Może macie w firmie Zakładowy fundusz swiadczeń socjalnych

Gość na alll
wystaw na allegro, powinien się sprzedać w dobrej cenie, tylko dobre zdjęcia musisz zrobić

Gość gość
zastanow sie bo za ten pierscionek otrzymasz grosze i nie starczy na pewno nawet na pol wycieczki nie mowiac o splacie kredytu twoj brak wiedzy jest zenujacy zatrzymaj pierscionek i znjadz inne wyjscie za zloty piercsionek wystarczy co na duze zakupy w supermarkecie by wypelnic lodowke to wszystko chyba ze tam w srodku pierscionka siedzi jeden karat doament czy cos dziecko pojecia nie masz a ludzie to na kafe tez wiedzy nie maja ten temat jest smutny i zenujacy

Gość gość
niezaleznie od sytuacji nie sprzedawaj bo dostaniesz tylko jakies 10% tyle groszy za ile bys kupila a lepiej miec jakas bizuterie twoje myslenie jest bez sensu i bez wiedzy rzeczywiscie

Gość gość
to żart? ile chcesz dostać za pierścionek? kilka tysięcy? :D

Gość :DDDD
No to się obłowisz. Musisz tylko jakoś ukryć tę kasę przed urzędem podatkowym, bo tak wielka gotówka nie może przejść niezauważona.

Gość gość
ha ha ha splacic kredyt?? wycieczke dla dziecka za zloty piercionek?? no przynajmniej widac jak dostalas tych klopotow fiannsowych - kompletny brak wiedzy finansow

Gość jiżżżinka
matko, i co ty zrobisz z taką górą forsy?

Gość gość
Może to pierścionek z wielkim brylantem, waga 40 g :) już się śmiejcie. Mozna spłacić kredyt i opłacić wycieczkę dla syna z przedszkola.Sprzeda za 200 zł, spłąci 150 kredytu i opłaci wycieczkę do zoo, da sie, da:) Nie4 napisała ile ma kredytu i co to za wycieczka, jak i co to za pierścionek, czyli zero danych do analizy sytuacji:)

Gość gość
w lombardzie i u złotnika nie ma ceny za cacko tylko od wagi , a złoto w tej chwili jest u nas ok 27 zł za gram lepiej sprzedać w komis lub wystawić na jakiejś aukcji.

Gość gość
wydaje mi sie korzystniej w lombardzie jak nie wykupi to przedluzy umowe zaplaci odsetki.a pozniej jak bedzie kasa to przeciez wykupi