Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie się denerwuję

jestem w ciąży a miałam kontakt z chorym na ospę

Polecane posty

Jestem w 22 t.c. Wczoraj cały dzien była u mnie bratanica. Dzisiaj rano dzwoniła do mnie bratowa, że bratanica ma jakąs wysypkę i to prawdopodobnie ospa, żebym się szybko z lekarzem skonsultowała czy wszystko ok. Ospe przechodziłąm mając 13 lat ale wiadomo, że można dostac półpasiec. Będę niedługo dzowniła do lekarza ale okropnie sie niepokoję.

Gość ssssssjawiem
Mysle, ze w 22 t c nic ci nie grozi

Gość najgorzej w I trymestrze
będzie ok.

Obserwuj się. Ja będąc w ciąży dwukrotnie miałam kontakt z chorymi na półpasiec, a ja ani ospy ani owego półpaśca nie przechodziłam. Jest ok, nie zaraziłam się.

Gość spróbuj wyluzować
Ja nie chorowałam na ospę a w połowie ciąży też miałam kontakt z chorym dzieckiem i nic nie było, ba... rok temu obie moje pociechy przechodziły ospę i to bardzo, bardzo źle, a ja nie zachorowałam. To że miałaś kontakt z chorym nie znaczy, że się zaraziłaś, ale z względu na swój stan skontaktuj się z lekarzem i obserwuj, co się dzieje, ale spokojnie, będzie dobrze.

Gość Mialam tak samo!
NIE DENERWUJ SIE !! NIe zarazisz sie gwarantuje to na 99% !!!!!!! Jesli jednak bys sie zarazila (co nadal watpie) to bedziesz miala pólpasiec,a on w 2 tr NIE jest groźny :) (moja kolezanka miala) NIE MARTW sie serio:) Bo tylko strachu sie najesz,a nie zarazisz:) Ja tez mialam kontakt w ciazy z ospą (o boze jak panikowałam ) ale ja bylam przed samym porodem - nie zarazilam sie:)

Gość Mialam tak samo!
P.S -ja założyłam taki temat ubiegłego roku w marcu :D dzisiaj mam rocznego szkaba:P

Gość ja miałam półpaścia
Co prawda w I trymestrze, ale nerwy też były. Na szczęście nic się nie stało, witaminka B12 w dupsko poszła na wzmocnienie:p i to wsio. Dzisiaj córa ma skończone 6 lat:)

dzieki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie. Po 12:00 będe dzwoniła do mojej ginekolog żeby sie jeszcze upewnić. Jestem w ciązy troche osłabiona bo np. dzisiaj wyszła mi juz 6 opryszczka od początku ciąży. I zawsze miałam tak, że jak ktos miał np. grypę jelitową to ja tez od razu miałam. Ale mam nadzieje, że półpasiec mi nie grozi. to moja pierwsza ciąża i sie denerwuję.

ginekolog mnie uspokoiła. Powiedziałam, że skoro miałam ospe to nie ma się co martwic. A wystapienie półpaśca jest naprawde minimalnie mozliwe i że mam sie niczym nie martwić. Więc na przyszłośc dla dziewczyn, które miałyby podobny problem - nie panikujcie :)

Gość gość
Jestem w 26 tygodniu ciąży, mąż ma ospę. Dopiero jak pojawiły sie krosty, wyjechałam do rodziców. Dziewczyny czy miałyście taki przypadek??

Gość gość
Zapomniałam dodać ze wczesniej nie chorowałam na ospę