Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WolontariuszWarszawa

Bezdomne kobiety w Warszawie

Polecane posty

Witam, pracuje w pomocy społecznej jako wolontariusz. Posiada ktoś z forumowiczów informacje gdzie w Warszawie przebywają bezdomne kobiety? Ogródki działkowe, squaty, inne miejsca? I czy są to kobiety nadużywające alkoholu czy nie? Chcę pomóc tym kobietom, prosze o informacje. Z góry dziękuję.

Gość Mialamtosamo
A jak pomagacie? Dajecie obiad i paczke z mydlem?

Dobra, nie będę kłamał. Tak naprawdę liczę na tanie dymanie.:) Takie kobiety muszą być zdesperowane i za miskę zupy zrobią wiele. :)

Gość rtyghjk
ja jestem bezdomna, oczywiscie nie w doslownym znaczeniu, mam faceta dziecko chce od niego odejsc nie mam gdzie nie mam jak to tez jest jakiegos rodzaju bezdomnosc ale opieka sloleczna ma takie kobiety jak ja w dupie

Gość Mialamtosamo
No dokladnie

Gość Mialamtosamo
W Polsce jest 40000 bezdnomnych w tym pewnie srugie tyle mieszka po cudzych domach na cudzej lasce, wiecie co to znaczy bezdomnosc w kraju gdzie pol roku to zima? W brazyli maja przynajmniej cieplo

Gość Mialamtosamo
Alkoholikom pomagacie, narkomanom, a nie potrzebujacym

Oczywiscie znaleźli się dowcipnisie, którzy sie podszywają. Tak, dajemy jedzenie i picie. Z doświadczenia wiemy, że mezczyzni nie daja się przekonać (męska duma? sam sobie poradze), dlatego poszukujemy kobiet, ponieważ z nimi sie "łatwiej" rozmawia. Niedlugo na terenie Bemowa zostaną zbudowane ogrodki działkowe u będziemy tam umieszczać bezdomnych.

Nie jesteśmy pomocą społeczną tylko organizacją utrzymującą sie z pieniędzy dobrych ludzi, sponsorów. Dlatego szukamy tych najbardziej potrzebujących osób. Udało nam sie nawet wysłać kilka kobiet na odwyk alkoholowy.

Gość tenisowka
jesli to prawda co piszesz, to naprawde cie podziwiam , innym ludziom pomagac w potrzebie to jest to !!!

Gość FanPuszystych
Prawda, ale dalej nie wiem gdzie tych osób szukać, a jedzenie po Warszawie i szukanue takich osób jest długotrwałe. Prawda, znajduje się pare kobiet, ale 2-3 kobiety potrzebujące pomocy to za mało.

Tak, pomagamy. Nie ma w tym nic wielkiego zeby mnie podziwiac. Codziennie pomagamy kilku osobom. Może ktos jest chetny do pomocy?

Gość Nakijamiro
Mysle ze tu jest sporo biednych ludzi w potrzebie ale woleliby zaplacone rachunki niz kanapke

Gość Beatka42Urs
Pomagamy tym najbardziej potrzebujacym, tym co nie maja dachu nad glowa. I nadal nie otrzymalem informacji o takich miejscach. Czyzby nikt nie wiedzial o takich osobach w ich okolicy?

Gość producktplacemento
Autorze jestes przystojny? ;-)

A co to ma do tematu? Jestem przystojny i co z tego? Nie ma chętnych osób do pomocy?