Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorka333

studia-logopedia

Polecane posty

Gość lorka333

czy ktoś z was się orientuje, gdzie można studiować logopedię na studiach II stopnia magisterskich? dodam tez ze ukonczę nieługio pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną i nie bardzo też wiem czy w ogóle mogę studiować tę specjalność...

Gość lorka333
up, up

Gość lorka333
ktos pomorze???

Gość aaa23212343aaaaa
nie chciałabym zeby moje dziecko uczył ktoś kto nie wie jak się pisze słowo pomoże, czego was uczą na tych studiach

Gość nie ma takiej możliwościc
chciałabyś haha ]nie da rady tak zrobić, zeby isc na logopedię musisz już mieć MAGISTRA z filologii polskiej, pedagogiki, psychologii lub medycyny

i błagam cię nie idź na logopedię, bo to trudne studia, dużo medycznych rzeczy, nie poradzisz sobie skoro pzrez ok24 lata swojego życia nie nauczyłas się jak pisac dobrze po polsku

Gość lorka333
wybaczcie to z pospiechu bo akurat z ortografii jestem bardzo dobra wiem moze tutaj tego nie pokazalam ale tak naprawdę wymowa pisownia jest u mnie na 6, a na kompie prawie zawsze pisze byle jak w pośpiechu, czyli na II stopnia na logopedie iść nie mogę?? a podyplomowe??

no na podyplomowe mozesz tylko pytanie czy powinnaś, skoro nie umiesz zakręcić się wokół swoich spraw i o takie rzeczy pytasz na forum. ciesz się, ze jestem tutaj dzisiaj bo inaczej nic byś sie nie dowiedziała, bo raczej mało tu logopedów hahaha

Gość lorka333
no niestety nie posiadam zadnych znajomosci (jak na razie) w oswiacie a u logopedow tym bardziej, nie kazdy ma znajomych tu i tam bądź tez studiujące rodzenstwo, rodzców którzy studiowali itp. Akurat pytanie o logopedie skierowałam tu dodatkowo ponieważ jakies tam informacje mam, tyle ze sprzeczne, chciałam po prostu sie zapytac tutaj czy moze sie orientuje w tym temacie, bo mam takie info ze wlasnie po ped wczesn i przedsz moge isc na logopedie na uzupelniające a takie info mam od osoby ktora zajmuje sie doradztwem zawodowym, dlatego tez Twoja wypowiedź ze nie moge studiowac tej specjalności mnie troche zastanawia...

wiesz co nie załamuj mnie o jakich ty znajomosciach piszesz, pzrestań, bo stajesz sie zenujaca myslisz, ze jak ja kończyłam studia to tylko dlatego,ze miałam znajomosci i wiedziałam gdzie isć i co robić. a jak myślisz, jak kiedyś ludzie dowiadywali sie o studiach kiedy neta nie było dzisiaj wszystko po najmniejszej linii oporu, takie to wszystko sie zrobiło jakieś leniwe i... tępe sorry ale taka prawda

to widocznie bardzo sie ta osoba zna skoro radzi takei bzdety pomyśl logicznie, robiłaś jakeś tam pzredszkolne i myślisz, ze teraz pójdziesz na 2 lata na mgr logop. i juz będziesz wielkim logopedą, też masz tupet naprawde. moze poczytaj jaka to jest odpowiedzialna praca bo widzę, ze podchodzisz do tego jak gimnazjalistka

Gość lorka333
ojej, ja tylko pyatałam o studia a tu takie negatywne nastawienie... nie wiem naprawde czemu niektórzy sa tacy niemli dla innych i od razu zaczynają szukać jakiś rzeczy do których by sue tu przyczepić

Gość lorka333
mimo to za wszystkie informacje od Ciebie uzsyskane na temat logopedii dziękuję:)

być może gdzieś w pl mozna coś takiego zrobić,a le to zapewne będzie zwykła szkółka prywatna gdzieś w pcimiu dolnym z aduża kasę,a i tak po tym nikt cię nie przyjmie do rpacy, bo pracodawcy patrzą na dyplom. jesli będe mieli kogoś po uniwerku i po jakiejś prywatnej to wiadomo kogo wybiorą. w Akademiach i na Uniwersytetach nie ma takiej możliwości, ale są podyplomowe, na które mozesz isć, ale najpierw musisz mieć magistra

proszę

Gość lorka333
dziękuję serdecznie:) to z jakim doradca zawodowym rozmawiałam skoro twierdził, że moge iść na logopedie??;P

bardzo kiepskim, mało kompetentnym tacy doradzcy sa do dupy, jesli sama nie zakręcisz sie wokół swoich spraw to nie licz, ze ktoś to za ciebei zrobi dobrze i kompetentnie. nie licz nigdy na innych, tylko na siebie a najlepiej an tym wyjdziesz. idź na wydział, na którym chcesz studiować, idź do dziekanatu , tam ci panie wszystko powiedza i będziesz miała info najprawdziwsze z możliwych pozdrawiam

Gość lorka333
ewentualnie zadzwonie, dziękuję:)

Gość sasamka09
Na wydziale filologi polskiej.

Gość sasamka09
We Wrocławiu masz normalnie specjalizacje : logopedia, studia II stopnia.