Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MysiaMyszka

6 tydzień ciąży- brak bicia serduszka

Polecane posty

Gość MysiaMyszka

Witam Chciałam dowiedzieć się czy w 6 tygodniu ciąży powinno być widoczne już serduszko. W poniedziałek byłam na usg i pani doktor stwierdziła że to dokładnie 6 tydzień i 3 dni i brak akcji serca :( Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem przedwczesnej śmierci zarodka ;( Za namową mamy mojego chłopaka (mam 17 lat) zapisałam się na wizytę do innego lekarza aby na (chyba) lepszym aparacie wykonać ponownie usg i wykonać badania krwi których wcześniej nie dostałam. Wizytę mam jutro. Więc moje pytanie brzmi: Czy jest możliwe że serduszko nie będzie jeszcze widocznie na usg? Czy pani doktor niepotrzebnie mnie nastraszyła? Bardzo się boję. Proszę o pomoc :(

Gość nieboicsie?
a pecherzyk jest? moze nie widac jeszcze na usg.. moze owulacja sie przesunela...

Gość MysiaMyszka
Jest pęcherzyk. Doktorka najpierw powiedziała że w ogóle nie widzi zarodka tylko puste jajo płodowe (czy jakoś tak :/) a potem że jednak widzi zarodek ale nie stwierdza akcji serca ;(

Gość nieboicsie?
spokojnie..zarodek moze byc maly i nie widac bijacego serduszka...a bhcg robilas? powinnas zrobic i za 48h zrobic ponownie to badanie, jesli przyrosla o min 66% to jest dobrze:)

Gość kmxijqewfjqd
bylo isc do szpitala, tam odrazu zrobiliby Ci dokladne usg. W takich placowkach powinno byc dobre usg.

Gość serduszko maczas pojawic
sie do 10 tygodnia, wiec glowa do gory. Zarodek musi byc malusi, skoro ledwo go bylo widac

Gość U mnie w 6tygodniu
nawet pęcherzyka jeszcze nie było a co tu mówić o zarodku.

Autorko,jesli masz skierowanie,to jedz do tego szpitala,gdyz tam zrobia Tobie wszystkie badania lacznie z beta hcg,bardzo dokladne usg.Jesli idzie o serduszko,to moze ona zaczac bic nawet za kilka dni,wiec musisz sie uspokoic

Gość unaamore
Spokojnie. Różnie to bywa. U mnie w 4 tyg było widać serduszko a nawet słychać a u mojej siostry dopiero w 9 tyg.:)Wszystko zależy od kilku czynników: - wielkości zarodka - ułożenia zarodka - aparatury - zdolności lekarza (trzeba dobrze ustawić sprzęt) Także spokojnie i głowa do góry:)

Gość maniusia333
Ja tak miałam w 6 nie było nawet zarodka a w 9 już był zarodek i serduszko... nie martw się daj mu czas.

Gość mam pytanie 28
dokładnie daj czas swojej ciązy, u nas w 7tc serduszka nie było a w 8 już biło jak szalone :) czasem ciąza w 9tc dopiero pokazuje bicie serca nie można wszystkich do jednego wora ksiązkowo liczyć bo nie kazdy ma okres po 28dniach moja znajoma zaciązyła w 30dc i też wg usg była bardzo wczesna ciąza a data z Om wskazywała na póxniejszą ciąze także serducho później zaczęło bić

Gość monster mama
myslę że nie powinnaś się jeszcze stresować. u mnie serce pojawiło się w 8tc, w 6 był tylko pęcherzyk. tym bardziej byłam zaniepokojona, że pierwsze dwie ciąże poroniłam. teraz jestem w 15 tc i mam nadzieję, że wszystko będzie ok :) na prenatalnym w 13tc serduszko biło :)

Gość monster mama
idz do innego lekarza i zrób 2 badania krwi Beta Hcg w odstępie 48h. jak będzie mniej więcej podwójny przyrost to znaczy ze jest ok :)

Gość MysiaMyszka
Temat już nie ważny. okazało się że miałam puste jajo płodowe.. już jestem po zabiegu ;(

Gość życie jest niesprawiedliwe...
ajj :( Kochana, bardzo Ci współczuję, że tak się stało... ale pamiętaj, że tu nie ma żadnej Twojej winy, czasami tak po prostu się dzieje... Pomyśl, że jesteś młodziutka i że jeszcze będziesz miała swojego kochanego dzidziusia. Założysz rodzinę i będziecie się wszyscy bardzo starać i cieszyć. A za tego dzidziusia możesz się pomodlić... ale wiedz, że pęcherzyk ciążowy jeszcze nie jest życiem, więc tak naprawdę dziecka nie straciłaś.. jednak wiem, jak to może boleć. Trzymaj się.

wspolczuje - wiem co czujesz tez przez to przeszlam . ale glowa do gory , jestes jeszcze mlodziutka . mi dopiero sie udalo za trzecim razem i to jeszcze na podtrzymaniu...

Gość Magnum

Cześć wszystkim. Proszę o pomoc bo zwariuje. Miałam robią insemilacji 19.11. 2018 a 19.12 miałam juz zarodek crl 0,24 cm lecz nie było słychać serca (badanie wskazywało 5,6 hbd) 4.01. Badanie wskazało zarodek 0,46 cm i że to 6,2 tydzień ciąży a serca nadal nie było. Nie wiem już co mam myśleć miał tak może ktoś z Was. Lekarz kazał powtórzyć usg a jak coś to sugerował zabieg. Proszę dajcie mi jakąś nadzieję że ktoś tak miał. Staramy się ponad 2 lata o dziecko. 

Gość Sylwia

Ja właśnie tydzień temu poroniłam 😞 Był, to już 8 tydzień, poszłam z partnerem na usg i serduszko nie biło, ale w 6 tygodniu jeszcze było. Przeczuwałam, ze jest coś nie tak, znikły mi wszystkie objawy, zaczęłam czuć sie świetnie, piersi przestały boleć i zrobiły sie mniejsze, to mi dało najbardziej do myślenia. Niestety, ale bedziemy próbować dalej 🙂