Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość żyrafa155

Refluks a wprowadzanie stałych pokarmów

Polecane posty

Gość żyrafa155

Mam problem z wprowadzaniem nowych pokarmów u dziecka.Córka za 9 dni skończy 5 miesięcy,jest karmiona sztucznie, ma refluks ten gorszy,2,3 godz. po jedzeniu wraca jej kwaśna treść do przełyku. Po skończeniu 4 miesiąca zaczęłam podawać jej kaszkę sinlak, był problem związany z zaparciami,więc teraz daję więcej wody i kupki są zbite,ale już nie takie twarde. Z marchewką też był problem tyle że w drugą stronę, po pierwszym podaniu 3 łyżeczek miała lekką biegunkę,odstawiłam.Za ponad tydzień spróbowałam od nowa, od jednej łyżeczki (marchewka ze słoiczka z innej firmy),bardzo stopniowo potem 2 łyżeczki i doszłam do siedmiu. Póki co biegunki nie ma,robi dwa rodzaje kupek,jedną taką dość zbitą i ciemnozieloną po sinlaku a drugą pomarańczowo-żółtą i normalną po marchewce. No i nie wiem co dalej. Jak wprowadzać dalsze produkty, czy musi już jeść marchewkę w całości w sensie jako cały posiłek ile będzie chciała(pół słoiczka czy cały) i dopiero spróbować wejść z czymś innym? Czy mogę np. jutro podać jej marchewki tyle ile zje i dac 1 łyżeczkę czegoś nowego. No i właśnie tu moje pytanie czy przy refluksie jabłko będzie ok? ewentualnie ziemniak lub dynia? Czy poczekać jak zareaguje na całość marchewki i dopiero dać nowe? Po tej marchewce trochę jej się nasilił ten refluks dlatego boję się tak szybko wprowadzać dalsze rzeczy. Z drugiej strony mała w końcu niedługo skończy 5 miesięcy a póki co je tylko kaszkę i marchewkę w mniejszej ilości :( Zielona jestem całkowicie w tej kwestii.....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować