Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca heh

ile litrow farby na pokoj 20m2 ?

Polecane posty

Gość niewiedzaca heh

jak myslicie? piewsze malowanie nowego m i niewiem ile farby moze zejsc. Sciany sa biale wiec mysle ze jeden raz przeciagniecie kolorem wystarczy.

Gość nono ni
też mam pokój 20m2 malowałam farbą perfecta, ona bardzo dobrze kryje za pierwszym malowaniem, ale wiadomo dobrze pomalować 2 razy nie pamiętam ale chyba 10 L farby kupiłam,,

Gość 10 litrow farby
10 L A jak bedzie malo to do kupisz hehe

Gość internetowy poeta
Jak zajdziesz do sklpu na opakowanie just napisane jakie ma krycie. Zawsze trzeba malowc minimum 2 razy. Pamitea , ze to co jest napisane na opakownaiu farby to jest w idealnych warunkach etc etc. wiec pomniejsz ta wydajnosci o 1/3. Sa tez faby "z wysokim kryciem". ale 2 razy to minimum.

Gość Troche doradze
Powierzchnia 20 m2 sciany, czy podlogi? Bo jak podlogi, to sciany bedzie ze 60 m2. Jak kupisz farbe, ktora dobrze sie rozprowadza, to na dwukrotne malowanie powinno Ci starczyc ok. 10 l.

Gość Kommeta
A co chcesz podloge malowac 20 m2 ? wymierz wszystkie sciany szerokosc X wysokosc wyjdzie ci powierzchnia do pomalowania a na karzdej farbie pisze na ile m2 wystarcza.

Gość niewiedzaca heh
juz myslalam ze nikt nic nie napisze :) pokoj ma 20m2, nie mierzylam scian. Teraz mam dylemat co do kolorow, tyle tego ze w glowie sie kreci. Myslalam o tym ze sciane z bialym regalem rtv pomalowac na ciemniejszy kolor a pozostale ciut jasniejsze. ylko wez tu teraz wybierz kolor jak tyle mi sie podoba hehe a wy jak macie?

Gość nono ni
no pokombinuj z kolorami, wiadomo lepiej jakiś kolorek niż biało ale pamiętaj im ciemniejszy tym wizualnie pomieszczenie się zmniejszy... ja jedną ścianę mam w kolorze, reszta na biało