Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Jak długo Wasze dzieci przyzwyczajały się do złłobka?

Polecane posty

Synek skończył 2 lata i od marca chodzi do żłobka. W miedzyczasie był 2 razy chory, więc w dumie chodzi niepełne półtora miesiaca. Przez kilka pierwszych dni zostawał krócej i był tak zafascynowany, ze nie chciał wychodzić jak go odbierałam. Teraz jest odwrotnie ..... Płacze i rzuca się mi (lub mężowi) do nóg gdy go zostawiamy. Panie mówią, że potem przez cały dzien jest juz wszystko OK, że się bawi, dokazuje z innymi dziećmi. Ale nam jest go tak żal rano, ze serce się ściska jak mały płaczy i oczywiście zaczęły nachodzić nas myśli, czy nei zrezygnować i poszukać opiekunki, która będzie przychodzić do domu. Dziewczyny jak reagowały na żłobek Wasze dzieci? I jak długo trwały płacze? Załadam, że w żłłobku krzywda mu sie nie dzieje, ze panie są miłe, nie krzyczą itp., więc jego płacz nie wynika z jakiś traumatycznych przeżyć. Synek jeszcze niestety nie mówi, więc nie moze powiedzieć czy cos jest nie tal.

Gość moj sie pzyzywczajal
miesiac, mail wtedy rok. Bylo podobnie: na poczastku chetnie zostawial i ladnie sie bawil. dopiero po ok 2 tygodniahc, jak zrozumial, ze zostaje na dluzej to zaczal plakac. trwalo to jakies 2 tygodnie, potem bylo juz super. Skoro towj syn placze tylko w mozmeci, jak ty wyhcodzisz, to wydaje mis sie ze jest ok. daje cie po prostu do zrozumienia, ze woalaby, zebys zostala. Jesli potem ladnie sie abwi i jest wesoly, to dobry znak.

od paździenika do lutego non stop chorowanie 3 dni chodzenia i 3 tygodnie chorowania beznadzieja ale odpukać od miesiąca jest spoko a socjologicznie uważam że złobek jest zaje... ;) Lal uwielbia panie i inne dzieci więc jest spoko a psychicznie przyzwyczajała się przez około miesiąc :)

Czyli sugerujecie wytrzymać i przeczekac? Bo nam sie juz od rodziny dostało (zona szwagra), ze jak maly tak źle reaguje, to powinniśmy wynając opiekunkę, która by przychodziła do domu. Tyle, ze: 1. opiekunka wyszłaby chyba jednak drożej. Za złobek płacę 632 zł czesnego + 10 z/dzień wyżywienie (PRYWATNY, bo w państwowych brak miejsc). 2. zabawa z innymi dziećmi - widzę, jak maly się garnie aby poganiać z rówieśnikami 3. w żłóbku jest jakiś program edukacyjny, dzici mają urozmaicone zajęcia, zabawy - jak siedziałam z nim w domu, to juz mi brakowało pomysłów co robic, poza tym jak gotowałam, sprzątałam, to mały musiał się bawić sam.

hej dziewczyny ja mam to samo co piszecie przez 3 pierwsze tygodnie było super zostawała nawet do 4 godzin a od tygodnia jest tylko na 1 godzine i płacze za mna nie wiem jak to dalej bedzie jak długo to moze trwac???? napiszcie bo nie wiem czy wytrwam w tym szkoda mi jej chcaiałabym zeby sie cieszyła a nie płakałaza mna dodam ze ma 2 latka i chodzi od konca marca tego roku