Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka,mariolka

odstawić dziecko od piersi, skuteczne sposoby z małą ilością płaczu...

Polecane posty

Gość jolka,mariolka

No właśnie jak to zrobić? Synuś ma 22 miesiące nadal na cycu , dzień nie jest najgorszy ale noc masakra nawet do 7 razy pobudka, jak budzi się 2 lub 3 to jestem zdziwiona że mogłam dłużej pospać, ale myślę że to już czas skończyć i może wasze rady jak tego dokonać? Bez wielkiego płaczu i protestów bo w tedy wymiękam i daje bo mam wyrzuty sumienia że taki malutki i fajnie jest jak się przytula

Gość ewabielszczanka
ja emigroewalam na 3 - 4 noce do innego pokoju, maz walczyl.dziecko jest duzo spokojniejsze jak nie widzi matki (i cycka). starszemu dawal mm, mlodszy nie akceptowal sztucznego mleka nigdy , dostawal wode. troche polaczu bylo, ale nie bylo szalu.

Gość dzieci w tym wieku częśto tak
moj synek mial skonczone 2 lata i miesiac jak skonczylismy karmienie.pomimo,ze był"fanatykiem cycusia"udało sie bez większego bólu.ja akurat nie ograniczyłam,ale skonczyłam prawie z dnia na dzien.w nocy popłakiwał dawałam mu wody.w ciagu dnia starałam sie skutecznie odwracac jego uwage.jak szlismy na drzemke popoludniową to zakrywałam sie wysoko kołdra i tak spalismy.teraz minal prawie miesiac,synek wciaz pamieta,ale smieje sie tylko ...powodzenia

Gość jolka,mariolka
dzięki za rady niestety próbowałam w nocy dać coś do picia z butelki ale niestety nic nie chce zawsze jest wielki płacz, on nie pije mleka w dzień jak zobaczy coś białego w szklance to woła bee, z kakao jest to samo tylko jeden łyk wypluwa i też bee z mlecznych rzeczy to kaszki, danonki, serki i monte wiem że odstawienie od cyca w moim przypadku to będzie droga przez mękę, a odstawienie do drugiego pokoju z tatusiem hmm synuś tatusia czasem jak jestem bardzo wkurzona do je w nocy co godzinę i mówię że mu nie dam to zawsze tatuś staje w obronie że daj mu bo malutki i się rozbudzi i płacze i w ogóle tysiąc powodów i odpuszczam a co myślicie o jakiś tabletkach na zanik pokarmu może jak nie będzie w cycach mleka to przestanie ssać?

Z tysiąca butelek mój syn brał tylko Tommy Tippie bo mają smoczki bardzo do sutków podobne i do tego mu wypaliłam trochę większą dziurkę żeby się mniej męczył jak będzie jadł i powiem ci powoli powoli i jakoś chwycił.. a problem miałam wielki bo miał 6 miesięcy i ja wracałam do pracy i musiałam odstawić chociaż częściowo od cyca..

Gość ewabielszczanka
to wbrew pozorom nie bedzie droga przez meke, tylko ty musisz byc absolutnie pewna ze chcesz skonczyc karnienie a jak juz to stwierdzisz to nie ugiac sie ani razu.ja wiem ze to brutalnie brzmi, ale tylko wtedy placzu jest jak najmniej.wiem co mowie, obu chlopkow karmilam po 2lata, zadem nie skalal sie butla, niestety, jeden z nich nawet nie zaakceptowal smoczka, wiec doili niezle bo zastepowalam rowniez smoka.w nocy dawalam z niekapka juz po odstawieniu. tabletki uwazam ze nie rozwiaza problemu, bo on po prostu chce cycac, nie koniecznie sie najesc. wyobraz sobie ze moj 2,5 latek mimo iz pol roku juz nie karmie, czasem probuje sobie pociagnac, a jesli juz nic, to choc przytulic sie do cycka.

Gość jolka,mariolka
no i stało się posmarowałam brodawki cytryną i mały dotknął w dzień raz powiedział be fu i koniec do wieczora nawet nie wspomniał o cycu w nocy budził się cztery razy ale mówiłam że cycuś jest be , popłakał i zasnął tylko teraz mam problem jak się pozbyć pokarmu cyce jak donice ściągam trochę dla ulżenia ale raczej nie pomaga ciekawe kiedy zaniknie widzę że on był bardziej przygotowany do odstawienia niż ja oj dolo