Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euthydrox czy wziekszyc dawke

czy sa tu chorzy na niedoczynnosc tarczycy?

Polecane posty

Pol roku temu badalam tsh i tarczyca byla w gornej granicy normy, wtedy mialam dawke 25 eythyrox codziennie. Dzis moj wynik tsh wynosi 4.79 przy normie do 3.55. mam do was pytanie poniewaz w moim miescie na wizyte u endo musze czekac do przyszlego roku na nfz, prywatnie mnie nie stac (mimo tego, ze lekarka ma byc bardzo dobra) bo koszt wizyty to 150zl. czy lekarz rodzinny moze sam zwiekszyc dawke euthydroxu i co najlepiej w tej sytuacji zrobic?

u mnie wynik 4,67 chyba przy normie 4.70 - czy jakos tak, ale ktos madry mi powiedzial ze to i tak za wysoko, nie mam pojecia czy rodzinny ci przepisze, ja ide do rodzinnego wlasnie 23 zapytac o to samo

lady love a Ty leczysz sie juz czy jeszcze nie? Normy ponoc od wieku zalezne, ja u siebie mam wpisane 0.39 do 3.55 a mam 27 lat

ja mam 24, wiec normy u mnie powinny byc raczej nizsze, pozatym staramy sie o dziecko i nie wychodzi - nie lecze sie jeszcze, zaden lekarz ( choc badam tsh juz od kilku lat ) nie powiedzial mi ze jest za wysoki :/ a mam praktycznie od 16 roku zycia ten sam wynik - chodzilam do lekarza bo ogolnie zawsze bylo mi slabo, zimno - powiedzieli mi ze to przez niskie cisnienie, wiec leczylam sie na to... a teraz wychodzi ze problemy jakie mam to przez podwyzszone tsh Dopiero tutaj na forum mnie uswiadomili ze z takim wynikiem nie zajde w ciaze

ja rocznikowo 27, ale jeszcze 26. pewnie masz takie normy jak ja i masz za wysokie. Zeby sie starac o dziecko tsh musi byc unormowane. Znalam jedna babke co poronila przez to tsh, pozniej tez zajsc nie mogla. ja wiem jak to jest bo ciezko znalezc dobrego lekarza a jak jest to ma takie oblozenie, ze rok trzeba czekac a prywatnie mne nie stac :(

zapisz sie do endokrynologa, z takim tsh nawet jakbys zaszla to ryzyko poronienia jest duze. ja tez za kilka msc bym chciala zajsc w ciaze ale najpierw wyniki musza byc dobre..

mi do prywatnego tez sie nie zabardzo usmiecha isc, mam nadzieje ze nie bede musiala czekac calego roku jak piszesz na wizyte u normalnego

Gość asok
ja leczę sie na tarczyce juz 3 lata, lekarz rodzinny nie może zwiekszyć dawki wg mnie... jeśli masz tsh powyżej 4 to moim zdaniem warto wybrać sie do lekarza, albo spróbuj wziąśc 1,5 tabletki i zrob badania za dwa tygodnie

rodzinny ci da skierowanie do endo, popros o to, zalezy z jakiego jestes miasta, jesli z duzego moze szybciej sie dostaniesz, jesli z malego jak ja jest wiecej czekania

wlasnie sobie zamawiam konsulte u endo przez internet, zobaczymy jak dlugo bede musiala czekac

wlasnie jak ostatnio bylam to powiedziala taka lekarka dosc dobra ale rzadko bywa w mojej przychodni ze lepiej zebym poszla do endo po zwiekszenie lekow jesli wynik bedzie zly a jak nie ze sprobujemy cos dobrac. ale oni nie chca dobierac, pewnie sie boja a sama tez sie boje kombinowac. mam kolezanke ktore bierze 1 dzien 25 drugi 50 i tak naprzemian, ale nie wiem czy taki uklad bylby akurat dla mnie ok.

wow to ale zaakansowana technologia u was, ze przez neta mozesz sie umawiac.

tez nie wiedzialam ale znalazlam strone medipedia.pt sie nazywa i tam mozna sobie zamowic konsulte u kazdego lekarza Pisze ze do 24 godzin przesla mi na maila kiedy bede mogla sie tam zjawic

u mnie czegos takiego nie ma, ale dobrze przynajmniej bedziesz wiedziala na zym stoisz. dlugo sie starasz o dzidziusia?

ty mieszkasz poza pl ze w euro cena? 3 lata to duzo ;(

mieszkam w Portugalii no duzo wlasnie, ale moze teraz moj problem wlasnie sie zakonczy :) kurde, ale jestem szczesliwa! nie wiedzialam ze konsulta bedzie w tak zastraszajacym szybkim tempie :) Ide sie nacieszyc i przewietrzyc mozg :) Zycze Ci powodzenia rowniez :)

no super, powodzenia :* daj znac jak po wizycie