Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu tak jest ????

Wpadka na tabsach anty! Wejdzcie proszę.

Polecane posty

Gość czemu tak jest ????

Biorę tabsy regularnie od 4 lat. Ostatnio miałam pół roku temu przerwę 3 miesiące żeby organizm odpoczął. Tabletki zawsze brałam o stałej porze tj 8 rano. Nie miałam wymiotów, biegunek, ani nie brałam innych leków, ni piłam alkoholu więc nie było nic co by mogło spowodować obniżenie działania. Jedyne co mi się teraz przypomina (sory że tak to piszę szczegółowo) to że 12 dc kilka razy w jeden dzień się wypróźniałam ale normalnie nie jakaś biegunka itp. Po skonczeniu opakowania okres nie przyszedł więc po prau dniach zrobiłam test, a tam 2 kreski, dziś odebrałam wyniki bety 308, więc ciąża pewna. jestem w szoku.

Gość ale te tabsy
i inne mają napisane 99%:P ktoś na górze widocznie chcial zrobic ci prezent:) takie przypadki sie zdarzaja, moze za mała dawka hormonów i organizm zawalczył o owulacje:)

Gość czemu tak jest ????
ale biorę te same 4 lata i nigdy wcześniej nie zawiodły. jestem w szoku bo nie wiem co mogło się przyczynić, na ulotce jest napisane że biegunka może obniżyć działanie, ale ja biegunki nie miałam tylko częsciej byłam w toalecie tego jednego dnia. Boje się ze to że zaszłam a brałam tabletki może wpłynąć jakoś na dziecko i może się urodzić chore np.

Gość ale te tabsy
zareczam ci że one nie powodują wad wrodzonych genetycznych i chorób, tam jest najszczęsciej hormon zatrzymujący owulacje iprogesteron. Jak jajeczko sie zapłodni to już na nie nie wplywaja. Wiele kobiet wpada bo zazywa tabletki nieregularnie: zapomni , zwymiotuje itp a rodza zdrowe dzieci. To że bralaś je do okresu-nic złego sie nie stało. Teraz o siebie dbaj, nie pij nie pal i koniecznie kup kwas foliowy dla ciezarnych. Zapisz sie do ginekologa, pewnie na wizycie usłyszysz juz bicie serduszka:)

Zanim komórka została zapłodniona, zanim się zagnieździła w macicy - minęło kilka dni, więc wtedy tabsy na pewno nic nie zaszkodziły. A i potem przez pierwszych kilka dni, jak sie komórka dopiero zaczyna dzielic to chyba tabsy nie miałyby jeszcze czego uszkodzić. Ja na początku ciaży piłam wino, bo nie wiedziałam, że już fasolka w brzuchu siedzi oraz łykałam tabsy odchudzające i wszystko ok.

Gość blondigirls
moze wczesniej zaszlas niz zaczlas tabletki brac, a tabletki dizalaja ale kobiety zachodza poniewaz nie wiedza wsyzstkie ze nie mozna np pic dziurawca jesc antybiotykuw roznych lekow np na grzybice nie mozna zwymiotowac biegunki miec zeby dzialaly na pewno

Gość tasia216
Moja znajoma tez tak wpadla :) antykoncepcja nie daje 100% pewnosci

no jak widac zadna metoda nie daje 100% pewnosci. zamiast sie zamartwiac ze dzidzia moze byc chora le do apteki po kwas foliowy lub witaminy dla ciezarnych by nadrobic niedobor ;) i nic sie nie martw bo to szkodzi malenstwu :) tak w ogole gratulacje !!