Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość volvic touch of lemon

Kupno domu w UK i w Londynie czy ktoś z Was kupił tu dom

Polecane posty

Gość volvic touch of lemon

Czy jest tutaj ktoś, kto kupił dom w UK? W szczególności interesuje mnie Londyn. Jak to u Was wyglądało, ile mieliście wkładu własnego, jakie zarobki, o co pytali w banku, co sprawdzali...Piszcie wszystko na ten temat, dziękuje

Ale z tego co wiem żeby dom na licytacji kupić trzeba mieć gotówkę lub już załatwiony mortgage , tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda.

Nie jest łatwo kupić dom na aukcji, jeśli jest okazja to już są poinformowani lokalni inwestorzy, którzy z takich inwestycji żyją :) Czasami warto kupować przez agencję np Haart mają one specjalne dobre oferty kredytów, lepsze niż high street banks .

Gość kljkljsdkjskdfj
my mamy dom kupiony na kredyt w okolicach Essex, są miejscowości w okolicy Londynu gdzie domy są tańsze a dojazd do Londynu jest dobry i zorganizowany, wmy kupiliśmy rok temu, wkład 20 000 funtów, kredyt na 25 lat, wystarczyło stałe ztrudnienie aby uzyskać zdolność, uważam że jest to najlepsze rozwiązanie, bo płacić za lokum i tak trzeba a tak płacimy za swoje.

Gość kljkljsdkjskdfj
jeżeli chodzi o aukcje to faktycznie często ceny są atrakcyjne ale do aukcji trzeba mieć gotówkę i zazwyczaj do tych atrakcyjnych okazji przychodzi sporo chętnych, zresztą przy zakupie domu również jest konkurencja i cżęsto są inni chętni, niestety tutaj jest tak że pomomo ceny widocznej w ofercie dom zazwyczaj kupuje ten który da więcej wiele razy jak szukaliśmy były oferty np za 120 000 funtów a w efekcie sprzedawano za 135-140 000, więc nie jest łatwo trzeba szukać i próbować my szukaliśmy ofert w internecie, zazwyczaj tu dzieje się wszystko przez agencje i potem również agencja wszystkie formalności załatwia z bankiem poprostu trzeba mieć wkład, stałą pracę na jej podstawie liczona jest zdolność kredytowa, znależć dom i udać się do agencji która zajmuje się jego sprzedażą