Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Falko3896297

ATRAKCYJNOŚĆ ?!

Polecane posty

Laski , powiedzcie jak dbacie o siebie ? Co robicie jak czujecie się mało atrakcyjne ? Chyba każda kobieta czasami czuje się brzydka.. Ja właśnie tak się ostatnio czuję . Przypuszczam że przyczyną może być moje postanowienie o dążeniu do naturalnego piękna.. Odstawiłam prostownicę , bo chcę zadbać o włosy , więc nie są one tak idealnie ułożone jak zwykle. ODSTAWIAM STOPNIOWO (A RACZEJ SIĘ STARAM) rzucić podkład.. A jest mi ciężko gdyż mam trądzik z którym walczę. (o tym już pisałam ostatnio) Więc czuję się dość nieatrakcyjnie .. Co zrobić ? Jakie zabiegi (raczej domowe) sobie zafundować ? Jak odżyć w jeden wieczór ?

Witaj Falko :) Bardzo fajnie że dążysz do tego by wydobyć z siebie naturalne piękno. W jeden wieczór da się odżyć. Możesz sobie zrobić aromatyczną kąpiel, nałożyć maseczkę na twarz i włosy, zrelaksować się i poczuć się lepiej, ale tak naprawdę potrzeba czasu. Zacznij dobrze się odżywiać, dostarczaj organizmowi potrzebnych składników, bo piękno pochodzi z wnętrza. Warto byś włączyła do diety zdrowe oleje z pierwszego tłoczenia. Polecam olej lniany. Sięgnij po orzechy, każdego dnia staraj się zjeść garść. Ogranicz słodycze, odstaw fast food i słodzone napije. Zacznij ćwiczyć, poczujesz się pełna energii. Co do naturalnej pielęgnacji to z takich domowych sposobów polecam kąpiele w wywarach ziołowych tu możliwości są przeogromne, możesz dodawać też do kąpieli olejki eteryczne, czy sole. Na twarz maseczki domowej roboty. W internecie znajdziesz od groma przepisów na maseczki z miodem, z jabłkami, bananami, twarożkiem i innymi smakołykami, które wspaniale działają też na skórę. Na włosy maseczki z drożdży, miodu, jogurtu, żółtek itp. Polecam też robić sobie żel lniany na włosy. 2 łyżki siemienia lnianego w ziarenkach zalewasz 2 szklankami wody i gotujesz ok. 10-15 minut aż do czasu zgęstnienia. Często przy tym mieszasz, bo ziarenka lubią przywierać do garnka. Gorący żel przecedzasz przez sitko, a po ostudzeniu wmasowujesz w wilgotne włosy i skórę głowy (po wcześniejszym umyciu włosów). Na głowę nakładasz woreczek i ręcznik i trzymasz tę maseczkę 15-30 minut. Spłukujesz, a po wyschnięciu włosów cieszysz się gładkimi, błyszczącymi i wspaniale nawilżonymi włosami. Po myciu włosów warto robić płukanki z wody z piwem, lub sokiem z cytryny, bądź octem jabłkowym. Świetny do ciała jest peeling z kawy. Dobrze złuszcza naskórek, choć ja zakochałam się w Savon Noir, bo nic tak nie złuszczy naskórka jak ten peeling, ale to już nie domowy sposób, choć kosmetyk jak najbardziej naturalny. Nie wiem czym myjesz skórę, ja polecam mydło Aleppo. Może są tańsze mydełka, czy żele, ale to mydło jest naturalne, wspaniale działa na skórę, nie wysusza i jest niezwykle wydajne. Także warto sobie takie sprawić. Zainteresuj się olejami do pielęgnacji ciała i włosów. Olejowanie włosów to najlepszy sposób na to by były piękne i zdrowe. Jest od groma olei. Mój ulubiony to olej kokosowy. Stosuję go do włosów i do ciała. Zamiast kremu na noc stosuję go na zmianę z cudownym olejkiem arganowym. Zainteresuj się kosmetykami naturalnymi, wbrew pozorom wcale nie muszą być drogie. W Rossmannie jest seria produktów firmy Alterra, znajdziesz szampony, odżywki, mleczka do ciała, olejki z tej firmy. Dezodorant z Alterry z olejkami eterycznymi mięty, szałwii i trawy cytrynowej jest wspaniały, inne antyperspiranty zawierają sole aluminium, w tym sama natura. Naturalna pielęgnacja wciąga, jak zaczniesz nie będziesz już chciała patrzeć nawet na reklamy kosmetyków w telewizji ;) Co do tego co napisałaś o podkładzie, to zależy ile masz lat i jaką cerę. Niestety czasami nie da się oszukać czasu, na twarzy z czasem pojawiają się przebarwienia, cienie pod oczami, pękające naczynka. Jeśli nie masz jeszcze takich problemów to faktycznie możesz zrezygnować z podkładu, choć dobry podkład może też mieć działanie ochronne. Ja stosuję puder organiczny w kompakcie, taki: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44002 i do tego podkład taki: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=38995 Nie u każdego się sprawdza (jak to kosmetyk), ja jestem bardzo zadowolona. Co do Twojego trądziku, to wiem że olej jojoba ma między innymi działanie przeciwtrądzikowe, choć ja nie mam takich problemów, olejek stosuję, ale nie wiem czy wyleczy trądzik. Powodzenia w powrocie do natury życzę :)

Bardzo dziękuję za wszystkie porady ; ) . Co do mojego wieku , to mam tylko 20 lat , dlatego chciałabym chociaż spróbować pożegnać się z podkładem .. Bo jakoś bardzo męczy Mnie myśl że trzeba to paskudztwo kiedyś zmyć.. basen, morze, jeziorko .. i nagle taka maszkara się ujawnia ;D . Już robię postępy bo kiedyś nawet na piwo z koleżanką miałam problem wyjść nieumalowana . Wczoraj nawet ruszyłam na małą wycieczkę po sklepach na miasto bez makijażu , tylko rzęsy . Włosy rozpuściłam żeby nie było tak bardzo widać policzków (na nich najwięcej blizn) . Też posiadam ten olejek kokosowy do włosów ;P Ale jakoś nie mam motywacji do regularnego stosowania . Aleeee już znalazłam super mega sposób na odżywienie włosów . A wczoraj , zrobiłam sobie taki ukrócony wieczorek pielęgnujący . Tak na początek, żeby się pozbyć tego uczucia o mojej szpetności (której tak naprawde nie ma ) , a przynajmniej nie jest ogromna ;D Depilacja kompleksowa , nałożenie maski na włosy , (na twarz nic nie robiłam bo leki biorą i używam jakieś żele apteczne) , balsam na całe ciało w ulubionym zapachu :) .. Na pierwszy dzień , całkiem dobrze się poczułam .. Aaaa i jeszcze paznokcie u stóp , niezawodny czerwony kolor i od razu czuję się lepiej :) A TAK W OGÓLE TO PISZCIE COŚ KOBITKI , CHĘTNIE SIĘ DOWIEM CZEGOŚ WIĘCEJ . !!

Gość sassssssssssss
Teraz lato to się trochę opalisz, wiec cera będzie lepsza. Ja też zrezygnowałam z podkładu! Mam 5lat więcej niż Ty :P Tzn maluję się nadal, ale mniej. Krem a potem puder sypki i rzęsy i czasem brązowy cień, że wygląda naturalnie. Odstawiłam podkład, bo zawsze odcień mam zły i widzę jak krzywo się pomaluje, a rano nie chce mi się starać. Maluję się jak idę na imprezę itp A temat ciekawy, bo też chciałabym się poczuć lepiej i ladniej. Zapisałam się na siłownie i staram się ćwiczyć. Figurę mam normalną, ale chcialabym mieć idealną jak każdy :p Zacznij cwiczyć, człowiek wtedy lepiej się czuje. Chociażby w domu np rower stacjonarny czy jakieś inne ćwiczenia. np 3x w tygodniu po godzinę. Maluj paznokcie, dbaj o wlosy, bo gdy ladnie się ubierzesz,masz czyste włosy i zadbane paznokcie odrazu lepiej się czujesz :P

No ja właśnie mam problem z paznokciami u rąk znowu chyba... 3 lata temu przestałam obgryzać (a obgryzałam do takiego stanu że wyglądały jak by mi je ktoś zrywał na siłę) . Ale znowu mnie ciągnie i podgryzam .. Ale OD DZIŚ ! - 19.04.13 PRZESTAJĘ ! Kupiłam sobie dzisiaj maskę do włosów i zamierzam sobie dzisiaj nałożyć na wieczór . U mnie solarium i słońce chwilowo odpada ,bo te leki które biorę nie mogą być łączone ze słońcem , mogę sobie plam na twarzy narobić . JEDNA RZECZ DO JAKIEŚ NIE UMIEM SIĘ PRZEKONAĆ NA STAŁE - Balsamowanie ciała codzienne . Takie regularne . Nie chce mi się zwyczajnie ;O ! Kąpię się i mam ochote od razu wskoczyć pod kołdrę... i już chęci d balsamowania brak .

No to Dziewczyny faktycznie nie musicie jeszcze kłaść ,,tapety na twarz. Ja mam 38 wiosenek więc już koloryt skóry nie ten co u Was. Co prawda zmarszczek jeszcze nawet najdrobniejszych nie widać (to chyba te cudowne oleje), ale skóra nie wygląda bez podkładu już tak świeżo. Choć jak jestem na wakacjach, to się praktycznie nie maluję. Falko jeśli masz takie opory co do balsamowania, to spraw sobie taki balsam który będzie się fajnie rozprowadzał i miło pachniał, aby sprawiało Ci to balsamowanie przyjemność, a później wejdzie Ci to w nawyk i nie będziesz nawet śniła o tym by się nie posmarować.

Gość sloneczna niedziela..
Anka bardzo podobają mi sie Twoje porady. Ja też od jakiegoś czasu stosuję olej slonecznikowy tłoczony na zimno, ssię go rano i nakladam na twarz zamiast kremu, bo to sama natura, bez chemii. chcę sobie kupic olej kokosowy ale nie widzialam go w sklepie, moze więc kupię sobie ten lniany skoro taki dobry. Ja mam 28 lat i nigdy nie stosowalam podkladow, choć cerę mam trądzikową, ale jakos tak jestem przeciwna podkladom i pudrom, a pojedyncze pryszcze przykrywam korektorem i tyle. Anka a jak się odżywiasz? na jakiej jesteś diecie i czy jakieś ćwiczenia wykonujesz?

No ! To już kilka dni bez "tapety" za mną !!! Jestem z siebie dumna . Ale dzisiaj mój pysk wyglądał jakoś ... bardziej szpetnie ... chyba . DZIEWCZYNY POLECICIE MI JAKIŚ BALSAM DO CIAŁA ? - Dobry ?! Żeby się jakoś zmobilizować muszę znaleźć jakiś dobry, przyjemny i przede wszystkim ładnie nawilżający środek ;D ! PISZCIE, PISZCIE ! :)