Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuuu

dlaczego nigdy nie odbija mi się?

Polecane posty

Gość ratunkuuuuu

mam z tym problemy, częste wzdęcia... co jest ze mną nie tak? jak temu zaradzić?

Gość Kregis
Mam to samo i też mam z tym problem. Po posiłku na imprezie wychodzę do wc lub gdzieś na zew. i wkładam palec w gardło i ... wtedy czuję się dużo lepiej i moge dalej jeść i pić. Nie mówię że wymiotuję wszystko ale wszystkie gazy z żołądka puszczam w powietrze ...

Gość ratunkuuuuuu
czy nie ma tu więcej takich osób? nie ma na to jakiejś rady?

Gość Kregis
Widocznie nie ma ... nigdy nie rozmawiałem o tym z lekarzem. Na razie daję radę palcem w dziobie ... Tabletki typu espumisan czy coś takiego nie wiele dają.

Gość gość
up

Gość Mariolciaa88
Witam, mam pen sam problem i też pomagam sobie "palcem w dziobie" szczególnie na imprezach po piwiw bo po 2 już mam taki brzuch wydęty, że nic więcej się nie mieści. Zresztą po jedzeniu jest to samo, też mi się nie odbija. Pytałam lekarza, z czym to jest związane i jak sobie z tym radzić. Powiedział, że to przyczyna zwężenia górnego odcinka układu pokarmowego nad żołądkiem, gazy nie uchodzą i brzuch robi się wzdęty. Tabletki typu espumisan niewiele na to pomagają ale mnie pomaga picie kopru, herbatek ziołowych na wzdęcia i trawienie np: verdin mix i masowanie brzucha i wtedy gazy uchodzą dołem, skoro nie mogą górą. Niestety to jedyny sposób . Pozdrawiam :)