Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdgfdgfd

Lista najgorszych możliwych prezentów z okazji ślubu

Polecane posty

Gość gfdgfdgfd

- pościel z kory - żelazko - frytkownica - książka kucharska - prezenty nawiązujące do dziecka - gigantyczne maskotki - opiekacz do kanapek, toster - obrus - śmieszne rzeczy

Gość ja.cie.krece
A włócznia?

Gość hmmm ja uwzam ze
kasa to najgorszy prezent, zalosny i bez polotu

Gość do tej wyżej
to powiedz swoim gościom żeby tobie dawali blendery z promocji, szlafroki z inicjałami oraz łyżeczki z bazaru :)

Gość masakraaaracja
Zgadzam się dostałam : 3 żelazka 2 pościele 1x frytkownica 2x komplet talerzy nawet się trafiły 2 ubranka dla bobaska , a nie jestem w ciąży .

Gość hmmm ja uwzam ze
A muszą w ogóle coś dawać? Bez przesady. A blenderem bym wcale nie pogardziła:). Jeśli ktoś ma życzenie dać nam szlafrok z inicjałami to też dobrze. W główce mi się jeszcze nie poprzewracało.

Gość sdf4
ja uważam, że prezenty są bez sensu, lepiej dawać pieniądze. Znajoma brała ślub i dostała dużo właśnie prezentów, kilka żelazek, zestawów pościeli i robotów kuchennych. Zostawiła sobie po jednym sprzęcie a resztę rozdała po rodzinie. Jeśli już chce się dać prezent to niech to będzie coś oryginalniejszego niż taka żałosna łatwizna jak żelazko czy mikser.

Gość paulanka
Moja przyjaciółka połowę tych prezentów na allegro posprzedawała. Też uważam że kasa najlepsza, ale w sumie to nie będę wybrzydzać ;)

Gość dobra gospodyni .
jak można być tak niezadowolonym z takich świetnych prezentów ?

Gość FG567567JKL
Dzisc kazdy glupi wie, ze nie daje sie prezzentow zadnych, bo w wiekszpsci ludzi sobie tego nie zycza:)jak masz ochote dac cosa wcale nie musisz to niech to bedzie juz kasa:)i tyle prewaznie mlodsi maja juz mieszkania i w nich wszystko wiec dawanie byleczego to lepiej nic.... ja teraz ide na wesele zamiast kwiatow daje sie wino(jak juz)a o prezentach nikt nie wspomnial bo bo mlodych stac na wesele i nie wygladaja niz i tyl.ciesza sie z gosci ze przybyli i celebruja dzienJak ktos liczyw kontrekstach oplacalao sie albo nie jest to dla mnie zenujace

Gość FG567567JKL
mialbo byc-nic i tylko

Gość herrr
komplet ręczników - czy ludzie myślą, że para młoda nie ma takich rzeczy?

Gość tym tokiem
dając pieniądze - jezu ci ludzie mysla, ze para mloda naprawde nie ma pieniedzy? po co jej kolejne setki na pewno jakies ma juz.

Gość czasem jestem miła
Ale pierdzielisz, za przeproszeniem. Znasz kogoś kto by z chęcią nie przyjął koperty z pieniędzmi? Pieniędzy nigdy za wiele, a ręczników to ja mam od chuja i ciut ciut i nie potrzebuję więcej. Tak samo jak żelazek, garnków, talerzy, pościeli i innych tego typu pierdół.

Gość ty tam
a kto ci kazal to wszystko sobie kupowac? niczyja wina, ze nie potrafisz po kolei wszystkiego zrobic. Normalni ludzie po slubie sie urzadzaja, a nie przed. Trzeba zachowac zdrowa kolejnosc i zyc jak bog przykazal. A nie obkupic sie, urzadzic a potem pretensje do gosci ze daja zle prezenty. Goscie daja to co powinni i to co na sluby sie daje, ale ze bylas do przodu taka i sie sama za wczasu obkupilas to masz pecha. Po pieniazki nie wyciagaj reki lepiej sama zarob na siebie.

Gość ja.cie.krece
"Normalni ludzie po slubie sie urzadzaja, a nie przed. Trzeba zachowac zdrowa kolejnosc i zyc jak bog przykazal. " xxx Taa, ręczniki też dopiero po ślubie trzeba kupować, bo tak bóg przykazał :P :P :P :P

Gość herrr
A przed ślubem mam się wycierać ręcznikami papierowymi? :D

A ja bym się ucieszyła z paru kompletów pościeli i innych artykułów gospodarstwa domowego:)Serio! Przecież założenia Młodzi dopiero rozpoczynają wspólne życie i takie rzeczy właśnie się przydają!!! Przecież sami też musielibyście wydac pieniądze na te rzeczy- wczesniej czy później. Teraźniejszym Młodym się w d...ach poprzewracało.Każdy z gości daje prezent taki na jaki go stać, a wy jeszcze gardzicie, nieładnie.

Gość Czeszuła
Każdy prezent rzeczowy jest zły, a jeśli para mieszka ze sobą przed ślubem, to to już zupełnie bzdura, bo najpotrzebniejsze rzeczy i tak już musieli kupić albo dostali "na nowe mieszkanie". Dlaczego napisałam, że każdy jest zły? Bo nie przewidzimy tego, czy się nie zdublują. Właśnie z szacunku do własnej ciężkiej pracy lepiej dać pieniadze, a nie prezent rzeczowy, który albo oddadzą komuś innemu, albo sprzedadzą za gorsze na Allegro. Po prostu nie marnujcie w ten sposób własnych pieniędzy. Kiedyś były listy prezentow i to rozwiązywało problem, ale teraz nie mają racji bytu, bo goście się poobrażają, że co znaczy lista, że jak mogą oczekiwać w ogóle prezentów, że dlaczego tak mało tanich rzeczy na tych listach itd itd. Więc skoro sami doprowadziliśmy to zniknięcia tych list to się teraz dostosujmy do nowych warunków i dawajmy pieniądze.

Gość kompromitujesz wieś
markowy serwis obiadowy za 70zł.

najlepiej się dostosujmy i przesstańmy urządzać wesela skoro Młodzi i tak są niezadowoleni.Niech sobie biora skromne śluby tylko przy najbliższych , albo sami.Zaszczędzą kasę i kupią sobie co zechcą- bez narzekania na innych:P

Gość obserwuj i ocen
najgorsze prezenty?a mnie wzruszyło i uzywam wlasnie prezentów od chrzestnych z okazji narodzin dzidziusia/. mimo ze mam 10recznikow to wyjelam wlasnie ich reczniki:(a wujek umarl w tym roku i jest mi smutno:( -talerze -filizanki z talerzykami -obrus jezeli prezento-dawcy nie dogadaja się miedzy sobą, kto kupuje zelazko, kto mikrofalę a kto blender to będzie ananas i potrójne prezenty:(tylko w przypadku współpracy i malych wesel)do50osob) mozna sie dogadac. NIC NIE PRZEBIJE RADZIECKIEGO ZEGARA CIOCI FELI. JAK DAWALA GO PANNIE MŁODEJ(1983ROK) TO MAŁA IWONKA NA CAŁĄ PARĘ POWIEDZIAŁA: A MAMA MÓWIŁA ŻE SIE ZEPSUJE, BO Z RYNKU I RUSKI. :P:):P:):P:)

Gość Mruuuczka
Nie ma idealnego prezentu. Zawsze coś się trafi niepotrzebnego. Dlatego niektórzy wymyślają listę prezentów, przynajmniej widomo czego potrzebują i co ich interesuje. Jakies to rozwiązanie jest.

Gość Czeszuła
I tak jest już ich coraz mniej, więc wszystko jest na dobrej drodze do tego czego życzy sobie Zaintrygowana sprawą. A wielka szkoda, bo to ważne i piękne wydarzenie rodzinne, okazja, żeby się spotkać, przeżyć coś razem, czasem odświeżyć relacje.

Gość obserwuj i ocen
ale wtedy nie było nic w sklepach i jak sie dostalo, to kazdy byl szczesliwy. dla porównania-mój tata i jego siostra, nasza ciocia(fela) dostali po rodzicach ziemię i spadek. tata ma 30hektatów ziemi i okolo 15 lasu. drugie tyle dostała ciotka. sprzedala. kupila meble do 4pokojowego mieszkania, dywany i inne graty. to teraz pomyślcie. ile kosztuje dzisiaj cale gospodarstwo rolne, a ile w 1980roku. skoro meble dzis by zaplacili góra 12tysiecy.

Gość KokoSzalen
Moi goście na szczęście dali nam pieniądze, czemu mówię na szczęście? z tego względu, że mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem więc większość rzeczy mamy, jak będziemy się przenosić do większego mieszkania to sobie i tak kupimy od podstaw wszystko, żeby mieć kolorystycznie np zestawy obiadowe / pościel / ręczniki. Gdybym szła na wesele, a chciałabym żeby PM mieli pamiątkę, to dałabym oprócz kasy jeszcze jakiś upominek. My na przykład dodatkowo dostaliśmy piękne kieliszki na wino i miski na sałatki do kuchni, z tym że to od kuzynki , która zna mój gust i trafiła idealnie.

Gość h54455
prawda jest taka, ze goscie kupuja prezenty po to, zeby wyszlo taniej. Bo lepiej dla nich kupić jakieś żelazko za 200-300 zł niż dać 500-600 zł w kopertę. Ja uważam, że powinno się podpytywać parę młodą, co by woleli.

Gość Rambarbarka
Najgorsze to są kwiaty. Bo co potem z nimi zrobić? Oczywiście pieniądze w kopercie najlepsze, bo wydamy je wg własnego uznania i potrzeb.

Gość KokoSzalen
Ja lubię kwiaty, my kupiliśmy specjalnie wazony , żeby potem kwiaty od gości się nie zmarnowały, tylko żeby dodatkowo ozdobiły salę :)