Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AURELKa 23

CASTAGNUS

Polecane posty

Gość AURELKa 23

słyszałam że po castagnusie i wiesiołku łatwiej zajść w ciąże czytałam w google że dużo dziewczyn zaszło w ciąże stosując te dwa leki stąd moje pytanie do kiedy stosować castagnus skoro nie można go przyjmować w ciąży ? do owulacji czy tak długo aż nie pojawią się || kreski na teście na ulotce jest napisane że stosować przez 90 dni i sama już nie wiem jak to stosować pomoże któraś ?

Gość AURELKa 23
pomoże ktoś ?

Aurelka ja olej z wiesiołka brałam tylko do owulacji. Natomiast castagnusa brałam do zrobienia testu (12 dni po owulacji). Tak wszędzie mi doradzano i podpierano się tym, ze gdy się nie zajdzie w ciążę, to niedobrze tak castagnusa sobie brać 2 tyg i na 2 odstawiać tylko powinno się go brać właśnie 90dni ( a raczej 3 cykle) pod rząd- chyba, ze się właśnie zajdzie w ciążę.

Gość AURELKa 23
???

Gość AURELKa 23
mama 6 latki dzięki czyli lepiej brać do zrobienia testu ? a ty brałaś castagnus ? udało ci się ?

Gość AURELKa 23
jest ktoś jeszcze kto mógłby się wypowiedzieć w temacie ?

Kochana ciężko mi powiedzieć czy mi pomógł, bo to był w ogóle pierwszy cykl starań i zarazem pierwszy z castagnusem, więc ciężko mi jednoznacznie powiedzieć, ze to jego zasługa, bo nie wiem jakby to wyglądało gdybym nie brała. Natomiast jak widać- nie zaszkodził ;) Tylko owulację przesuną o 6 dni- więc może właśnie musiało sobie jajeczko dojrzeć lepiej? I właśnie może castagnus pomógł? Cóż... metoda prób i błędów kochana :) Ja z całego serca życzę Ci powodzenia :)

Gość AURELKa 23
jeszcze raz dzięki a powiedz mi przed castagnusem miałaś regularne cykle ? bo ja mam regularne. w którym dniu cyklu masz owulację ? Fajnie że ci się udało tak szybko :) rozumiem że pociecha ma już 6 lat :)

Aurelko pociecha castagnusowa akurat w brzuchu siedzi :D Jestem w 30tc ;) a ta sześcioletnia to właściwie ma 7 :D Nik już powinnam zmienić ;P Przed castagnusem cykle miałam jak w zegarku co 28 dni (nooo czasem jakiś cykl był co 29). W którym dniu cyklu zazwyczaj miałam owulację? Przyznam szczerze, ze nie mierzyłam temperatur przedtem itd, ale po śluzie zawsze wiedziałam kiedy zaczynają się dni płodne- wypadało od ok 11-14, więc owulacja występowała gdzieś na moje oko ok 14dc.

Gość AURELKa 23
Mama 6 latki czyli castagnus rozregulował ci cykl skoro pisałaś że owu ci się przesunęła po nim dobrze rozumiem ? Super ze masz już córę taką dużą i jeszcze jesteś w ciaży :) co będziesz miała chłopca czy dziewczynkę ? kurcze ja biorę 2 dzień ten castagnus i mam jakieś obawy żeby nic się nie stało jak zajdę w ciąże no i żeby mi nie poprzestawiał całego cyklu :/ a ty robiłaś testy owulacyjne ?

Aurelka no przesuną mi owulację tak na oko o 6 dni :) Tylko nie wiem jaki był powód. Jak pisałam, może dzięki castagnusowi lepiej miało sobie dojrzeć jajeczko? Ciężko mi powiedzieć. Testów owulacyjnych nie robiłam, ale mierzyłam temperaturę, sprawdzałam śluz i szyjkę. Mogę polecić Ci fajną stronkę, na której można prowadzić swój cykl. Są tam fajne porady, oraz naprawdę przyzwoite i przyjemne forum. Stronka nazywa się ovufriend.pl A spodziewam się drugiej córuniu :)

ja też drugi dzień biore castagnus ( ze względu na podwyższoną prolaktynę) ile tabletek bierzesz? moje cykle są raczej długie pewnie przez prolaktynę od 31 dni do 36 owulacja po 20dc

Gość AURELKa 23
też jestem zalogowana od tego cyklu na ovufriend gratuluję drugiej córeczki :) czyli reasumując castagnus brałaś od pierwszego dnia cyklu do momentu zrobienia testu ciążowego i od razu go odstawiłaś dzięki za informację :)

Gość tasia216
do mamy 6 taki a poco to bralas jak to dopiero byl 1 cykl staran.Dziwne to dla mnie.

o ile w ogóle mam owulację, zamierzam od tego cyklu robić testy owulacyjne tylko nie wiem jakie się sprawdzają?

ja nie biorę od 1 dnia cyklu bo nie chcę czekać ginekolog mowił, że niekoniecznie od 1 dnia cyklu ważne , że pzrez 90 dni a jak zajdziesz w ciąże to odstawić

Gość AURELKa 23
olaalee Witaj ma mam cykle 31 dni i owulacja przypada mi ostatnio na 17 dc castagnus biorę na własną rękę bo jak pisałam wcześniej czytałam że ułatwia zajście w ciążę do tego biorę oeparol a ty też starasz się o dziecko ?

Po pół roku starań o 2 dziecko ( przy pierwszym zadnych problemów ), dostalam od lekarza Castagnus Bralam 2 cykle. w 1 cyklu brlm jedna tabletke, cykl wydluzyl mi sie do 50 dni ( około). W 2 cyklu bralam po 2 tabletki i wtedy zaszlam w ciaze. Jak juz wiedzialam , ze wq niej jestem bralam jeszcze Casta przez 2 tyg po 1 tabletcve i odstawilam. Polecam

polecam, bo raczej pomaga ale uwazam, ze zawsze podczas brania zaburza cykl. Moze po 3 miesiecznej terapii cykl zaczyna dzialac jak w zegarku ? Nie mialam okazji sprawdzic

Gość AURELKa 23
avent dobrze rozumiem że jak już byłaś w ciąży to brałaś castagnus jeszcze przez 2 tygodnie ? nie zaszkodziło dziecku ? bo w ciąży nie można brać tego leku przecież. Kurcze martwi mnie to że tak wydłużył ci się cykl bo ja też zaczęłam go stosować a teraz mam regularne cykle co 31 dni

mam za sobą dwa nieudane cykle starań teraz miałam miesiąc przerwy bo zapomniałam o szczepionce na zółtaczkę, ale po drugiej dawce mogę się już starać czyli w następnym cyklu będę się starać ja zamierzam pić siemię lnianie bo ponoć można cały cykl tylko nie wiem ile tabletek brać bo ważę 62kg

Gość AURELKa 23
no właśnie zastanawiam się nad tym że tak wydłuża cykl zobaczymy zaczęłam stosować dopiero pierwszy cykl

Aurelka Dobrze rozumiesz ;) Nie wolno przerywac nagle brania Castagnusa, nawet jak sie jest w ciazy, Tak mi lekarz zalecil. Wiesz, nie wiem czy dziecku zaszkodziło, jestem dopiero w 25 tygodniu ciazy. Ale mysle, ze nie :)

mi lekarz mówił, że niby nie można w ciąży, że lepiej się starać po 90dniowej kuracji ale, że to lek ziołowy i że nic się nie stanie jeśli się zajdzie także ja będę brać a jak dowiem się o ciąży to odstawię

to będę brać dwie mnie niepokoi jeszcze poziom tsh mam 2,7 ft3, ft4 w normie w maju idę do endokrynologa

Gość AURELKa 23
olaalee ja też ważę 62 kg i biorę po 2 tabletki avent a powiedz mi ty później brałaś po jednej tabletce przez 2 tygodnie a dlaczego tak długo ? ja sama już nie wiem co mam zrobić w styczniu tego roku zaszłam w ciąże przy braniu właśnie castagnusa i kiedy tylko test pokazał || kreseczki odstawiłam bo tak mi zalecił lekarz niestety ciąża przestała się rozwijać i kurcze nie wiem czy to była wina tego ze tak nagle odstawiłam czy po prostu tak musiało być