Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja na polędwiczce robię

Czy ktoś może mi wytłumaczyć ten fenomen?

Polecane posty

Jaki macie problem z tym, że w Warszawie jest dużo Oliwek, we Wrocławiu Alicji, a w Krakowie Len??? Co wy się tak podniecacie tym, że dane imię jest bardziej popularne od innego?!?! Naprawdę decyzje odnośnie nazywania dzieci uzależniacie od tego, czy jest ono używane bardziej lub mniej?!??! P.s. Współczuję wszystkim Aniom i Kasiom z lat 80 i początku 90, pewnie popełniłyście już wszystkie zbiorowe samobójstwo, bo tak was dużo było :o:o :D 🖐️

Gość niech juz Ci będzie
no sorry, ale jak wszędzie dokola słysze Oliwka, chociaż to imie mi się podoba, to nie nazwe tak dziecka:P

Gość Wiem co myslę, wiem co robię
Tak naprawde kazdego imiona jest dużo....no pomyslcie jakie teraz jest oryginalne? CECYLIA:D? Też bylo dużo, za 7 lat też będą jakies imiona, ja tam uwagi nie zwracam czy moje bedzie N astepnym Frankiem zy Amelia. Mam to gdzies.

No ale dlaczego? Możesz mi to wytłumaczyć? Rozumiem, gdyby tak nazywało się np 15 dziewczynek na 25 osobową klasę. 10 dziewczynek na 20 osobową grupę w przedszkolu. Ale bez przesady :o

No właśnie o to mi chodzi! Jak chcesz mieć wyjątkowe dziecko, inne niż reszta, to daj córce na imię Kunegunda, albo nazwij chłopca Eustachym. Właśnie o to mi chodzi!! Ubranek w h&m albo innej sieciówce też nie kupujesz, bo 80% dzieci ma je na sobie?? Przecież to jest pozbawione najmniejszego sensu!

Gość niech juz Ci bedzie
a ja Wam powiem,ze u syna w grupie jest 6 dziewczyn o imieniu Ola, cala grupa liczy 23 osoby, w tym 14 dziewczynek, to prawie polowa, jkas masakra, ma ulicy 4 Mateusze:D

Gość faustynaa
ja mam Maję i uważam, że pasuje do mojej córki idealnie :) a że pełno Majek...hmm znam jedną z tego rocznika co moja córka i 3 Majki z rocznika młodszego.

Gość kredytowa
ja akurat nie zwracałam uwagi na to czy imię jest popularne czy nie nazwałam syna tak jak chcialam

Gość a ja jestem Kasia z lat 80-tyc
i jakos NIGDY nie mialam ani w przedszkolu ani w 2 podstawowkach ani w liceum ani na zadnych zajeciach ANI JEDNEJ KASI. Malo tego, znałam ich w otoczeniu raptem parę. Gorzej za to było z Magdami, Olami i Aniami. tych w klasie zawsze było po 3-4 sztuki

Gość do faustyna
to poczekaj az w szkole będa za nia wolali - Maja użryj gucia w jaja

Gość Wiem co myslę, wiem co robię
teraz ludzie ogólni są bardzo nietolerancyjni czepialscy i wścibscy i to nie tylko o imiona chodzi. Nie zauważylyście?: O karmienia piersią/buletkami O żywienie o imiona O L4 w ciaży O ubrania.... wymieniac mozna długo. Ja leje na innych bo na tym forum gdzie sie nie wejdzie to infantylne tematy:) I baby jak przekupki sobie dogaduja-dla mni to beznadzieja :D Kogo to co obchodzi jak kto dziecko nazwie? Ja Mam na imie Joanna/ Asia. jak byłam w podstawówce to podobno bylo popularne-poznałam raptem 4 Aski przez kilka lat-to takie popularne?? Każde imie jest ladne jak już sie nim obdarzy dziecko:)

Gość hgjjlrhfjekedfrr
Ja też mam Maję. Jestem z Gdyni. W moim otoczeniu znam łącznie z moją 3 Maje. Jak ją rodziłam to nie wiedziałam, ze to imię jest tak popularne. Nie miałam wtedy internetu i oczywiście kafeterii, która by mi to uświadomiła. A było to w roku 2005. I mając już ta świadomość, ze Maja jest takim popularnym imieniem i tak bym nie zmieniła !! To imię pasuje doskonale do mojej córci. I mam w nosie, że 10000 tys dziewczynek teraz tak się nazywa :P

faustynaa --> Ja też mam Maję;) I w nosie miałam ile dziewczynek o takim imieniu siedzi w piaskownicy. Nam się to imię najzwyczajniej podobało. Syn - Błażej - czy jest dużo chłopców o tym imieniu nie wiemy bo nie interesuje nas to. Jak kiedyś jeszcze będziemy mieli dzieci to będzie albo Hania albo Filip... i wiemy, wiemy - też pełno Hań i Filipów, ale jakoś średnio nas to obchodzi.

Gość hgjjlrhfjekedfrr
a ja jestem Kasia z lat 80 -tyc ----> tak się składa, że ja też jestem z lat 80. W mojej klasie była tylko jedna Magda a za to 4 Kasie :D Poważnie !

do faustyna --> Akurat jakąś głupią rymowankę można dopasować do każdego imienia, nawet najmniej popularnego więc argument oceniam na 0 w skali od 0 do 10.

Gość hgjjlrhfjekedfrr
do faustyna---> do każdego imienia można wymyśleć jakąś durną rymowankę. Nie tylko do Majki :P

Gość hgjjlrhfjekedfrr
Cisza, ja i czas ! ---> :D widzę, że mamy podobny tok myślenia hahaha

Gość lew koń ja
niech każdy da jak chce albo niech poczeka na ustawe i da np Broszka, Dźizys, Lol, Kaman itp :P

Kazdy nadaje imie takie jak mu sie podoba bo ma do tego prawo i to jego "problem " czy to bedzie 15 czy 6 oliwka czy amelka w klasie.Nie lubie tylko jednego a mianowicie nadawaniu dziecku imienia bo ma taki slodki skrot czy zdrobnienie.I tym sposobem mamusia przechwala sie ,ze ona ma Tosie a inna ,ze ma stasie albo nelke i nie mysla ,ze za 30 lat jak ta stasia czy tosia pojdzie do pracy bedzie Pania Antonina czy Anastazja.Nie mam nic do tych imion ale kierowanie sie zdrobnieniami przy wyborze imienia to dla mnie troche takie niepowazne.

Gość jpajal
A ja dałam synowi na imię Cezary. I teraz każdy mówi - Cezary ? to takie stare, nieużywane imię. A to też bzdura, która mnie wkurza. Nawet po porodzie położna powiedziała, że własnie tydzień temu wypisali mamę z małym Czarkiem do domu :P Także jakie przedpotopowe imię to jest ? :O

Boże, dziękuję ci z całęgo serca za to, że na tym temacie zebrały się normalne matki - mam nadzieję, że takich jest jednak większość :D:D:D Pozdrawiam, mama Zuzi :) :D

Gość a ja mam w nosie
Nie przyznawaj sie tak glosno do imienia dziecka bo zaraz znajdzie sie jakas zwolenniczka jak jej sie wydaje polskich imion i ci powie ,ze patologia jestes ;)

mi to lata, myślę, że problem moga miec jedynie przedszkolanki, albo nauczyciele, syn ma imię z pierwszej 10 listy (ale w UK i tak jest specyficzne), a córka niepopularne, bo jedną z rzeczy, które braliśmy pod uwagę to to, żeby się wyróżniała niespotykanym imieniem, co by sobie miejscowi dali spokój z łamaniem języków nad nazwiskiem;)

Starsza corka dostala imie "uniwersalne " ,ktore jak pozniej sie okazalo znajduje sie na "kafeteryjnej liscie imion rodzin patologicznych " ;) mlodsza ma imie przeforsowane przez tate i pewnie tez znajda sie zwolennicy i przeciwnnicy tego imienia .Generalnie mam w nosie co kto mysli o imionach moich dzieci.Na szczescie nie mieszkam w Polsce bo chyba tylko w tym kraju czyjes imiona wzbudzaja takie negatywne emocje .

Gość Moja córka to Ilonka
Nie spotkałam nigdy dziecka o tym imieniu ;P

Gość Imię jak imię, ważne
by pasowało do dziecka a w najlepszym przypadku by dziecko było kiedyś z niego dumne. To ile jest danych imion w okolicy nie jest istotne ale ludzie zawsze znajdą sobie temat do dyskusji .

Pozdrawiam Mamę Zuzi. Moja pierwsza córka też będzie miała na imię Zuzia. W listopadzie rodzę, ale nie znam póki co płci ;-) Gorzej z imionami dla chłopców bo nie mam żadnego pomysłu. Może jakieś propozycje? Mogą być imiona popularne ;-)

Moj syn ,ktory okazal sie dziewczynka mial miec na imie Mateusz :) Podoba mi sie tez Krzysztof ,ktore to imie jest juz chyba zupelnie zapomniane :(

Gość bshajdhs
może Mikołaj? gdyby był syn tak bym go nazwała.

Gość bshajdhs
Mój mąż ma na imię Krzysztof. Uważam, że to fajne imię, bo dla mnie on jest Krzyś, w pracy Krzysiek/Krzysztof. Pasuje i do małego chłopca i do starszego mężczyzny.