Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie biegnę, żyję

ścigająca zołza

Polecane posty

Gość nie biegnę, żyję

dwa słowa do ex żon "ścigających" byłych mężów za alimenty ja nie uciekam, pracuję, mam rodzinę, dzieci, zone, żyję nie uciekam przed nikim ani się nie chowam, wyjechałem po rozwodzie, płacę alimenty na dzieci z poprzedniego związku - ile mogę więc jakiś tam dług mi chcąc-nie chcąc rośnia a moja ex - tez pracuje, dostaje chyba cos tam z funduszu, na brak kasy nei narzeka (zostawiłem jej honorowo wszystko, samochód, mieszkanie, meble) ale ona wciąż łapy wigiąga po więcej I cieszy się wszem i wobec, że mnie "ściga" weźcie się w garśc, kobity, nikt przed wami nie ucieka, faceci zakładają rodziny i żyją, jak normalni ludzie, poprostu :) ja pracuję w rządowej firmie, nie na czarno, moje dzieci chodzą do szkoły, żona pracuje - ustalenie naszego adresu to żadno osiagnięcie a skoro płace tyle ile mogę, to więcej ze mnie I tak się nie da ściągnąc.. była tylko traci kase na adwokatów I biega po sądach z makulaturą, a zwycięstwo pyrrousowe, bo my z żoną tylko się możemy uśmiechnąc z politowaniem..

Gość inka123456
ciekawe ile jej dajesz na dzieci skoro dostaje jak piszesz z funduszu. Do twojej wiadomości z funduszu dostją kobiety jak mąż nie płaci alimentów.

Gość inka123456
Poza tym z funduszu dostaje się ok. 250 zł. na dziecko a dziecko trzeba ubrać , wyżywic, kupić rzeczy do szkoły jakieś kolonie o przyjemnościach typu zabawki, kino itp. juz nie piszę. myślisz że jak dostanie te 250 zł. i nawt drugie tyle dołoży (bo na dziecko w końcu łożą obydwaj rodzice po połowie) to wystarczy???? Chyba jakiś żart. To sam żyj za 500 zł. na miesiąc.

Gość inka123456
Skoro nie chcesz dawać ex kasy to kupuj ubrania, wyprawkę do szkoły i płać za dziecka wakacje i zabawki ona zapewni mu jedzenie, srodki czystości i opiekę.

Gość ZZZ Zniecierpliwiony
Jak można płacić za coś , czego się nie ma?

Gość to tylko
17:07 [zgłoś do usunięcia] ZZZ Zniecierpliwiony Jak można płacić za coś , czego się nie ma? x x Ależ ma się, ma :) się dziecko zrobiło to trzeba na dziecko łożyć nawet do 26 lat jak się uczy.

Gość ZZZ Zniecierpliwiony
To zapewne się płaci , zapewne siedząc w wiezieniu. Jak można płacić za coś , czego się nie ma?

Gość zolza bez scigacza
krotko i wezlowato: - ciekawe ile placisz skoro ona ma prawo do alimentów z funduszu?

Gość zirki
instytucja rządowa czyli najmarniej 2000 zł :) a komornik bez problemu ściąga 60 % tychże poborów przed wszystkimi innymi długami więc coś tu nie gra i do tego fundusz ???? HMMM marnie

Gość blip
"Ps. Instytucja alimentów to deprawacja. Dziecko powinien utrzymywać ten kto je ma. Ta instytucja niszczy rodziny.. Zgadza się na jej istnienie ten , kto nie uważa rodziny za wartość." NIE Zniecierpliwiony, dziecko powinien utrzymywać tylko ten kto odchodzi z małżeństwa (zdradzi, odejdzie z kochanką, odejdzie bo mu zbrzydło, itp), nawet jesli dziecko mieszka z tym drugim rodzicem.

Gość inka123456
Tak ale zniecierpliwiony jest z tych co po rozwodzie uważają że dziecko wychowuje ex to niech ona się martwi bo przecież ma dziecko a on się będzie bawił i udawał że nie ma dziecka a my z naszych podatków mamy jego dzieci utrzymywać tylko ja się pytam dlaczego ja mam cudze dzieci utrzymywać bo przecież m. in. na to idą moje podatki

Gość luka.b
Jejku jak mnie bawia tacy faceci żyje sobie z rodzinką szczęśliwie i wydaje mu się że to już ładnie pięknie.Zapomina tylko o drobnym szczególe dzieci powinny mieć matkę i ojca a ten frajer chyba nie kuma bazy.Rośnie mu jakiś tam dług dzieci.coś tam dostają ale jego huj to obchodzi bo przecież ma szczęśliwą rodzinę.Frajer zwyczajnie hujowy z ciebie ojciec i trzeba zadać pytanie czy można kochać dzieci wybiórczo???W tym wypadku chyba tak.Najważniejsza wiadomość szczęśliwa rodzinka sąsiedzi popatrzcie co za szczęście.W myśl powiedzenia może trochę opacznie na wierzchu strój a pod spodem gnój.

Gość luka.b
A tak nawisem na brak kasy nie narzeka nie wiem czy masz pojęcie co piszesz by dostać kasę z funduszu nie może mieć więcej niż 725zł na osobę więc na pewno żyją jak bogacze.Lepszej bajki.dawno nie było.Wyjechałeś i zlałeś fundusz dopłaci a pan komornik swoje zwinie to kwestia czasu.

Gość dżibutti
najwięcej do powiedzenia mają te, co przypadkiem nogi im się rozłożyły przed "chamskim draniem" :))))

Gość nie biegnę, żyję
alez tamte dzieci mają matkę I ojca - tyle, ze ja z nimi nie mieszkam - bo mieszkam z żoną I naszymi wspólnymi dziecmi - co tu rozumiec? ludzie się rozwodzą I razem nie mieszkają, proste! małżeństwa się czasem rozpadają, po to wymyślono rozwody, żeby naprawiac błędy, każdy ma prawo do szczęścia I rodziny - ja niczego nie udaję przed sąsiadami (!) ja jestem poprostu szczęśliwy z moją żoną I mam fajną rodzinę - nie na pokaz :) wygląda na to, że to ty nie kumasz bazy, skoro uważasz, że po rozwodzie ludzie siedzą samotnie do końca życia I ciułają na alimenty

Gość luka.b
Mnie to bawią te typy bo wpierw pisze że eks na brak kasy nie narzeka a dalej że mają dzieci niezaradną mamuśkę.Ja tylko się zastanawiam czy zdajesz sobie panciu sprawę że na alime.ty komornik zawinie ci 60 procent wypłaty bo tak sądzę eks cię teraz znalazła.I co wtedy???Do alimentów jeszcze dpla pana komornika.

Gość luka.b
Nie ciułają na alimenty ale po prostu są rodzicami nawet jeśli nie są razem.Pytałeś dzieci czy one nie chcą mieć dzieciństwa z dwojgiem rodziców?Dzieci należy traktować równo bez względu na to z kim są a ty rzucasz jakiś ochłap i cieszysz się jak głupi z bateryjki.I tak robi większość potem pretensje do dzieci że się nie uczą że biorą czy piją że sobie nie radzą.A gdzie ten wzorzec od rodzicow hehe w szczęśliwej drugiej rodzince i drugiej żonie naśmiewającej się z politowaniem.

Gość nie biegnę, żyję
jeszcze jedno słowo do ciebie :" Pytałeś dzieci czy one nie chcą mieć dzieciństwa z dwojgiem rodziców?" a jakby powiedziały, że chcą, to co? mam się rozwieźc I zostawic dzieci z którymi mieszkam I wprowadzic do tamtych? :D dzieci mogą sobie chciec mieszkac ze świętym mikołajem, ale decyzje podejmuja dorośli "Dzieci należy traktować równo bez względu na to z kim są a ty rzucasz jakiś ochłap i cieszysz się jak głupi z bateryjki." równo czyli jak? dzieciom z którymi mieszkam czytam bajki na dobranoc, przytulam je, zabieram na basen, chodzimy z żona na spacery, jeździmy na wakacje, do kina - jak mam to robic z tamtymi dziecmi? co bym nie zrobił I jakbym się nei starał - zawsze będę tylko weekendowym ojcem I tamte dzieci zawsze będą miały do mnie pretensje I będą czuły się gorsze - bo z nimi nie mieszkam życie nie jest czarno- białe, zejdź na ziemię

Gość luka.b
To się nie nazywaj ojcem tylko dostwacą spermy.Wybacz jeślijedne dzieci możesz zabrać na basen czy wakacje to dlaczego nie mogą jechać wszystkie??Czegoś nie rozumiem jeślu mam czworo dzieci to albo każde dostaje cukierka albo żadne.Ty nawet wekendowym tatą nie jesteś.Ty jesteś nim wtedy gdy masz na to ochotę.Wielki pan informatyk z udaną rodzinką na basenie i wakacjach którego nie stać na to by dzieci dostały zasądzone alimenty.Ale poczekaj to się zemści dług rośnie choroby istnieją wyobraź sobie że nie dalej jak qczoraj wyszłam ze szpitalai była tam kobieta której dziecko choruje na białaczkę.Ciekawe co pan powiesz jak twoi ulubieńcy czasem zachorują i przyjdzie tych obojętnych poprosić o szpik ciekawe czy wtedy twoja miłość też będzie mieć ubaw.I nie masz zbawiać świata stać cię na alimenty tylko że pupilkom musisz coś odebrać.Znając życie dla tamtych dzieci już nie istniejesz więc może chociaż trochę przyzwoitych cech ludzkich masz

mam takiego byłego - 20 lat z nim byłam 2 dzieci, bił ,pił,zdradzał,po rozwodzie zatrzymał sobie cały dorobek ,bo chałupa jego ,więc ja won! o dzieciach zapomniał,płaci marne alimenty i zero zainteresowania a teraz? teraz będzie miał nowe dziecko z jak pisze-piękną ,sexowną i mądrą i śmieje mi się w twarz ,że pozbył się starej żony szkoda mi moich - naszych dzieci i jak czytam autorze żeś dopiero teraz dorósł to nie wiem czy się śmiać czy płakać żałosny jesteś - jak mój eks

Gość nie biegnę, żyję
luka, ty masz wiele problemów ale jednym z nich widocznym na forum aż za bardzo jest to, że nie umiesz czytac ze zrozumieniem tamte dzieci nie żyją w biedzie - zyją na takim poziomie na jaki stac ich rodziców - ja płace na tyle na ile mnie stac ich matka pracuje I zarabia tyle ile jest warta jej praca, proste dokładnie tak samo jak dzieci z którymi mieszkam, które mają do dyspozycji częśc mojego budżetu I pieniądze mojej żony to prosta matematyka "Chcesz się odseparować to spie**alaj ale nie chwal przed dziećmi jaką masz rodzinkę jak sobie jeździsz i jak to się śmiejesz gdy im na podstawy brakuje.Po co to robi by pokazać że są gorsze?" o czym ty kurwa piszesz?? komu ja csie chwalę I pokazuję cokolwiek? TU na fporum pisze - chyba wyraxnie napisałem wcześniej, że własnie spierdoliłem - nie mam kontaktu I nie szukam - była żona mnie szuka, a skoro szuka to chyba jasne, że adresu ani telefonu jej nie dałem bo nie mam takiej potrzeby zaraz zaczniesz jechac, że spierdoliłem to tez źle, ale taki własnie twój problem (kolejny) luka, że masz luki, jak ktoś wyżej napisał I zmieniasz opinie jak chorągiewka na wietrze zamiast dobrze poczytac, wyrobic sobei opinię apotem dopiero trąbic na forum gówno mnie obchodzi czy tamte dzieci mnie nienawidzą, mnie w ich zyciu nie ma poprostu, tak się życie ułożyło I tak jest - czy ci się to podoba czy nie więc swoje opine o tym jak według ciebei powinno byc możesz sobie wsadzic tam gdzie słońce nei dochodzi, bo to sa TYLKO twoje opinie ja żyję weług własnych zasad I nic mi nie zrobisz, poza tym, że troche na klawiaturę naplujesz ze złości ;)

Gość nie biegnę, żyję
"W prawie nie jest nigdzie napisane że ojciec ma prawa a matka obowiązki.Równie dobrze matka może wystąpić o przeniesienie opieki na ojca gdy np pozna faceta nie akceptującego dzieci." DOKŁADNIE TAK!!! sama sobie przeczysz głupia babo, matka sobie może przenosic opieke na ojca jak sobei kogos pozna - a ja tez sobie kogos poznałem I przeniosłem opiekę na matkę - sytuacja jest IDENTYCZNA, bo jak sama trafnie (w końcu) zauważyłaś nie ma takiego prawa, które nakazałoby opieke nad dziecmi tylko alimenty

Gość TWAŁPO
To fakt - świata nikt nie zmieni. Niestety. Ale. Suki można by pozamykać do suczarni. A sk...synów wykastrować. I prawdą jest że "trudno wymagać żeby ktoś zmienił uczucia jakie żywi do poszczególnych osób". Ale. Można by tym biednym dzieciom dać te sk...syńskie jaja do zabawy.

Gość dziwi mnie czasami
jak ktos krzyczy, że tak czy tak powinno byc - bo co z tego, tak naprawde, ze ty jedna z druga tak uwazasz? dobrze napisal ten facet, ze to tylko wasza opinia, sami sobie ja mozecie w zyciu stosowac ale kazdy jest inny i trudno oczekiwac, zeby inni ludzie zyli tak jak nam sie podoba ja jestem takim dzieckiem ojca, ktory ma jakies dzieci z ex zona, ale nigdy ich nie uwazalam za rodzenstwo - moj ojciec tez tylko placil alimenty ale kontaktu nie mial kiedys tam probowal, ale byla mu ciagle rzucala klody pod nogi wiec on w koncu (chyba jak ten facet co tu pisze) stwierdzil, ze sie skupi na naszej rodzinie, skoro tam mu nie wyszlo mnie tamte dzieci nie obchodza, dla mnie to nie jest rodzina nie zawsze mozna wszystko naprawic, ale moj tata jest super ojcem dla mnie i mojego rodzenstwa, tego prawdziwego, kocha moja mame a ona jego i tylko to sie liczy, to ze kiedys mu gdzies nie wyszlo z jakas kobieta nie ma wplywu na nasza rodzine - kazdy ma jakas przeszlosc ale nie mozna sobie pozwolic, zeby te bledy zawladnely naszym zyciem tylko starac sie ich wiecej nie popelnia a ty luka uwazaj z tym pogladami swoimi, bo czasem zycie plata figle - moze twoja corka kiedys tez wyjdzie za faceta z "bagazem" I ciekawe kogo bedziesz wtedy bronic - corki i wnukow czy jakiejs obcej baby i jej dzieci? punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :D

Gość do TRWAŁPO
a idiotom takim jak ty albo luka można zrobic lobotomię - przynajmniej jakiś pożytek byście mieli z mózgu, bo nieuzywane organy po pewnym czasie znikają, sądząc po tych wypowiedziach masz jeszcze góra kilka tygodni..

Gość luka.b
Co czyli dla twoich dzieci jedyne wyjście to dom dziecka gdyby ich matka nie chciała?Zmusisz ją prawnie by chciała?Na dzień dzisiejszy ma ci prawo podstawić dzieci pod drzwi i nic jej nie zrobisz.Wnosi do sądu i może mieć dzieci w dupie jednocześnie wyjeżdając i nie podając nikomu adresu a ty rób co chcesz.Też ci da powiedzmy po 3 stówy i finito wolna założy rodzinę.To że sąd kiedyS orzekł miejsce zamieszkanie to hij to się może sądownie zmienić.A co do biedy nikt biorący alimenty z funduszu nie żyje na normalnym poziomie bez problemów finansowych po prostu klepie biedę.Ale komornik się tobą zajmie i nic ci nie da że coś płacisz dług też oddasz.60%tyle ci maks może zawinąć i alimentów nie dotyczy wolna kwota.Ty się wkurwiasz że cię znalazła a ona jest zadowolona bo będziesz spłacał i fundusz i ją.I nikogo ni cholerę twoja rodzina obchodzić nie będzie.Tak mądry jak ty był mój brat tyle że dziś dzidzia ma obroże.

Gość pruselia
Znam takiego co opowiada jak mu byla rzuca klody pod nogi a prawda taka,ze nie szukal kontaktu i go nie chcial o po rozwodzie urwal sie jak pies ze smyczy i wszystkie suki jego,po ch wtedy obecnosc dzieci.Mam nadzieje ,ze kiedys za to zaplaci.

Gość do LUKi
ty jestes jakas pojebana - piszesz jakies scenariusze w głowie, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością! ty w ogóle słyszałas o takim prawie, ze matka coś zwnosi do sądu I ma dzieci w dupie? albo ojciec? weź strzel baranka o ścianę to ci się może poukłada :o powiem ci jedno - jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem I tyle w temacie

Gość luka.b
Córunia ciekawe co powiesz jak twoją córkę facet kiedyś w dupę kopnie np z chorymi dziećmi i powie że jakiś ochłap rzuci a on z rodzinką sobie pohula.Życie przewrotne bywa po pobycie w szpitalu wiem że ktoś kogo ty nie traktujesz jak rodzeństwo może ci się kiedyś przydać.Rak jest chorobą społeczną może mieć go każdy i życie mu się odmienia.A szpik czy przeszczep są bezcenne.Za nędzne alimenty nie kupisz.A poglądy hehe każdy z nas ma jakieś życie my mamy swoje ja mam swoje dzieci mój facet ma swoje i moje nie różnią się od jego.A wiesz dlaczego bo je traktujemy jakby były nasze nie obce tylko w jednej rodzinie.I nasi eks mają gówni do gadania.Ale wiedz jedno nie tknę nawet kijem faceta ktry nie dba o swoje dzieci bo dzieci są dziećmi błąd to matka dzieci to skarb.