Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanesska92

bardzp wazne pytanie dotyczace niemowlaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość vanesska92

Witam !! moj 7mio miesieczny synek dzis po raz pierwszy zrobil cos w stylu jakby chcial podniesc glowke mdo gory ,ale sama glowke ,nie ,ze rekami zapieral sie do siadania .czy wasze dzieci tak robily ??/ i ile mialy wrtedy miesiecy . dokladniej wyglada to tak ,ze lekko podnosi glowke do gory z pozycji lezacej na pleckach i podnosi ta glowke delikatnier nad podlozxe i zaraz mu ona opada. Prosze o pomoc !! pomyslalam o najgorszym nawet ze to zespol westa.

Gość vanesska92
poza tym dziecko zachowuje sie normalnie usmiecha sie ,przewraca na brzuszek z pleckow i spowrotem itd . {Przy wescie chyba te umiejetnosci zanikaja w szybkim tempie . Prosze napiszcie ,czy to normalne ,ze dziecko podnosi glowke z lezenia nie lapiac sie mnie za palce jak do trakcji tylko sam z siebie

Gość puknij się
w głowę. Rozhisteryzowana jesteś, ty to chyba kupki dziecka pod mikroskopem oglądasz. Dziecko chce sobie samo usiąć pewnie a ty wymyślasz.

Gość lizabell
moje tak nie robilo .idz do neurologa

Gość kokardaaa we wlosach
to normalne, moj ma 5 miesiecy chodzimy na rehabilitacje i cwiczymy zeby tak robil, przyciaganie brody do klatki piersiowej, wiec wszystko ok ciesz sie bo dobrze ze tak robi

Jak matka ma zupelnie zdrowe dziecko to jest chora wiec probuje znalezc u dziecka cos co czyni je chorym zeby sama mogla wyzdrowiec :) Nie doszukuj sie nie panikuj i obserwuj!!

Gość susana12
qa wg mnie nie jest to normalne ,ze dziecko sama glowke podnosi do gory i przyciaga do brody to wlasnie wyglada jak napady sklonow czyli z,westa

Gość susana12
dziecko jak chce siasc to lapie matke za rece albo zapiera sie raczkaqmi i podnosi do gory a sama glowa ? dziwne conajmniej no chyba ,ze to objaw wnm w karku ,

Przeciez my tez mozemy lezec na wznak i podnosic tylko glowe! Czy wszyscy maja niepokojace objawy? :P

Gość lidkawroclaw
mysle ze to oznaka wnm a czesto robi tak twoje dziecko ?? mpoje robilo tak czesto ale mialo wtedy 3 mce noo i zostalismy wyslani na rehabilitacje z objawami wnm

Gość lidkawroclaw
mamabruna twoj synek tak robi tez???

Gość lidkawroclaw
mamabruna -dzieci jak probuja siadac to klada raczki na podloze i ciagna sie do gory ,to odnosnie tego jak nie ma mamy w poblizu natomiast sama glowea u niemowlalka to niepokojace co innego dorosly

Gość misiagond
moje takie cos robilo zanim zaczelo siadac tak jakby pierwsze proby tak mozna to nazwac

Gość misiagond
wzmozone napiecie miesniowe (wnm)

Gość sssssssshhhhhgggffdddddssiiiiy
jesli ugina nozki w tym samym czasie co glowke to moga byc objawy zespolu westa niestety .

Gość bebilon22
padaczka

Gość moja córka 6czna tak robi
Jeśli nie jest to gwałtowny ruch, to myślę że nie masz czym się martwić. Moja córcia tak robi, ale podnosi głowkę na spokojnie, uśmiecha się wtedy i daje mi znak że pora ponosić się. ;) A o wescie poczytaj trochę, objawem jest min gwałtowne przykurcze, lub gwałtowne odrzucanie kończyn.

Gość santrepestre
hmmmm