Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suche kłaczyska

Olejowanie włosów jest przereklamowane !!! Znaice jakieś inne sposoby ?

Polecane posty

Gość suche kłaczyska

Mam bardzo suche włosy, nigdy takich nie miałam :( Olejowałam, używałam odżywek, masek, sposobów domowych, laminowałam i nic :(( Znacie coś co poprawi stan mojej czupryny ??? Normalnie załamka.

Gość sadsadas
może złego oleju używałaś? grunt to dobrac olej pod porowatosc włosów, pewnie masz wysoką jak są suche i na taki rodzaj włosa np. olej kokosowy to zabójstwo.

Gość sadsadas
i wiadomo ze na efekt trzeba czekac a moze np po miesiacu nic nie bedzie widac tylko po pół roku, grunt to cierpliwosc i systematycznosc.

Polecam jakiś delikatny szampon i olej dla dzieci do włosów. Sama używam takich kosmetyków i widze poprawe.

Ten olej do włosów musisz wmasowywać w skóre głowy po umyciu, nie za dużo nie za mało, żeby były nawilżone. Jeśli za dużo wetrzesz włosy będą wydawały się tłuste. Najważniejsze to dobrać odpowiednie kosmetyki do nawilżania.

Gość suche kłaczyska
testowałam różne oleje, kokoswy mi nie słuzył, więc odsatwiłam i jechałam dalej. Wiem jak nakładać oleje bo przetrząsnełam wszystko co się dało w necie na ten temat. Uzywam szamponów organic bez calej macy chemii i mówię wam dziweczyny że próbowałam już niemal wszystkiego. Najgorsze jest to, że w ostanim czasie nie wykonywałam na włosach żadnych zabiegów które mogłyby tak wysuszyć mi kłaki, nie uzywam prostownic, suszarka tylko czasami :/ kiedyś rozjaśniałam i wyglądały lepiej.

Ja olejuję i jestem bardzo zadowolona, ale trzeba trochę poczekać na efekty i dobrać właściwy olejek. Ja mieszam rycynowy i arganowy, nakładam na włosy i zostawiam na noc - robię to raz w tygodniu. Olejek kokosowy ponoć nie każdemu służy. I raz w tygodniu używam maski wax.

Nie znasz się na olejowaniu i dlatego u ciebie nie działa. Wiesz chociaż jaką masz porowatość włosów? Nawet nie podałaś nazwy oleju, jakiego używałaś. :O Poczytaj o masce na włosy z siemienia lnianego, jak to ci nie pomoże, to się ogól na łyso.

Gość dlatego rze
nie dbasz o ciał włosy to barometr zdrowia tak samo jak u psów czy kotów jedz warzywa i owoce przez tydzien to zobaczysz ze sie wyglad poprawi

Gość suche kłaczyska
No tak racja, nie znam się na olejach to nie działa :D Jak piszę, że używałam roznych olei to tak jest. Tak jak napisałam olej koksowy odstawiłam bo mi nie słuzył, a później poszly w ruch inne oleje, z racji tego, że smaruję też ciało olejami i stosuję metodę OCM, zawsze mam w zapasie różnorakie oleje. w tej chwili jestem na arganowym, dodaje go nawet od szamponu (odrobinkę), rycyna jest nie dla mnie bo ma tendencję do przyciemniania włosów, a ja bym chciała tego uniknąć. Stosowałam oleje: - z pestek winogron ,z nasion czerwonej maliny,z orzechów włoskich,z krokosza barwierskiego, z róży piżmowej z orzechów macadamia, oliwa z oliwe,z miodli indyjskiej,sezamowy,tamanu, w/warganowy, ryżowy, baobab, słonecznikowy, lniany, plamowy, koksosowy, pewnie coś jeszcze ale w tej chwili nie pamiętam. Pocżatkowo trzymałam całą noc, później kilka godzin, probowłam też krócej, nakładałam rózne ilości oleju i na rózne sposby go wsmarowywałam, więc jak piszę że próbowałam niemal wszystkiego to tak jest. Widzę jednak, że na kafeterii każda osoba zakładjąca temat jest z góry postrzegana jako troll który zakłada sobie temat, żeby założyć ://// Dzięki za cenne rady {czesc]

Gość suche kłaczyska
I moje włosy są średnio porowate !!! 🖐️

Gość suche kłaczyska
od 3 lat jestem weganką, jednak moim celem jest dieta witarianska i dlatego moja dieta składa się w większości z warzyw, owoców, orzechów, kiełków, nasion, swezych soków itd, cały mój organizm funkcjonjue jak trzeba tylko z tymi kłakami ostanio coś się dziwnego zadziało i dlatego sobie walnełam temat na kafe, ale że tutaj same radczynie, wywyżzające się ponad miarę to dziękuję, poszperam w necie. Dziekuje, narka :*

Gość ejjjj kłaku suchy!!
o co ci wgl chodzi ??

Gość dzisiaj piatek
chyba ktoś ma okres... :D

Gość gf65
no właśnie, o co ci chodzi? Są różne opcje, może twoje włosy są tak zniszczone, że nic na nie nie działa i tylko ścięcie pomoże. Bo niestety, jak włosy są w bardzo złym stanie to nie oczekuj nawet cudów od olejów, trzeba ściąć. Inna opcja jest taka, że może twoje włosy potrzebują silikonów, nie dla każdego jest dobra naturalna pielęgnacja.

Gość bealiss
Spróbuj olejku IHT 9, to jest mieszanka kilku różnych plus zioła indyjskie. Mnie podobnie ciężko było dobrać, solo żaden nie powalał, a ten jest idealny (tylko moooocno pachnie). Antycellulitowy z Rossmana był u mnie na 2 miejscu (ale ostatnio nie mogę go dostać). Aha, spróbuj też koniecznie olejować na włosy mokre (woda albo zwilżone wodą żelem lnianym), u mnie nie ma różnicy, ale już na włosach mojej mamy między nałożeniem oleju na suche a na mokre jest niebo a ziemia. Inna metoda to spray olejowo-wodny (byl gdzieś u Anwen) albo nakładanie odżywki z dodatkiem oleju (ale to już jak się "ten" olej znalazło).

Gość suche kłaczyska
bealiss- dzięki, rozejrzę się za tym olejkiem :]

Gość jak się uprzesz
Ja mam podobny problem do autorki tematu, więc całkowicie rozumiem. Autorko masz może gg ?

Gość a może ci
ten wegetarianizm nie służy????

Gość suche kłaczyska
bardziej weganizm niż wegetraianizm :) i słuzy mi jak trzeba, bo wyleczyłam wiele dolegliwości, wygląd skóry ogoemnie się poprawił, paznokcie kiedyś mi nie chciały roznąc, łamały się rozdajały a teraz nie nadążam z obcieniem, ogólny stan mojeg zdrowia jest rewelacyjny, nigdy się tak dobrze nie czułam i nie wyglądałam. Dzisiaj załapałam dlaczego moje włosy się wyuszyły, mam już rozwiązanie, nawet tego nie brałam pod uwagę, a dzisiaj trafiłam na to przypadkowo :))))

Gość z ciekawosci
a dlaczego wlosy Ci sie wysuszyly? zaintrygowalo mnie to, moglabys zdradzic?

Ja przez dłuższy czas też meczyłam sie z przesuszonymi włosami, na szczeście trafiłam na szampon Klorane mango, po nim nie musze nawet nakładac odżywki. Moze i Tobie pomoże? Z odzywek bardzo dobra na suche włosy jest z Pokrzepolu, ale ciezko ją dostać i chyba tylko w aptekach.

Gość olej z krokosza? to gratuluje
on oslabia cebulki... :O

Ja wszelkie sposoby wypróbowałam,chodziłam nawet do fryzjerki na ampułki i nic to nie dawało. Wszyscy fryzjerzy byli zszokowani stanem moich włosów. A to wszystko przez rozjaśnianie. Były w tragicznym stanie same się kruszyły :( ALE zaczęłam chodzić do osiedlowej fryzjerki,która miała specjalną saunę ozonową i co prawda wydałam 400 zł na to,ale włosy po każdym razie były lepsze,a chodziłam tam co tydzień. Musiałam być na 12 ! zabiegach,kiedy innym wystarczyło iść z 3 razy ;) Ale włosy są po tym naprawdę zdrowe, błyskawicznie rosną i kręcą się w końcu ładnie :) A olejowanie robiłam i nic to nie dało.

Gość (:maja:)
Też miałam zniszczone i przesuszone włosy dosłownie siano. Nic nie pomagało każda zmiana odżywki i szamponu tylko pogarszała sprawę. Przetrzepałam internet w nadziei że znajdę jakąś pomoc i na wielu blogach polecano serię regenerującą Seboradin http://www.seboradin.pl/sklep/produkty_do_pielegnacji_wlosow/seboradin_regenerujacy kupiłam cały zestaw i teraz mam włosy jak kiedyś, przede wszystkim zdrowsze i gładsze, nie puszą się i są mega odżywione czuć to i w dotyku i w wyglądzie. Możesz kupić na spróbowanie samą maskę i zobaczysz jaka jest różnica po pierwszym użyciu :)

Gość kiedyś tez ją miałam
i już się pojawily spamerki :D

Gość gość
roumiem cie....sama przez to przechodze jeszcze miesiac temu myslalam, ze nic z tego nie bedzie, ale kochane wlosomaniaczki z milionem rad...i idzie do przodu! opisalam tu wszystko i zdjecia tez sa. jestem pewna, ze jak zobaczysz co mialam na glowie to sie pozytywnie zaskoczysz swoim stanem wlosow pozdrawiam http://kotowilk.blogspot.co.uk/

Gość gość
Nie zgadzam sie, olejki są super. Ja mam suche wosy i stosuje ten olejek http://olejek-kameliowy.pl i widzę już poprawe. Więcej blasku mają i ogólnie wydają się jakieś takie zdrowsze.