Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełna wątpliwości 27

przesunięcie okresu a antybiotyk

Polecane posty

Gość pełna wątpliwości 27

Witam. Moje pytanie dotyczy przesunięcia miesiączki. Przyjmuję Cyprest, chciałam nie zastosować 7dniowej przerwy, w celu przesunięcia okresu (kiedyś skutecznie udało mi się przesunąć miesiączkę właśnie Cyprestem). Niestety w trakcie przyjmowania pierwszego blistra, dostałam anginę. Poprosiłam Panią doktor o niekolidujący w miarę antybiotyk. Otrzymałam azytromycynę na 3 dni. Niestety po kilku dniach angina wróciła... I tym razem dostałam amoksycylinę (Dumox) w najwyższej dawcę 1g x 3/dziennie, przez 7 dni. Doczytałam się w ulotce Cyprestu, że właśnie ten antybiotyk obniża skuteczność środków antykoncepcyjnych. Że obniża - rozumiem, ale czy niweluje na tyle, że ta miesiączka może się pojawić? Jestem obecnie w 14 dniu przyjmowania Cyprestu i dziś przyjęłam pierwszą tabletkę Duomoxu. Bardzo proszę o opinię. Jestem ciekawa, czy antybiotyk zniesie na tyle działanie Cyprestu, że pojawi się owulacja czy też dostanę w terminie miesiączkę. Bardzo zależy mi na przesunięciu... Z góry dziękuję.

Gość hjfghh
brałam duomox przez 10 dni bo byłam chora, okres spóźnił mi się wtedy 12 dni :) ale nie wiem czy to przez chorobę czy przez antybiotyk