Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozetak25

Bol podbrzusza.Pomocy!

Polecane posty

Gość mozetak25

Witam.Od prawie dwoch lat pobolew mnie lewe podbrzusze tak na wysokosci jajnika.Boli jak nacisne to miejsce i czuje jakby cos sie przesowalo i czasami boli samo z siebie.Bylam u gina ten stwierdzil ze to torbiel.Zwodzil mnie pol roku a leczenia nie podjal tylko kasoeal.Zmienilam lekarza.Ten nowy tez stwierdzil ze to torbiel.Przepisal duphaston.Mialam brac przez 3mc po pol tabletki przez 10dni w ciaglu cyklu.Ale to nic nie dalo.Dalej boli.Dodam ze mialam plamienia przed okresem i kontaktowe.Cytologia ok.Szyjka czysta.Acha sama prywatnie zrobilam badanie usg jamy brzusznej i mam 3 wyniki.W jednym ze to wezel chlonny a w dwoch ze torbiel(mniejsza a potem wieksza).Juz nie wiem co mam robic gdzie isc.Wiadome ze cos tam jest ale co i czemu boli.Moze do onkologa?Jak myslicie co to?Morfologia,ob i wszystkie inne badania w normie,tylko zelazo podwyzszone i prawie norma wapna przekroczona.

Możesz iść do onkologa, tam na pewno nikt nie zbagatelizuje Twojego problemu, nie jest potrzebne skierowanie. Niemniej leczeniem torbieli zajmują się ginekolodzy. Także przeważnie ginekolodzy (a nie chirurdzy) leczą operacyjnie schorzenia narządu rodnego.