Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ospa wietrzna

ospa wietrzna-jak to jest?

Polecane posty

Gość ospa wietrzna

mój siostrzeniec jest chory na ospę wietrzną. Ja mam 1,5roczne dziecko, kontaktu ze soba żadnego nie maja, ale będzie u mnie Mama która opiekowała się przez kilka dni chorym siostrzeńcem.Czy Mama moja mogła się zarazić??boje się żeby moj synek nie chorował na to świństwo

Gość princessaofpersia
czego sie boisz? lepiej jak przechoruje teraz i bedziesz mila spokój w okresie przedszkolnym nie histeryzuj, to ospa nie dżuma:D

Gość Ulakila
Mama raczej nic nie przynisie. U nas tak bylo i nic tesciowa na malego nie przeniosla. Zachorowal rok pozniej.

Gość aWangarDa31
Mogła. Mojej siostry córka zachorowała ponieważ chorował synek kolegi z pracy jej taty i tata przyniósł zarazki do domu mimo iż nie miał wcale kontaktu z dzieckiem.

Gość ospa wietrzna
Ulakila--dzięki za info.Mam nadzieje, że nie zachoruje. Wiem, że to nie uniknione,ale wole jeszcze w tym wieku tego uniknąc.

Gość desdenot
oczywiscie, ze twoja mama moze przyniesc wirusa nie zarazic sie, ale przeniesc wirusa i lepiej niech ci dzieciak przechoruje teraz

Gość Ja już nie mogę!!!
Mój mały nie załapał ani od swoich kuzynów (4) ani od dzieci koleżanki a miał kontakt.Podobnie jak z odrą kuzynki syn i od znajomej mieli a mój mimo kontaktu nie.Zależy od dziecka.Ale w sumie to mógłby już mieć to za sobą.Ma 5 lat.