Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaOna20

Ciąża po porodzie

Polecane posty

Hej dziewczyny :) mam do Was pytanie otóż jestem miesiąc po porodzie i niewiem do końca jak to jest z tą płodnością , wiem , że aby mieć kolejne dzieciątko trzeba poczekać ale czy teraz jeśli kochamy się bez żadnych środków antykoncepcyjnych , lecz tylko z gumką mogę zajść w ciąze ? Prosze o odpowiedz , bo jesli jest wielkie prawdopodobienstwo i w tym okresie (czyli 4 tygodnie po porodzie) odrazu mozna zajsc w ciąze nawet przy małej ilości plemników to poczekam do wizyty i na środki antykoncepcyjne :) z góry dziękuję .

Gość Chin hv
Można zajść w ciążę. Moja koleżanka 5 tyg po porodzie wpadła. Ponoć planowane, ale ja w to nie uwierze.

Gość czekolada_mleczna
też jestem miesiąc po porodzie i niestety można zajść w ciążę, bo nie wiadomo kiedy będzie owulacja, a wiadomo dopiero po owulacji miesiączka. więc brak miesiączki nie oznacza niepłodności. ze współżyciem mamy zamiar wstrzymać się do kontroli u gina i wzięciu tabletek anty.

Kurcze właśnie wiem ,że niewiadomo kiedy wystąpi owulacja,ale czy do tego,aby ponownie zajść w ciąże po porodzie gdzie jest większe prawdopodobieństwo niż przed to trzeba minimalną ilość plemników ? Czy poprostu normalnie musiałby bez zabezpieczenia "dojść" we mnie ? Przepraszam , że tak pisze ale naprawde niewiem czy wystarczy minimalna ilość plemników , czy normalna .. niewiem czy wystarczy prezerwatywa . Wiem ,że jest większe prawdopodobieństwo , poprostu niewiem czy na kolejne dziecko jestem gotowa :)

Gość co ty z tą ilością....
normalna i nienormalna. Teoretycznie wystarczy jeden plemnik, tak jak przy przerywanym tez mozna dojść...

Gość co ty z tą ilością....
Tzn. Zajść

czyli prezerwatywa nie wystarczy tak ? Zaszła któraś z Was po ciąży odrazu w ciąże ? :) opowiadaac ;)

Gość ze wspolzyciem
powinno sie wstrzymac srednio 6 tyg od porodu bo tyle trwa polog. Skad masz pewnosc, ze wszystko sie dobrze zagoilo itp?

Moja teściowa ma synów z jednego roku. Brat męża styczniowy a mąż grudniowy. Bardzo szybko wraca płodność. Ja miałam bardzo długi połóg bo prawie 9 tygodni, a teraz biorę cerazette jako ochronę, bo karmię piersią . Pozdrawiam