Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena838383

Ziola, medycyna naturalna, etc UK

Polecane posty

Gość lena838383

Witam wszystkich serdecznie! Chcialam spytac, czy w UK mozna bez problemu i za przystepna cene kupic jakies naturalne ziolowe mieszanki do zaparzania, typu nasze herbatki z Herbapolu. Nie chodzi o jakies skomplikowane, egzotyczne ziola, tylko dosyc pospolite, typu melisa, glog, szalwia, itp? Prosze o odpowiedz.

Gość fsssssssssss
a skąd! tylko w Polsce można wszystko kupić

Gość lena838383
Ale to na powaznie?:) Pytam, gdyz u w Pl takie rzeczy mozna dostac nawet w marketach na polkach z herbatami, tu nie widzialam, wszedzie tabletki, suplementy, chemia, etc. Wiec jesli mozna kupic, to w jakich sklepach?

Gość fsssssssssss
w Anglii na pólkach w sklepie tylko ocet i zapałki

Gość jdjdnjdndj
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Holland and barrett ale nie jestem pewna...pozatym też bym chętnie znalazła jakis ziolowy sklep. Do chińskich boję się wchodzić bo każdy wie co to chińska medycyna....

Gość Eeerrr
Takie rzeczy w UK kupuje sie w sklepach ze zdrowa zywnoscia typu Holland and Barrett albo w chinskich sklepach...

Gość Eeerrr
Ze chinska medycyna to niby co???

Gość bsjsjsjsbsjsj
W polskich i np litewskich sklepach można dostać jakieś herbatki, często mieszanki ziołowe. W innych sklepach nie widziałam takich czysto naturalnych ziół.

Gość fsssssssssss
a co masz do chińskiej medycyny?

Gość lena838383
No wlasnie, myslalam o Holland and Barrett, popatrze, co tam maja. Swoja droga, szkoda, ze nie maja takich rzeczy powszechnie dostepnych, dla nich to egzotyka, typu medycyna chinska, sami ratuja sie wylacznie jakas chemia.

Gość bbsbsdjsjsh
Chińska medycyna używa składników których działania naukowo nigdy nie potwierdzono. I w dużej mierze to chińska medycyna przyczynia się do zagrożenia wielu gatunków zwierząt. Nawet do UK są przywożone różne nielegalne szczątki zwierząt i sprzedawane na czarnym rynku. Wchodząc do małego sklepu z medycyną chińska wspiera się wlasnie chińska mafię. Też polecam sprawdzenie Holland and Barrett, ja herbapol kupuje w polskim sklepie. Mają też tam ziolowe mieszanki mniej znanych firm.

Ja np mam dużo do medycyny chińskiej - nie działa :D Pozatym nie polecam chińskiego take away, zwlaszcza w Londynie, bo w wielu "restauracjach" zamiast kurczaka używają egzotyczne żaby które są przywożone do UK nielegalnie( . Taki offtop. No chyba że lubicie zabki, które nie zawsze nadają się do spożycia :p

Gość lena838383
Chcialam sie zainteresowac chinska medycyna, ale wlasnie mialam opory, ze nie wiadomo, z czego to, nie wiadomo, jakiego pochodzenia, itd:) A mi chodzi o zwkle, swojskie:) leki z bozej apteki. Holland&Barrett na pewno sprawdze, choc to raczej dosc droga sprawa, polskie sklepy chyba pozostana najlepszym wyjsciem.

Gość szemiraka
Chinska medycyna jest swietna alternatywa dla chemii ktora nas faszeruja lekarze. Jesli chodzi o ziola to polecalabym wlasnie polskie sklepy bo tam najtaniej, holland i barrat maja tez czesto rozne ziolowe rzeczy ale juz cena wyzsza, tak samo jak wiele sklepow ze zdrowa zywnoscia ceni sie za bardzo za torebke ziol. Ja niektore ziola zbieram sama w lesie i susze a potem pije, np pokrzywa rosnie prawie wszedzie :) Jesli ktos lubie zdrowe rzeczy to swietny jest tez miod Manuka

W Holland & Barrett mają non stop przeceny, teraz np penny sale czyli kup jedno drugie za 1 p. Wiele produktów jest za pół ceny. Nie wiem tylko czy maja takie normalne zioła. Wiem ze mają dużo produktów z wiesiolkiem. Warto sprawdzić. Ja tam zawsze kupuje Manuke, produkty z aloesem i orzechy w promocji. Ale polskie sklepy mają mieszanki ziołowe na 100%.

A co do chińskiej medycyny, z całym szacunkiem dla chińskiej kultury, ich "medycyna" jest czymś co po prostu w tych czasach nie powinno mieć miejsca.

Gość ostropest
Ostropest plamisty szukam zbytu w anglii oferuje procent od sprzedazy kontakt bartekclk@wp.pl polska sebastian