Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raje sie kase ?

daje sie kase na chrzcie ????

Polecane posty

Gość raje sie kase ?

zostalam zaproszona na chrzest nie jestem chrzestnaa chcialam zapytac czy daje sie pieniadze na chrzcie jak tak to ile wypada dac... nie chce przesadzic i nie chce tez dac za malo jski jest przedzial ???

Gość ooooo jestem jaka jestem
u mnie na chrzcie córka dostała od gości nie od chrzestnych: 400zł 300zł 300zł od rodziców dziadków dziecka po 1tys zł od pradziadków po 500zł

Gość na przyklad dzis wydalismy
jak nie jesteś chrzestną to 300 straczy

Gość gtrhtrhtrht
Ja ostatnio byłam na chrzcie dziecka koleżanki, daliśmy 400 zł i matę edukacyjną

Gość ja dalam 400zl
byliśmy w 3 osoby

Gość Liliana 1982
U mnie w rodzinie nie daje sie z tej okazji pieniędzy tylko prezenty dla dziecka .

Gość 300zł
jest ok:)

Kochana teraz są takie cenniki : chrzest minimum tysiąc złotych komunia wypasiony laptop ,z braku laku syknie 2000 zł a wesele to willa i jacht. A co do pytania daje się kopertę lub prezent....co kto woli. Moje dziecko dostało prezenty (ciuszki,kocyk,mate edukacyjną) oraz kasę.

O MAtko! Jakie cenniki! Kupiłabym na Twoim miejscu prezent - ładne ubranka, fajną zabawkę.

Gość kornelia.xD
my jako chrzestni daliśmy 300zł na chrzciny. wcale nie oczekuję więcej dla mojego dziecka.

Gość vgfbvfbr
nie trzeba być milionerką żeby dać w prezencie 300 czy tam 400zł. wystarczy mieć gest, być życzliwym i nie mieć węża w kieszeni jak to mówią

vgfbvfbr -----Dla niektórych rodzin 300-400 zł może być naprawdę dużo. Po prostu parę razy naczytałam się "Jak masz dać 500 zł to zostan w domu bo wstyd dać tyle".

Gość pamela anderson
Na chrzcie nie po chrzcie tak:o

Gość raje sie kase ?
dzieki za pomoc mysle ze kupie jakaszabawke edukacyjna i dam 300 zl mysle ze bedzie ok :-)

Gość Eltraa
Ja myślę że 300zł to dużo A po chrzcie w lokalu będzie impreza czy w domu?

Gość pogieło was??
po co pieniądze ?lepiej kupić coś dziecku .

Gość mama dwóch dziewczynek
moja mała kasy prawie nie dostała... nie wiem, gdzie są takie cenniki... myślę, że i 100zł + zabawka od osoby wystarczy, bez przesady...

Gość mamutka1
Za tydzień będę chrzciła synka i uważam, że prezent w wysokości 100 zł jest więcej niż Ok. Przecież tu chodzi o przyjęcie dziecka do kościoła a nie o prezenty. Tak naprawdę to ja nie oczekuję prezentów. Ubranko, świecę i szatkę też sama kupiłam. Po pierwsze dlatego, że nie chciałam nikomu robić "problemu", a po drugie mam to co mi się podoba. Nie zrozumcie mnie źle ja nikogo nie oceniam. Dałyście mi do myślenia w czerwcu to ja zostanę chrzestną i chyba muszę pogadać z mamą dziecka jak ona to widzi.

Gość zonaKraka
Kupowaliśmy z rodzeństwem dziecku praktyczne prezenty, krzesełko do karmienia i łóżeczko turystyczne, po konsultacji z rodzicami małej. Zrzutka po ok. 100-120 zł. o ile pamiętam. Nie dawałabym więcej.

Gość raje sie kase ?
przyjecie bedzie w restauracji

Gość frankama
Ja dałam 300 zl i ogromnego misia - sama

Gość perri
Zależy też jak zorganizowana jest częsć "nieoficjalna"chrzcin. Byłam na takich w dobrej restauracji z obiadem,winem,deserem,tortem i innymi specjałami do 18.00,więc stówa to trochę mało......chyba.Też daliśmy pieniądze,bo to drugie dziecko, więc dużo rzeczy odziedziczy po pierwszym a rodzice kupią co będzie potrzebne.