Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bym najpierw zapytała

Ile was kosztowało oszklenie/zabudowa balkonu?

Polecane posty

Gość gość
widex na stronie reklamuje się 10-letnim doświadczeniem , a firma zaczęła istnieć od 2009 r więc to zaledwie 5 rok jest

Gość gość
Ludzie co to za komentarze ? jak nie macie balkonu od ulicy, hałasu o każdej porze,kurzu, że nawet prania nie można postawić na balkonie to byście zrozumieli !!!

Gość gość
firma Allux też są konkretni i polecam ich do zabudowy balkonów ,montowali mi dosc duzy balkon i jestem zadowolona.

Gość gość
Chcę w tym miejscu ostrzec przed firma Balkon-met w Białymstoku (są też w Olecku i Suwałkach). Bardzo chciałabym przeczytać taką opinię zanim wybrałam te firmę.Więc OSTRZEGAM! Podpisałam umowę i umówili się na konkretny dzień wykonanie zabudowy. Zapewniali, że całość prac zostanie skończona w jeden dzień. Osoba, z która podpisałam umowę miała zadzwonić cztery dni przed planowanym terminem. Nie doczekałam się telefonu. Zadzwoniłam dzień wcześniej i okazało się że termin jest nieaktualny - powód przeprowadzka firmy. Następny termin - przyjechali, ale zapowiedzieli że dziś nie skończą powód - wesele???? bo to sobota, raptem mu wyskoczyło. Facet domagał się zapłaty 4000 tysięcy (a cała kwota to 4500zł). Zapłaciłam 3000zł i to był błąd. Mieli przyjechać w poniedziałek, żeby skończyć - nie zjawili się, telefon nie odpowiada, brak jakiejkolwiek informacji. Kiedy w końcu następnego dnia dodzwoniłam się facet obiecał, że przyjdą w środę skończą. W środę - nie skończyli, bo mój mąż im pokazał defekt uniemożliwiający złożenie konstrukcji. Zdemontowali wadliwy element i.. pojechali. Jutro czyli w czwartek, po strasznej awanturze z mojej strony, obiecali skończyć. Nerwy mam zszargane. Zasugerowałam, żeby oddali mi pieniądze, zabrali elementy do zabudowy i wynieśli się ode mnie - facet wykręcał się i zarzekał że jutro skończą. Ludzie, w dzisiejszych czasach żeby tak traktować klienta. To nie do pomyślenia. TO SKANDAL.

Gość gość
sąsiad ma takie cudo. mieszkamy na 7 piętrze. i to szkło jest tk uwalone, że szok. jak zamierzasz to myć z drugiej strony?

Gość gość
może w kwestii szkła, lepiej skontaktować się z dobrym szklarzem. U nas w Okuniewie jest zakład szklarski i od nich braliśmy szkło na tego typu zabudowę - http://szklarzokuniew.pl a co do czyszczenia to fakt, trzeba się pewnie nakombinować.

Gość PaulaF
otóż są systemy zabudowy gdzie okna są przesuwne to i otwierają się do środka i przy takiej opcji nie mam żadnego problemu z myciem okien

Gość gość
dokładnie, teraz to najprosciej do specjalistów z tym, w końcu sami wiedza najlepiej. Ja mam projekt ogrodu zimowego wykonany przez http://ogrody-zimowe.org i oni tez prowadzili cały montaż konstrukcji - super wyszło. Czekam na pierwszy snieg i wygrzewanie się wśród zielonych roślinek :D

Gość gość
W Warszawie polecam rzetelną firmę: biuro@alkonplus.pl z ulicy Mszczonowskiej 19a. Panowie wykonali pracę dokładnie, czysto, w terminie i zgodnie z umową. Nie było żadnych komplikacji, chociaż konstrukcja balkonu jest skomplikowana. Bardzo sympatyczni i konkretni ludzie. Jestem bardzo zadowolony i polacem.

Gość Bardzo Zadowolona
Czy zabudowa? Na pewno "TAK" - jest wiele jej korzyści. W Łodzi wykonała mi ją firma ALUSALON, z której usług i całej obsługi jestem bardzo zadowolona. Balkon ma 3 okna przesuwne, które stoją na balustradzie (betonowej płycie), która została od wewnątrz zabudowana panelowo - tak chciałam. Kolorystyka paneli jest różna, ale sprawdzony kolor to biały - nie odbarwia się i nie blaknie od słońca. Poza tym jest czysto i estetycznie. Od dołu nie zawiewa i nie podglądają ciekawscy sąsiedzi. Zamknięte skrzydła doskonale tłumią hałas i zabezpieczają przed wiatrem, śniegiem i ptakami. Mają zamki, więc dodatkowo chronią antywłamaniowo. Z myciem nie ma żadnego problemu, bo jak chcę, to mogę wyjąć sobie okienka z prowadnic i umyć z obu stron na balkonie - jak każde inne okno. Montaż był sprawny i bardzo fachowy. Krótki termin wykonania. Zabudowa warta swoich pieniędzy - 2,6 tys. zł. (na Bałutach). SUPER - bardzo polecam! W końcu mam gdzie trzymać rowery! :)

Gość gość
firma Allux wycenia za darmo, polecam ich ,dwa dni temu mi montowali dosyć duży balkon .nic dodać nic ująć - bajka...

Gość gość
Ja polecam firmę Loggia System z Krakowa. W terminie i szybko - parę godzin w jednym dniu i mam zabudowę :) A co do mycia okien "po drugiej stronie" , to te przesuwane okna się wyciągają, nie są ciężkie i można je umyć na spokojnie na balkonie:) Co do okien w zabudowie które się otwierają do środka, to to jest zabudowa dwa razy droższa, taka bez ramek, samo szkło, więc jak ktoś ma pieniążki to czemu nie... Ja się zdecydowałam na zabudowę ramową, w cenie naprawdę najtańszej w Krakowie (wiem bo obdzwoniłam parę firm z Krakowa i Loggia System miała najtaniej ) i w dodatku z daszkiem, którego nikt mi nie chciał zrobić (a mam mieszkanie na ostatnim piętrze bez dachu). Poza tym przyjechał Pan który mi doradził jaki system wybrać, bo czytałam na ich stronie o zabudowach balkonów i nie mogłam się zdecydować, i taki pomiar i doradztwo są za darmo. A ja chciałam zabudować balkon i nikomu nic do tego:) Pozdrawiam!:)

Gość judyta2
Ja mieszkam na parterze, balkon przerobiłam na ogród zimowy dzięki czemu mogę siedzieć tam w każdej pogodzie wiec jestem zadowolona, z czyszczeniem też nie mam problemu, a przynajmniej jest bezpiecznie, balkon jest zabudowany więc nie muszę martwić się, że ktoś może wejść mi przez niego do mieszkania

Gość janka32
Ja mieszkam na parterze, zleciłam przerobienie balkonu na ogród zimowy (http://www.wintergarten.pl/) dzięki czemu mogę siedzieć tam w każdej pogodzie wiec jestem zadowolona, z czyszczeniem też nie mam problemu. A i troszkę więcej miejsca w mieszkaniu.

Gość gość
Ja ostatnio zabudowywalam sobie balkon i basen. Swietna firma zajmujaca się takimi rzeczami jest http://www.e-mar.com.pl/ . Możesz spojrzec na ich oferte i skontaktowac się, wtedy podadza ci tez prognozy ile by to Cie wyniosło.

Gość gość
kto robi klatki , zima zimno lato upal , czy nikt z tych co to pisza niewidzieli takiego czegos,,wiecie ze to sie rozsuwa i jak by niebylo tego ?? tak tylko pieprza ci co by chcieli ale ich niestac , bo to glupie pieprzenie nic niejest warte ,piekna zecz , cieplo trzyma w zime na balkonie spokojnie posiedzisz bez sniegu deszczu na glowie , piekna sprawa , ja mysle w 500 sie zmiescisz z palcem w tylku tych co te zbedne kommentarze pisali :) i to luxus wersia

Gość gość
Pieprzeni ignoranci. Człowiek pyta o pomoc a WY bzdury że nie można, można, jakie to brzydkie. Człowiek ma mieszkanie może 35 metrów i dziecko w drodze a WY mu mówicie że ma wózek w pokoju trzymać... szkoda że mu jeszcze nie napisaliście że niech nie ma więcej dzieci. To świetny pomysł z Pana strony i sam też oszpecę budynek bloku takim czymś bo w d... mam innych jak tu większość co Panu doradzała... Komu to przeszkadza przecież jak sąsiad sobie zrobi to mi nic do tego...

Gość gość
Czasem nie warto aż tak bardzo oszczędzać. Ważniejszy jest wybór wykonawcy. Zdecydowanie nie polecam bako-metu z Olecka. Nieterminowi, kontakt się praktycznie urywa zaraz po wpłaceniu zaliczki( w umowie- płatność po zakończeniu prac), o którą proszą w pierwszym dniu montażu. Wpłata zaliczki to największy błąd, bo potem trzeba czekać kolejny miesiąc, choć obiecują ,że przyjadą za tydzień. W tym czasie nie odbierają telefonów albo przysyłają sms ,że w drodze zepsuło im się auto .Ile razy może psuć się samochód? W rozmowach bezczelni.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Witam od miesiąca czasu jestem posiadaczką zabudowy balkonu w systemie bezramowym co ułatwia mi mycie i estetyczne wygląda no i co ważne w tym systemie nie potrzebowałam żadnego pozwolenia bo ten system nie "psuje" wyglądu architektonicznego budynku i jest to lekka konstrukcja aluminiowo-szklana . Zabudowę wykonała mi firma Balko-met . Polecam w 100% szybko, czysto i estetycznie .

Gość Marek Jarecki
Ja polecam firmę dekoratornia z warszawy - korzystałem ostatnio i wykonali kawał dobrej roboty. Jakby ktoś chciał zobaczyć to polecam http://dekoracje-okien.com/

Gość gość
Ja proponuje zabudowę balkonu zamówić u firmy ALU-DARK maja tanie ceny w porównaniu do innych firm w Krakowie i potrafią zrobić każda zabudowę szybko i profesjonalnie

Gość gość
Ja mam podobne zdanie jak powyżej ktoś napisał - nie warto czasami oszczędzać, a po prostu wybrać dobrego wykonawcę. Bo zabudowa balkonu nie jest tania a zrobiony dobrze balkon pozostaje na kilka dobrych lat... I pytanie dlaczego cena jest niższa ? Na czym oszczędzają ? Pewnie na wykończeniu bo okna są te same ... Ja polecam Loggia System z Krakowa i jak bym robiła jeszcze raz to też bym ich wzięła.

Gość gość
woda spływa po szybach do wewnątrz balkonu( mowią , ze to róznica temperatur i nie ma na to silnych), dlatego jeśli zima i jesienią nie będzie non stop rozchylone choc jedno skrzydlo, to po kilku dniach - grzyb murowany!latem- nie do zniesienia- temp wzrasta chyba do 60 st!, zabudowalam ze względu na bezpieczeństwo kotkow ale to była porazka....

Gość flip
Jak zwykle bzdety zamiast konkretnej odpowiedzi na pytanie.

Gość zabudowa balkonu Łódź
Czy ktoś korzystał z wykonawcy w Łodzi StolarBud? http://www.stolar-bud.pl/ Jakieś opinie?

Gość gość
Ja też mam zabudowany balkon i to same korzyści, bo zyskuje się przestrzeń, nie ma kurzu i brudu z ulicy. U mnie montowała to firma allux zabudowy i jestem bardzo zadowolony.

Gość mireczka1
To zależy w jakim celu chcesz to zrobić. Jesli ma to być miłe miejsce do wypicia kawy i plotek to powinnaś zrobić to w systemie przesuwnym -bo w ładne dni zsuwasz szyby na bok i masz otwarty balkon.A jak jest chłodno, czy pada to zsuwasz szyby i korzystasz nadal z balkonu.Koszt zależy od rodzaju przeszklenia i wielkości balkonu. Ja skorzystałam z oerty ALUMARK ze Skawiny i zapłacilam coś około 3 tys zł. Ale wygoda - mówie ci - na balkon wywaliłam wszystkie zabawki i mały ma super miejsce do zabawy. I jeszcze jedno,ja kazałam założyć zamki , żeby przypadkiem mały nie wyleciał jakby przypadkiem udłało mu się przesunąć szyby