Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vivian2612

Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży ?

Polecane posty

Otóż, jakie jest ryzyko ciąży podczas gdy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne po pół roku stosowania i uprawiałam seks bez zabezpieczenia ? Tabletki odstawiłam 4 kwietnia, krwawienia z odstawienia wystąpiło 9 kwietnia, a 14 doszło do stosunku. Dodam również, że po ok. 3 dniach miałam objawy owulacji (takie jak przed braniem tabletek) - śluz, ból jajnika... Jednak różnie z nią jest po zaprzestaniu brania pigułek, więc nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z Was też tak miała ?

Nie wiem co Tobie odpowiedzieć, bo plemniki w sprzyjających warunkach potrafią przeżyć nawet kilka dni w drogach rodnych kobiety, ale to i tak nie zawsze gwarantuje ciążę. Chyba jedyne co możesz teraz zrobić to obliczyć kiedy mniej więcej powinnaś dostać @ i czekać. Na test z krwi byłoby jeszcze teraz za wcześnie, więc musisz poczekać.

Gość prawdopodobieństwo ciąży
jest żadne

Planuję zrobić test w dniu spodziewanej @, lecz zostało mi do tego czasu jakieś 2 tygodnie, pytam dlatego, że się martwię... A czy zaraz po ostawieniu antykoncepcji hormonalnej może wystąpić owulacja?

Z tą owu po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej jest różnie, bo każdy organizm jest inny, ale prawdopodobieństwo jest duże, więc bądź spokojna :)

Gość Ja po odstawieniu
tabletek zaszłam w ciąże raz dwa.

Ja w ubiegłym roku w maju odstawiłam, lekarz kazał przez miesiąc uważać. W lipcu zaszłam w ciążę :) ale niestety we wrześniu ją straciłam :( teraz staramy się kolejny raz :) Lekarz tłumaczył mi, że po odstawieniu antykoncepcji wcale nei jest trudniej zajść w ciążę, bo to nie są już takie dawki hormou jak kiedyś i jest to tylko kwestia chwili żeby organizm się "oczyścił" :)

Kobiety, a co sądzicie na temat mojego nowego objawu w postaci bolących sutków ? Piersi mam powiększone, ale nie tkliwe, za to sutki bolą przy delikatnym ściskaniu... :/

Vivian musisz uzbroić się w cierpliwość, to może być jakiś wczesny objaw ciąży, ale może też być tak że hormony Tobie troszkę szaleją i robią czasem takie psikusy. Kiedy powinnaś dostać @?

Wiem, że najtrudniej w takiej chwili o cierpliwość, ale niestety innej opcji nie ma, test niby możesz robić dwa dni przed spodziewaną @, ale on nie daje 100 % pewności, więc lepiej poczekać, albo ewentualnie zrobić test z krwi :) 3mam mocno kciuki

Dzieki wielkie birget za wspacie :) podejrzewam, ze juz skonczyly sie moje dni plodne, wiec teraz tylko czekac :)

Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :) moje dni płodne tez juz mam za sobą, a od dziś gin powiedziała, że przytulanki tylko z użyciem prezerwatywy, bo jeśli doszło do zapłodnienia to prostaglandyny z nasienia mogą wywołać skurcze macicy i uniemożliwić zagnieżdżanie. Jeżeli miałabyś ochotę pogadać z innymi starającymi się o dziecko to zapraszamy http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5445099&start=2190