Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawusiaaaaa

obowiazek szkolny jak to w koncu jest?

Polecane posty

Gość kawusiaaaaa

na necie czytam, ze dzieci rocznik 2008 jako pierwsze maja isc do szkoly jako 6latki od wrzesnia tego roku, a dyrektorka w przedszkolu gada, ze jest to niby przesuniete na rok 2014/2015 to jak to w koncu jest???

Gość kawusiaaaaa
nikt nie wie?

Gość 13123212111
2008 to pieciolatki!!!! we wrzesniu ida do szkoly szesciolatki a 2008 rocznik do zerowki idzie albo moze zostac w przedszkolu. w nastepnym roku 2008 rok czyli szesciolatki ida obowiazkowo do pierwszej klasy tyle.

Gość klodia_tv
ja mam córkę z 2008r. U nas jest tak, że od września tego roku obowiązkowo do zerówki (przedszkolnej bądź normalnej) a za rok czyli we wrześniu 2014 obowiązkowo do pierwszej klasy - czyli w roku szkolnym 2014/2015

Gość To gnoje
Moje dziecko to o minie ale nie podoba mi sie to zeby szesciolatek chodzil do pierwszej klasy bo co jak nie bedzie sobie radzil to co kiblowac bedzie

Gość trololololooo
w podstawówce się nie kibluje.

Gość ewka34
Szybko wszystko się zmienia. Moja córka jest naprawdę zdolna, Swietnie sobie ze wszystkim od przedszkola radziła, więc chciałam , żeby poszła rok wcześniej do szkoły. Było to 6 lat temu. I wtedy to był wielki problem: musiała przejść testy w poradni, dostać pozytywną opinię od psychologa, pedagoga, przedszkolanki. I mimo,że wszystko przeszła pozytywnie, to wszystkie te panie odradzały mi wtedy posyłanie jej rok wcześniej , bo to skrócone dzieciństwo, bo może sobie póżniej nie radzić , bo będzie miała do mnie pretensje itd.No i nie poszła wcześniej , czego do tej pory żałuję. Ale za dwa lata nagle wszystkie sześciolatki zaczęły nadawać się do pierwszej klasy!!! Bez testów i dla ich dobra! Chore!

Gość jfkkfgv
Ale pierdolicie,moje dziecko chodzi juz do szkoly a ma 5,5 roku,calek kuzwa uczyc sie nie beda przeciez. O co wam chodzi z ta szkola w ogole?? Moj maly pisze caly alfabet,zna,czyta i to w dwoch jezykach,wiec nie doceniacie swoich dzieci,na tak wczesnym etapie maja odpowiedni program nauczania,ale wy to zawsze o wszystko bedziecie sie pruc i narzekac.

Gość ale bym ci
trlolo w podstawówce się kibluje , ba, nawet z zerówki może dziecko nie wyjść

Gość jfkkfgv
Dodam,ze do szkoly takiej przygotowawczej poszedl majac 4,5

Gość jfkkfgv
Czasy sie zmieniaja, wiec nie beadzcie takie na nie. Moje dziecko jest szczesliwe, ze uczy sie nowych rzeczy, ma informatyke w szkole, wszystko dostosowane do wieku. Uwielbia szkole, w przedszkolu sie nudzil, no ale to moje dziecko, zadne swiata i wiedzy :)

Gość jfkkfgv
6latek spokojnie powinien czytac alfabet i ukladac , pisac wyrazy lub czytac i liczyc do stu. Nie wiem czego ucza w zerowkach w sumie. Ale szkola dla 6latkow jest jak najlepszym rozwiazaniem a nie dziecinne wysypy na placach zabaw z paniami plotkujacymi obok :O tzn wychowawczyniami.