Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isana88

Śmieci dla dzieci

Polecane posty

Gość isana88

"Wzmacniają kości", "są źródłem wapnia"... Wszyscy wiemy o co chodzi! Przeczytajcie co faktycznie wchodzi w skład mlecznych serków dla dzieci i dlaczego dzieci... nie powinny ich jeść! A jak jest u was? Kupujecie? Nie pytamy czy dzieci je lubią. Komu by nie smakowała taka ilość cukru;) http://dziecisawazne.pl/smieci-dla-dzieci-cz-1-serki-owocowe/

Gość Mama małej Przedszkolanki.3
Moja córka nigdy nie jadła smakowych serków. Nie muszę czytać żadnego artykułu, zeby wiedzieć ze smakowe serki, jogurty czy danonki są bezwartosciowe i tylko zakwaszają i zasluzowują organizm, co prowadzi do częstych katarów i chorób. Jesli daje jej już jogurt naturalny, to tez czytam żeby w składzie nie było mleka w proszku, żeby skałd był prosty i zrozumiały, jesli dany składnik jest mi nie znany i podejrzany odkładam po prostu na półke.

Ja też kupuję zazwyczaj naturalne, tak samo jogurty. No ale od czasu do czasu, powiedzmy raz na 2 tygodnie kupię też serek waniliowy - ale zawsze czytam skład. Natomiast nie robię afery jeśli jestem u kogoś i córkę częstują np. bakusiem truskawkowym lub biszkoptowym... od jednego nic jej nie będzie.

Gość bardzo rzadko kupuje
ale nie dlatego ze jest w nich cukier bo cukru używamy na co dzień. Zwyczajnie są dosyć drogie i w tej cenie wolę kupić inny jogurt który dzieciom bardziej smakuje np frup czy jak to się piszę.

Gość fiolkaa26
A co ci mleko w proszku szkodzi? Jogurt na niezageszczonym mleku wyjdzie plynny. Inne skladniki rozumiem - nie powinno ich byc w jogurcie.

Gość już nie zachowujcie się
jak takie święte krowy...a gdzie dzisiaj nie macie chemii? bo rozumiem, że warzywa i owoce hodujecie same, nie pryskacie ich i oczywiście zwierzeta tez same hodujecie, a później dajcie do rzeźnika aby robił z nich wędliny itp Zapewne sery tez robicie same i mleko dajecie swoim dzieciom prosto od krowy.

fiolkaa 26 - oglądaj program Wiem co jem, wiem co kupuje na TVN Style - to będziesz wiedzieć że mleko w proszku nie musi znajdowac się w jogurcie naturalnym,kefirze czy w maślance.

A tu wprowadzenie: http://chomikuj.pl/cyberdm/Odchudzanie*2c+zdrowie*2c+gotowanie*2c+uroda+itp/Wiem*2c+co+jem+i+wiem*2c+co+kupuj*c4*99+2/Wiem*2c+co+jem+i+wiem*2c+co+kupuj*c4*99+2+odc.+06+-+Kefir+i+ma*c5*9blanka+(oraz+D*c5*bcinsy),2612448261.avi(video)

Gość fiolkaa26
Nie mam polskiej tv:) A jak czasem sama robie jogurt, to tez dodaje mleko w proszku, zeby wyszedl bardziej gesty. Co w tym zlego? wytlumacz, to moze przestane dodawac.

Przekopiujcie całość bo link nie działa na kafe.

Jak nie działa to w wyszukiwarke wpisz: wiem co jem wiem co kupuje 2 odc 6 Kefir

Kwaśne i delikatne, dla zmęczonych, odchudzających się, sportowców i skacowanych imprezowiczów. Kefir i maślanka są ponoć dobre na wszystko. Polacy piją prawie 20 litrów kefiru rocznie. Kontrola Inspekcji Handlowej pokazała, że co ósmy produkt zawiera błędny wykaz składników na opakowaniu. Co trzecia maślanka owocowa nie zawierała nawet grama owoców, za to mnóstwo zagęstników i sztucznych dodatków. Dlaczego w tych produktach jest dodatek mleka w proszku, które według naukowców może być przyczyną wielu chorób? Co oznacza wypukłe wieczko opakowania, a co wklęsłe? Jak wybrać kefir i maślankę, które będą regulowały trawienie, poprawią stan naszej cery i przedłużą nam życie o parę lat?

Gość fiolkaa26
" dodatek mleka w proszku, które według naukowców może być przyczyną wielu chorób? " - no wlasnie prosilabym o wyjasnienie tego fragmentu.

Poczytaj tutaj, skoro programu nie mozesz obejrzec: http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,123803682,,serki_jogurty_kefiry_nabial_jaki_.html?v=2

Gość fiolkaa26
Dzieki, poczytam.

Gość Nie, nie każdy o tym wie
są tu na kafe mamy które wręcz rękę by dały uciąć że danonki rekomendowane przez ich pediatrę to samo zdrowie i pytają czasem czy nie można ich podać już 9 miesięcznemu niemowlęciu !