Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mi jest:(

OPUCHLIZNA od kilku dni i obolałe ciało. Co to moze być?

Polecane posty

nawet jak wstaję rano mam spuchnięte palce u rąk i stóp:( W ogóle czuję się jakby bolały mnie wszystkie gnaty:O Rano jestem bardziej zmęczona i obolała niż wieczorem:( Masakra jakaś:O Co to może być?

Gość lekarz pierwszego kontaktu
Twoje nerki nie pracują prawidłowo i zatrzymuje Ci się woda w organizmie. Zmień nawyki żywieniowe, koniecznie, bo to w skutek złej diety.

zmienić nawyki? ale co mam jeszcze jeść czy czego nie jeść? wydaje mi się, że jem zdrowo

mam niedoczynność tarczycy, może to istotne ale oczywiście biorę euthyrox

Gość lekarz pierwszego kontaktu
mniej produktów zwierzęcych, mięso 2 x w tyg, wędliny odrzucić, mleko, jogurty (oprócz naturalnych odrzucić), jajka zostawić, zero serów (oprócz białego twarogu, ale nigdy na słodko), rezygnacja z białej mąki, cukru. Wprowadzić do diety jak najwięcej naturlanych produktów, wyrzucić wszystko co prztworzone, nafaszerowane chemią. Pić herbtaki ziołowe, kup sobie żurawinę. Jedz dużo warzy i owoców na surowo. Poczytaj o oczyszczaniu nerek, w necie- są różne sposoby. Ogólnie poczytaj o oczyszczaniu organizmu wg Tombaka, Clark, Siemieniowej.

wątpię, że to zła dieta, bo jak pisałam - odżywiam się zdrowo nie jem krowiego nabiału, a jedynie kozi i to w niewielkich ilościach (odrobina mleka do kawy i np. 2 plastry sera) codziennie na śniadanie kasza jaglana z dodatkami typu zarodki pszenne, otręby owsiane, płatki owsiane czy orkiszowe + owoce suszone (śliwki, morele, jagody goji) na obiad warzywa duszone plus ryba orzechy, kiełki, owoce suszone, świeże owoce to u mnie wszystko jest na porządku dziennym pieczywa jem niewiele i jeśli już, to tylko pełnoziarniste mięsa jem śladowe ilości i generalnie nie solę niczego na kolację najczęściej jem płatki pełnoziarniste zalane napojem sojowym piję dużo wody mineralnej i ogólnie piję dużo, około 2,5 - 3 litrów na dzień nie wydaje mi się, że to do diety w moim przypadku przyczepić się można w każdym razie rozumiem, że to musi być problem z nerkami? mogę zrobić jakieś badania na własną rękę w tym kierunku? jakie? badanie ogólne moczu, kreatynina? coś takiego znalazłam w necie czy coś jeszcze?

Gość Women-Collection_pl
Opuchlizna to nie tylko problem nerek. (Zbadaj poziom mocznika, kreatyniny) Warto zbadać serce, wystarczy EKG. Jeśli chodzi o dietę, może za dużo solisz? Sprawdź poziom sodu i potasu. Jak masz za mało tego ostatniego, serce może gorzej pracować i stąd Twoje dolegliwości.

Gość mami-016
Właściwie to juz chyba sobie sama odpowiedziałaś: niedoczynność tarczycy. Ja byłam tak opuchnięta długi czas, pełno wody w sobie, worki pod oczami. Poradziłam sobie z tą opuchlenizną w ciąży, kiedy to miałam cukrzycę ciążową i miałam diete cukrzycową, która to była bardzo zbliżona do diety dla grupy krwi A. Tzn. głównie stosowałam tą cukrzycową ale jeśli było tam coś nie wskazane dla gr.A, to tego nie jadłam. Natomiast w dużej mierze się pokrywały (mięso drobiowe, wszystko gotowane, owoce, warzywa). Zero soli i zero cukru! Ja brałam 175 euthyroxu. Jestem 3 m-ce po ciąży i jestem w końcu szczupła;) i wyglądam lepiej i waże mniej niż przed ciążą:) Co do badań to zrób tę kreatyninę i mocznik, badanie moczu i przy następnej wizycie u endo zwróć uwagę, że puchniesz (choć dla niego to będzie pewnie normalne). Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość tarczycaaa
no ale chorą tarczyce skutecznie można skutecznie leczyć, waśnie dieta, surową dietą.

ale ja mam prawidłowe TSH wyniki kontrolowane na bieżąco co 3 miesiące poza tym jestem bardzo szczupła i zawsze taka byłam (169cm/51kg), a urodziłam troje dzieci więc nie w tym problem zrobię badania o jakich piszecie i mam nadzieję, że sprawa wyjaśni się:)

Gość to moze byc
problem z tarczyca ale tez niewydolnosc serca. wizyta u lekarza - KONIECZNA, jesli nie chcesz isc na tamten swiat.

Gość mami-016
Czyli tylko Ci puchną ręce i nogi? To zrób te badania jw. Pewnie to jednak nie od tarczycy, skoro ogolnie jesteś szczupła. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl