Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Fotelik na rower - polecacie?

Polecane posty

Witam - synek waży 10 kg (2 lata). Zastanawiam sie nad zakupem fotelika - ale mąż sie boi, że ciężko jest jechać z takim obciążeniem, ze jest niestabilnie, może przeważyć na którąś stronę i łatwo jest się przewrócić. Czy ktos ma i jeździ? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy jest faktycznie ciężko - ruszyc, zatrzymać sie, utrzymać równowagę itp. Nie jestem super specem od jeżdżenia - oczywiście daje sobie radę, ale nie czuję się na rowerze jak "as przestworzy". Czy Wasze dzieci to lubią? Jeździcie na długie wyprawy, czy jedynie na zasadzie - z domu np. do przedszkola itp.? Do jakiego wieku mniej więcej dziecko jest chętne na takie podróże jako pasażer? Czy macie fotelik z tyłu, za plecami, czy z przodu, przed sobą? Mnie siępodobają takie z przodu, ale to wydatek jakieś 400 zł i sie boje, ze zainwestuję, a potem się okaze, ze jest ciężko i nie będę korzystać.

Gość Annie76
A ja polecam :P Foteliki na tył są jak najbardziej ok. Jeżeli dacie radę jechać z dodatkowym obciążeniem (proponuję najpierw pojeździć z jakimś ciężarkiem żeby nie było :D) to fotelik dla dziecka wam się spodoba (dziecku też- o ile będzie to fotelik na tył) http://dobrerowery.pl/foteliki/fotelik-ok-baby-body-guard-czarny ten fotelik jest okej. Ma dobre mocowania (i do roweru i dziecka do fotelika) i zbudowany jest tak, że nawet w razie jakiejś wywrotki dziecko powinno wyjść bez szwanku (oczywiście jakiś kask na głowe dla dziecka musi być) A teraz tak: foteliki na tył mają tę przewagę, że dziecko mniej odczuwa wszelkie "wachnięcia" roweru i nie ma obawy, że coś wpadnie mu do oka/nosa/buzi, nie widzi za to co jest przed nim. Jak tylko dacie radę jeździć z dodatkowym obciązeniem, to kupujcie

Gość faustynaa
My mamy taki na tył. Super sprawa. Ja się boję z nią jeździć ale mąż nie. Kaski na głowy i jazda. Najdłuższa trasa z małą to 40 km. Ale zazwyczaj około 15-20. Trasami z dala od miasta, ścieżkami leśnymi i polnymi. Polecam zabrać że sobą czapkę na uszy bo jednak dziecku wieje w uszy , picie . Jedynym u nas minusem jest to że małą szybko zasypia. I jak śpi i się jedzie to glowa przechyla się na bok. Dlatego najlepsze krótkiewycieczki.

Nasz młody uwielbiał wycieczki rowerowe. Nie wiem jak długo jeździł. Chyba do około 3 lat. Potem przesiadł się szybko na własny rowerek. My mieliśmy fotelik na tył, plastik , wysokie stabilne oparcie, nóżki były dobrze zabezpieczone w korytkach + paski. Dziecko się wierci, więc trzeba mieć to na uwadze, ale jeździ się super. Przecież kiedyś trzeba podziękować spacerówce i wsiąść na rower. Pozdrawiam.

Gość jdgksjkd
Ja mam taki na tył - córeczka w nim lubi jeździć , a były to przejażdżki dłuższe, teraz chcemy kupić drugi dla naszego rocznego synka i na wypady rodzinne idealne.

Gość emilyyyy
Ja mam dla 2-latka fotelik na przód- weeride kangaroo, nie psuje równowagi i nie czuć jego ciężaru, w przeciwieństwie do fotelików na tył przez które zarzuca rowerem. Dla mnie super, dawno nie jeździłam na rowerze a bez problemu ruszyłam z Małym. Obawiałam się też czy mu się spodoba, ale nawet się nie chciał zatrzymywać. Nie wiem skąd przekonanie,że w przednich fotelikach dzieci chorują, bez przesady, no chyba, że pędzicie tymi rowerami nie wiem jak szybko.