Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cóż

krem przeciwsłoneczny dla małego dziecka

Polecane posty

Gość cóż

Zastanawiam się czy smarowac mojego 14 miesięcznego synka kremem przeciwsłonecznym. Ostatnio bardzo często jesteśmy na placu zabaw który jest bardzo nasloneczniony a zauważyłam dziś że mój mały ma już opalone rączki - bardzej niż ja :( ;)

Gość Lena204
ja swojego smaruję

Gość zefirrek
Może jeszcze nie teraz, ale jak będzie typowo letnia pogoda i dziecko w krótkim rękawku w piaskownicy w pełnym słońcu, to nasmarować buzię i rączki się przyda. W sklepach jest wiele kremów dla dzieci z filtrem, sama wybierz taki, co Ci odpowiada.Trudno tu coś radzić, trzeba samemu cioś po prostu kupić.

Gość kotartka13
a jakiej firmy polecacie kremy i z jak wysokim filtrem?

tylko, że jak je zakitujemy kremem z flirtami np. 50 czy nawet 30 to nici z pobudzania wytwarzania wit. D. buzię więc smaruję, ale 30, a ręce nie.

Gość Lena204
ja mam ziajki 50

ja mam zwykły z polskiej serii Linomag sun, wszystkie mustelle i inne drogie cuda, które miałyśmy, tak samo zostawiały ten biały filtr, były ciężkie do rozsmarowania i nie widziałam żadnej różnicy, ale też chętnie poczytam, co mamy na to...

Gość moja...
W zeszłym roku jak mały się urodził ( czerwiec) używałam Ziajki 50 ale w tym roku chyba coś o niższym filtrze kupie.

Gość restTaco
pharmaceris filtr 50. moja mala ma 1,5 roku i chroni idealnie

Gość cóż
ja w tatmty roku też używałam Ziajki 50tki - brudzi strasznie, ale dziecko mało ruchliwe było wtedy ;). Ja sie zastanawiam nad Lirene Kids czy jakoś tak tylko nie wiem jaki filtr czy 30 wystarczy czy 50tkę. Na majówkę ma być 30 stopni i ostre słońce, a mały oczywiście piaskownica - tyle że w rozsądnych porach dnia.

Gość Vichy 50 uvdobrze się wchłania
jest lekki i nie zostawia tłustego filmu na skórze.