Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca mama 3

JAK UBRAC 4 LETNIE DZIECKO KIEDY TEMP JEST

Polecane posty

Gość niewiedzaca mama 3

20 st c ale wieje lekki wiaterek? Planowalam rajtuzki na to dzinsy, podkoszulek , bluzeczka z dl rekawem i na to grubszy sweter, no i oczywiscie cieniutka czapeczka zeby chronic uszy. Jak myslicie nie za grubo?

Gość fvgrbhnjzuklłąż
rajstopy i sweter- świetny pomysł :O

Gość niewiedzaca mama 3
ale tamto dziecko ma 1.5 roku a moje 4 latka :) synek jest moim oczkiem w glowie nie chce zeby mu uszka przewialo

Gość mzxmzx
Rajtuzy to gruba przesada, wyobraź sobie jakbyś się czuła nawet w cienkich rajstopach pod spodniami. Reszta może być tylko ten sweter powinien być rozpinany bo też może być za gorąco.

W zyciu rajtuzy :o Pisalm ponizej, ze moja dzisiaj ma na sobie leginsy i zwyklą cienką bluzke na dlugi rekaw, bez czapeczki,to wszystko Zlitujcie sie nad wlasnymi dziecmi

Gość matka 3 latka...
to powaznie masz dziecko 4 letnie i chcesz je ubrac jak noworodka w taka pogode? przeciezx to duze, biegace, aktywne dziecko!

na ktorki rekawek i w spodniach 3/4 moja wczoraj ganiala, ale bylo cieplej i wiecej slonca, dzisiaj tak slonce co chwile chowa sie za chmurami,wiec ma dlugi rekaw i dlugie spodnie, ale cienkie

Gość Lena204
w twoim zestawie wydaje mi się żę będzie u za ciepło tym bardziej że takie dzieci są w ciągłym ruchu ja bym założyła dzinsy koszulkę a krótkim rękawkiem i bluzę no i oczywiście coś na głowę

Gość sztorm na oceanie
moim zdaniem za grubo...przede wszystkim po co rajstopy? Wystarczy koszulka i na to bluza...czapka jeśli jest mocny wiatr i zimny wiatr...

Gość a jak ubierałaś do tej pory ?
Przez 4 lata dawałaś radę,a teraz z takim pytaniem wyskakujesz :O Ale odpowiem. Moje dziecko ma 4 lata. Jak są temp.cieplejsze,czyli cały tydzień,weekend i dzisiaj,to zakładam: skarpetki,spodnie,koszulka z krótki bądź długim rękawkiem,bluza,kurtka,czapka. Jak było 22 stopnie to założyłam czapkę z daszkiem,a cieplejszą zdjęłam. Jak było 22 stopnie to na placu zabaw biegał w krótkim rękawku,a tak miał tylko bluzę z długim,bez kurtki.

Gość niewiedzaca mama 3
boje sie zeby dziecko mi nie zachorowalo , bo przez cala zime byl chory i dopiero jakies 2 tygodnie temu pierwszy raz od zimy wyszlismy na dwor. Wiec same rozumiecie moje obawy :(

Twoje oczywiście jest za grubo ubierane. Dodam,że jeżeli chodzi i bluzkę z długim to zarzucam cienką. Kurtka też cienka,nie ocieplana. Wszystko zależy od temp.wiatru. Ale rajstop już dawno nie zakładam....

Gość kathhharska34
dla 4 latka to rajstopek może nie zakładaj i jak masz to daj mu cieńszy sweterek lub cieńką kurteczkę czapeczka oczywiście obowiązkowa

Moje też chorowało,ale takim sposobem zaraz będzie ponownie chore. A patrzyłaś czy się poci? Pewnie zgrzany był :P

Gość mama dwóch dziewczynek
Toksyczna - Twoja gorąca dziewczyna ;-) Moje na wakacjach tak będą chodziły ;-)

Gość niewiedzaca mama 3
Czapkę mu zakładam oczywiście,jeszcze zimową,bo ta pogoda różna. Rano rękawiczki.

Gość sdfghjy
moze mu jeszcze kurwa kurtke zaloż i szalik ja jebe

Gość niewiedzaca mama 3
boje sie o niego, nie idziemy nigdzie zamykam go w domu i koniec

Założę się,że to prowokacja,ale głupiutka mama, która jest mało ogarnięta :O Jak można tak przegrzewać dziecko :P A w lato pewnie chodzi w długich spodniach i swetrze.

Gość niewiedzaca mama 3
A jak jest 15 to zakładam do rajstop skarpetki,bo ma buty takie adidasy-tenisówki. Buźkę kremem smarujemy. Czapka porządna. Pod szyję szal z zimy cienki. Naprawdę boję się,bo nie chce znowu się kisić w chałupie. Teraz też praktycznie nie wychodzimy,bo się boję że go przewieje,bo tak wieje.

Gość niewiedzaca mama 3
tak chodzi latem w dlugich spodniach i co?? Ja boję sie o niego jest bardzo chorowity

Gość eeweew
nie przesadzajcie juz z tym ubieraniem dzieci.,..mój cztero latek lata w cienkiej bluzce, spodniach dresowych ( cieniutkich) i czapce z daszkiem...:) dodam ze nie choruje:)

Gość niewiedzaca mama 3
Pewnie jestem głupia ale nic na to nie poradzę,tego się nie leczy.

Chorowity jest bo go przegrzewasz :O mój ma 2,5 roku. Przed chwilą wrócilismy do domu i miał na sobie majtki, skarpetki, koszulke z krótkim rękawem, cienką bawełnianą bluzke z dł. rękawem i spodnie.

Gość niewiedzaca mama 3
To wasze pewnie troszkę marzną. Założyć już letnie ciuszki. Ja tam wolę czapeczkę z zimy i rajtki . Ale wasz interes,potem na starość tym dzieciom waszym wyjedzie.