Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowaaa

Czy to ciaza ? POMOCY !

Polecane posty

Gość problemowaaa

Witam. Mam problem i potrzebuje pilnej pomocy. Oto 24-go Marca dostalam okresu (dodam ze cykle mam rozregulowane przez odstawienie tabletek any i przez tabletke 72hr po). Pozniej 12 i 13 go Kwietnia zrobilam testy owulacyjne i wyszly pozytywnie wiec czy to oznacza ze juz miala owulacje czy ona miala dopiero nastapic ? I pozniej 14-go Kwietnia mialam stosunek przerywany,co prawda wszedl tylko na chwile i nie doszedl ale wzielam na wszelki wypadek ta tabletke 'po' odrazu nastepnego dnia. I pozniej wzielam ja jeszcze raz w piatek 19-go 2 godziny po stosunku chociaz moj partner nie doszedl we mnie. I teraz niewiem kiedy powinnam dostac okres poniewaz jezeli mial by byc regularnie co 28 dni to powinnam go dostac wczoraj ale jezeli owulacja byla np.13-go to doliczyc 14 dni to wychodzi ze powinnam dostac 27-go. Bardzo prosze o pomoc.

Gość fdbhae
Na 100% nie jestes w ciąży

Gość problemowaaa
Mam nadzieje... Boje sie strasznie,moze mi ktos powiedziec jak to jest z tymi testami owulacyjnymi i kiedy powinnam dostac okresu?

Gość igła-z-nitką
w ciaży raczej nie jesteś. Ale nie wolno stosować tabletek po od tak sobie. to potężne dawki hormonów, ktore teraz pewnie namieszały ci w organiźmie i dlatego ci się spóźnia

Teraz z pewnością wszystko Ci się rozregulowało, ja co prawda nie wzięłabym tabletki "po" w sytuacjach, które opisujesz, ale każdy robi jak uważa :)

Gość elzbietka101
no to bedzie ładny dzidziuś - gratuluję ! pora pomysleć o imieniu

Gość anuleczka-anula
ja tez miałam ostatnio okres 24 marca, cykl trwa u mnie 28 dni, jest regularny. Kochałam się ze swoim facetem 4 kwietnia bez zabezpieczenia i martwię się , że jestem w ciąży. Nie robię testu, bo wiem, że na tym etapie mogą wystąpić błędy. ciągle śpię, kilka dni temu bolał mnie brzuch jak na okres, teraz jest miękki i nic nie wskazuje na to, że dostanę okresu, kilka dni temu wymiotowałam, ale po prostu za duzo zjadłam może to tylko stres

Czasem niepotrzebnie wmawiamy sobie rozne rzeczy zwiazane z ciaza badz tez widzimy u siebie 'objawy', ktore zbytnio nadinterpretujemy - sama cos o tym wiem. @anuleczka-anula mysle, ze spokojnie mozesz juz zrobic test :)

Gość problemowaaa
Vivian myslisz ze dostane okresu i to nie ciaza ? Boli mnie dol brzucha od 5 dni tak jak na okres...

Gość anuleczka-anula
boję się, bedę jeszcze czekać, zwłaszcza, ze pokłóciłam sie z facetem od tygodnia nie mamy kontaktu, nie chcę wywoływać fałszywego alarmu, jeśli nawet to ciąza to chyba się do niego nie odezwę po ostatniej wymianie zdań mysle, ze to może stres po tej kłótni, w sumie 11 dzień cyklu to jeszcze nie taki mega pewnik a w ciążę nie zachodzi sie tak łatwo

@problemowaaa - mozesz byc pewna, wzielas az 2 tabletki 'po'... nawet nie zdajesz sobiesprawy jak potezna dawke hormonowzafundowalas swojemu organizmowi. Nawet jesli okres Ci sie bedzie spoznial, to z pewnoscia nie bedzie to ciaza, a efekt tabletek. Takze nie martw sie, nie chce Cie pouczac, ale nastepnym razem sie porzadnie zabezpiecz, bo tabletki 'po' to antykoncepcja awaryjna i powinno sie ja stosowac tylko w razie gdy zawiodla inna antykoncepcja, a nie w taki sposob jak Ty - partner mi wlozyl na chwile, na drugi dzien wzielam tabletke 'po'. To nierozsadne...

Gość problemowaaa
Dobra,dostalam okresu po 5 dniach spoznienia :D

Nie wolno zażywać tabletek do 72 godzin tak o! Sporadycznie w nagłych przypadkach, nawet w ulotce tak pisze...Po tabletce wszystko się rozregulowuje a jeśli wzięłaś ich więcej niż 1 w tak krótkim odstępie czasu to nie dziw się, że coś jest nie tak. W ciąży na pewno nie jesteś, zażyłaś już sporą dawkę więc nie ma możliwości, żeby coś się w tobie "zrodziło".