Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmeczona matka

Dziwna choroba rożne diagnozy POMOCY

Polecane posty

Dziecko ma 4,5 roku. Od 4 dni wysoka gorączka nawet do 40 stopni wiec jest na lekach obniżających gorączkę cały czas bo spada do 38 i potem zaraz rośnie. Do tego od doby dziwna wysypka różowe malutkie jak ukłucie igiełką krosteczki pokrywające cale ciało i buzię, wysypka swędzi. Do tego mokry kaszel, silny ból gardła, osłabienie. Byliśmy u 3 lekarzy i mamy 3 diagnozy: szkarlatyna różyczka rumień zakaźny Nie wiem co robić. Chciałabym uniknąć szpitala. Na dodatek młodsze dziecko zaczęło gorączkować wysoko.

Gość gsdxcfasd
teraz podobno taki wirus panuje, któy daje podobne objawy...........ale na 100% to nei wiem.

Gość mozesz to sprawdzic
Przeciwciala rozyczki w klasie ostrej -jak wyjda dodatnie to masz rozyczke,jak ujemny to 2 pozostale choroby. Jezeli chodzi o szkarlatyne : zrob posiew z migdalkow-jak wyjdzie streptoccocus pyogenes to masz szkarlatyne,mozesz zrobic tez szybki test na paciorkowce-wynik czasem na poczekaniu,ale nie wszystkie lab.go maja,jak wyjdzie dodatni to tez masz diagnoze. Jak te 2 choroby wyjda ujemne to zostanie ci rumien,jego nie wiem jak potwierdzic. Wg mnie zrob te badania,bo szkarlatynee leczy sie antybiotykiem a rozyczka to wirusowka,trzeba wylezec.

Tylko ze te trzy różne diagnozy to trzy rożne rodzaje leczenia bo różyczka to neozina, rumień zakaźny niczym się nie leczy a szkarlatyna zinnat. Nie wiem które leki mam podawać i co robić.