Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokkaala

CHOLERNA KOMUNIA

Polecane posty

Gość jokkaala

Więc idę na komunie kuzynki mojego chłopaka (jesteśmy 5 lat razem więc dobrze znam jego rodzinę ) więc postanowiliśmy kupić małej jakąś srebrną biżuterię (kolczyki np) i do tego np. biblie dla dzieci no i jakieś czekoladki, bukiet. Dziś moja mama się oburzyła że na komunie się daje min. 200 zł prezentu od osoby. Mnie średnio stać bo studiuje dziennie i w najlepszym miesiącu dostaję 580 zł wypłaty z czego 100 idzie na bilety a resztę wydaję na jedzenie, ksero w szkole itp. Średnio mi się uśmiecha wydawac 1/3 wypłaty. Ja i mój chłopak będziemy pomagac w przygotowaniach (bo komunia będzie w domu) Robię ciasto, będziemy pewnie też przywozic zakupy itp , itd. Czy naprawdę jak damy łącznie jako biedni studenci prezent o wartości 150 zł to będzie hańba?

Gość latający cyrk Monthy Pytona
colerne wydatki :P, :P, :P

Gość berta erty
przykre jest to ze komunia-swieto dziecka , kojarzy sie niektorym tylko z przykrym wydatkiem.

Gość jokkaala
To nie jest śmieszne bo przeraża mnie to że skoro my mamy dać 400 zł minimum

Gość jokkaala
My też się kojarzyło z przyjemnym dopóki nie usłyszałam ze są jakieś stawki.

Gość lucia 66
a ty durna jakaś jestes ;) idź daj krzyżyk na czole dziecku i powiedz ,miech Bóg czuwa nad toba i tyle,ostatecznie nie prezentami sobie drogę do niebios torujemy tylko dobrymi uczynkami :P ;)

Gość cynamon77
niektórzy rodzice to już wariują, mnie naprawdę to dziwi, że ważniejsze są prezenty, wielka uroczystość, a w prezencie to nawet operacja plastyczna.... http://szkola.wp.pl/kat,121278,title,Operacja-Komunia,wid,15506124,wiadomosc.html a wg mnie powinno być skromne przyjęcie, bo przecież to przeżycie duchowe!!!