Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tak tak trzy razy tak

jadlospis u 5 miesiecznego dziecka

Polecane posty

ja mojej corce rano daje mm z kaszka ryzowa pozniej jablko ( sloiczek) nastepnie obiadek ( tu gotuje sama zazwyczaj zupke z jarzynami ktore moze jesc 5 mies dziecko) okolo 18 mm z kaszka ryzowa i pizniej na noc tez mm z kaszka a jak to wyglada u Eas ???

???

Gość zonaKraka
Ja mojemu jak miał 5 mcy (skończone) dawałam raz obiadek (ryba albo mięso+warzywa) i raz owoce. Kaszek wtedy nie jadł bo nie lubił.

Gość szatyyyyyyynka27
ja dawalam tak rano kaszke na mm pożniej kleik nastepnie obiad z łyzeczka kaszki GLUTENOWEJ(jarzynka a to marchew a to dynia itd) pozniej kaszka i na noc tez kaszka Mięso wprowadzałam po 6 miesiącu!

Gość ijgh
po obudzeniu mleko mm pozniej kaszka ryzowa z owocami na obiad - warzywa z kasza manna i mieso lub ryba deser owocowy na noc mleko mm

Gość przerwa między jedzeniem nie h
pediatra

Gość hdhdjs
Hej,mozecie podac ilosci porcji kaszek i obiadu oraz odstep czasowy miedzy posilkami,dzieki

Gość szatyyyyyyynka27
ja dawałam ok 120-150 ml kaszki wiecej nie zjadala a obiadku mały słoiczek

Gość szatyyyyyyynka27
odstep ok 3h

Gość julkowaaaa
rano cycek pozniej kaszka pozniej cycek obiadek cycek podwieczorek cycek czy nie za duzo tych karmien?

Gość majka@@@
julkowaa mój też je tyle razy:) rano mm, potem jogurcik z gerbera, potem deserek- duży słoiczek, potem obiadek -też duży słoiczek, i do wieczora jeszcze ze 3 razy mm, kaszkę bardzo rzadko bo nie lubi tylko mój ma 6mcy ale to w sumie żadna różnica

Gość majka@@@
a i ze jeszcze 1-2 razy soczek taki przecierowy bobofrut tak po 100 ml

Gość kollsss
strasznie dużo dajecie tym swoich maluchom. nie oceniam, ale jeśli dziecko dobrze rośnie, rozwija się, to takiemu maluchowi głownie pierś wystarczy jak jest na pokarmie naturalnym, ewentualnie jakaś mała porcja przecieru warzywnego, no można jeszcze na noc mleczko kleikiem zagęścić, ale to też nie ma żadnego nakazu...

Gość kollsss
co do kaszki 3 razy dziennie, to moim zdaniem zdecydowanie za dużo.

Gość Mam numer 895
- mleko - warzywa, teraz zaczne dodawac miesko - mleko - owoc 50 gram - mleko teraz zaczne dawac kaszke manne albo do zupki albo do wieczornego posilku by wprowadzic gluten. Nie dodaje kleikow, dla mnie to tylko porcja maki do zapychania zoladka

Gość Mam numer 895
ja che dodawac kaszke zwykla po prostu, nie owocowa..hippa, bez cukru

Gość Mam numer 895
zreszta tutaj nie widzialam kaszek owocowych.... to polski wynalazek chyba :) sa kleiki i kaszki, bez niczego

Gość szatyyyyyyynka27
Dziecko powinno jeść pięć posiłków dziennie.a kaszka 3 razy bądź 2 i kleik to zalecenia schematu żywienia

ja do kazdego mleka dodaje kaszke ryzowa zwykla bo, inaczej glodomorek wolal by co 2 godziby a tak ma przerwe okolo 3 3,5 godzin zalecil tak pediatra zeby nie jadl czesto bo skonczylo by sie to nadwaga...

akurat według mnie kleik ryżowy nie jest zły, no i jak to zalecenie pediatry, to wiadomo że raczej dobrze się do tego stosować.

Gość szatyyyyyyynka27
skoro Ci tak lekarz zalecil i dobrze przybiera to jest ok

a gluten kiedy najlepiej wprowadzic lekarz mowi ze miedzy 5 a 6 miesiacem moja ma juz 5 miesiecy i 5 dni i nie wiem czy teraz czy poczekac do pelnego 6 . i jk sie go wprowadza czy ugotowanej pol lyzeczki czy suurowej pol i ugotowac.. i po czym poznam ze mala nie toleruje glutenu ?? z gory dzieki za pomoc

Gość szatyyyyyyynka27
ja podawałam jakos miedzy 5 a 6 i robilam tak wg zalecen pediatry dodawalam ok łzeczki zrobionej kaszki z glutenem np.bobovita i dodawalam do obiadku mieszalam i gotowe.poznasz dostanie wysypki,zielonej kupki,biegunki lub czegos podobnego