Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lallalalalalalalala

Kłucie w pochwie

Polecane posty

Gość lallalalalalalalala

Dziewczyny czy któraś z Was miała kłucia w pochwie? Jestem w 33 tygodniu ciąży i czasami tak mnie kłuje, że chodzić nie mogę. Byłam wczoraj u ginekologa, niby rozwarcia nie ma, wszystko ok. ale pani ginekolog powiedziała, że tak być nie powinno, i żeby więcej odpoczywać. Ale strasznie sie martwie.

Gość mama mia666666666
ja tez tak mialam w 33 tyg,trafilam do szpitala,na ktg nic sie nie rysowało,czyli przy przyjeciu na oddział nie było zadnych skurczy,a ból był cały czas przy badaniu stwierdzono ze miednica znacznie sie rozszerza,i główka dziecka jest naprawde nisko co przy chodzeniu bardzo bolałi,po 3 dniach w szpitalu miałam silne skurcze i gdyby nie moje zamrtwienie bólem co dal mnie nie bylo normalne urodziłabym wczesniaka:(podano mi kroplowke i do 35 tyg brałam magnez zeby donosic ciaże,duzo odpoczywaj bardzo duzo

Gość lallalalalalalalala
ale mnie nastraszyłaś. przy badaniu usg ginekolog powiedział, że dziecko jest ułożone jak do porodu już. Wcześniej miałam tak, że to kłucie było zwłaszcza po zakupach czy sprzątaniu, poprostu jak sie dużo nachodziłam. Ale teraz wstałam rano i już czuje kłucie, strasznie nieprzyjemne uczucie.

Gość mama mia666666666
nie strasze cie,ale musisz o siebie dbac,ja urodzilam 6 miesiecy temu synka,nie ignoruj tego ,nie sluchaj glupich kolezanek mowiacych ze to normalne bo taki bol nie jest normalny,ja wolalam isc do szpitala i byc pewnia ze z synkiem jest wszytko ok,ja mialm cukrzyce i niedoczynnosc tarczycy i caly 9 miesiac lezalam w szpitalu ale jakbym musiala lezalabym tam nawet 9

Gość lallalalalalalalala
Wiesz co, ja sie nawet koleżanek nie pytałam, tylko właśnie po to byłam wczoraj u ginekologa. I niby wszystko ok. ale teraz już nie wiem. Ja mam jeszcze silną anemię, biorę żelazo i kwas foliowy. Może to przez anemię?

Kłucia w pochwie mam od jakichś 3 miesięcy. Moja lekarka nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości. Obecnie jestem w 38 tc i nadal jest wszystko ok, szyjkę mam długą i zamkniętą (teraz to już niestety). Dlatego chyba takie kłucie nie zawsze musi oznaczać coś złego.

Gość lalalalalalalallaa
No właśnie nie wiem co mam już myśleć. Jest sens sie zamartwiać jeśli wczoraj ginekolog zapewniał, że wszystko jest ok, oczywiście po dokładnym badaniu?

Gość mamagiema
Ja miałam kłucia w pochwie i po paru dniach plusło mi krwią i wyleciał wielki skrzep. Był to 32tc i wylądowałam na porodówce. Miałam 3,5cm rozwarcia i mocne skurcze , których nie czułam. Dostałam końskie dawki FENOTEROLU w kroplówce i na szczęście poród udało się zatrzymać. W szpitalu Leżałam plackiem do 35tc. Wyszłam do domu i za kilka dni wróciłam :) Urodziłam w 36tc będąc na fenoterolu (leku przeciwskurczowym). I Musisz duże leżeć i jak brzuch się stawia, to zacząć brać leki - Magnes (najlepiej Asmag), no i jak będzie potrzeba to fenoterol.

Gość hfhgrbnbn
up

Ja tak miałam i w 32 tc okazało się że szyjka skróciła się i rozwarcie na palec a kłucia nie występowały codziennie . Niestety i musiałam leżeć do 35 tc a dziś zaczęłam 37 tc :-)

Gość llalalalallalalalaa
Ale ja właśnie wczoraj byłam u ginekologa i nie ma rozwarcia. Pani ginekolog powiedziała, że wszystko jest ładnie pozamykane. Czy rozwarcie może sie zrobić w jeden dzień?

Gość jguygyujfkgik
up

Gość lalalallalalalalaa
Dziewczyny żadna już nie pomoże?

Gość jak to będzie :(
moim zdaniem może.

Gość ja miałam kłucia w pochwie
jak mały głową mi naciskał na szyjkę, właśnie jak mi się szyjka skracała nie miałam ani kłucia ani bólu ani skurczy - nic . Kuło też jak mi się szyjka wydłużała,nie ma reguły. Skoro lekarka cie zbadała sie stwierdziła ze jest ok to po co doszukujesz się choroby ?

Gość lllalalallallalalaa
Nie doszukuję się choroby na siłę. Chciałam sie tylko doradzić, bo różnie bywa.

Gość lllalalallallalalaa
Ale możesz mieć rację, bo mój mały jest ułożony głową na dół, więc też uciska na szyjkę, może stąd te kłucia.

Gość ja miałam kłucia w pochwie
szkoda,że nie masz zaufania do swojego ginekologa, w następnej ciąży dobierz sobie staranniej go a teraz jak coś Ci nie daje spokoju to skonsultuj się z innym

Gość lllalalallallalalaa
Zaufanie zaufaniem, ale chyba doradzic sie mogę. U ginekologa byłam w poniedziałek, a do dzisiaj nie wiem co ''tam'' sie dzieje. Ginekolog zapewniła, że rozwarcia nie ma, ale takie kłucie normalne nie jest. Więc co jest złego w tym, że tutaj piszę. Powinnam zaufać swojemu lekarzowi i sie z tego śmiać???? Zwłaszcza że nast wizytę mam za 3 tyg.

Gość bo po co..
podnoszę

Gość cóż
Obserwuj się, zawsze możesz pojechać na izbę przyjęć - ja bym tak zrobila. Ja miałam takie kłucie godzine przed rozpczeciem porodu ale miałam już częste skurcze

Gość tdgthgth
Podnoszę, bo mnie też to interesuje.