Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem sie powstrzymać

jak powstrzymać apeteyt

Polecane posty

nie jestem w cąży, nie jestem tez gruba 164 i 53-4 kg.... ale ciągle jestem glodna ... znacie coś na powstrzymanie apetytu?

nie znam:( w ciązy jakoś mi się udawało, ssanie miałam podczas karmienia, może spróbuj jesć 5 mniejszych posiłków w regularnych odstępach - to na co masz ochotę...

Gość pajęczynka 25
oj kochana mamy ten sam problem ten sam wzrost i waga . postanowiłam sie odchudzać ale jeszcze bardziej jeść mi się chce . pije dużo wody jem owoce

Czasem mam takie napady, ze jem i jem, wtedy wudaje mi sie że, mój organizm czegos sie domaga. Wtedy pomaga mi np : na sniadanie spora miska platkow owsianych na mleku. Nie jestem glodna ze 3, 4 godziny na obiad lub kolacje jakas porządna porcje miesa , powinnas nie byc glodna przez kilka godzin. Podobnie jak zrobisz sobie np makaron razowy z tunczykiem , syci na bardzo bardzo dlugo. Jak masz napady miedzy posilkami, to popijaj sobie kefir albo maskalnke. Skutecznie hamuja głod i pomagaja jeszcze w pracy jelit. Moze napsiz co jesz ??

jem tak: 2 kanapki na sniadanie CZASAMI 2 sniadanie jakiś batonik obiad coś słodkiego i kolacja nie zawsze chipsy , piwko jak mam ochote na wieczorny seans z mezem ale jak widzę słodkie to nie mogę się powstrzymac, nie pije kawy ani herbaty

za duzo jesz słodkiego, to sa puste kalorie i tluszcz, ktory Ci sie odlozy pod skórą. Poza tym wydaje mi sie, ze jesz za malo i uboga ta Twoja dieta. Chleb powinnas kupowac tylko ciemny, najlepiej jakbys sama robila ( latwo napisac, sama nie robie ;) . jak jem taki zwykly sklepowy chlebek czy bułki , to jestem ciagle glodna.Potrafie zjesc 5 wielkich kromek i za godzine szukac czegos do jedzenia,. A jak zjem żytni czy taki pakowany w folie, fitness z ziarniami - syci na dluzej. Z rana do poludnia jem tez sporo owoców, moze jakies jablko zamiast tego batonika na 2 sniadanie ?? Mozesz sie oszukiwac i zamiast batona zjadac rodzynki, suszone morele albo winogrona sa slodkie, babany nawet lepsze! Ja czipsy tez lubie ale jak przesadzamy to kupuje solone orzeszki albo ostatnio wielka paczke obranego slonecznika i to wsypuje do miseczek. Nie powiem- M protestuje ale zjem garsc slonecznika i nie jestem glodna.

czytałam o chromie, ktoś stosował?

ja ogolnie nie mam problemow z wagą, mam 173 cm wztostu i waze 60 kilogramow. Ale kiedys moja nomalan waga to bylo wlasnie 53, 54 kg i czulam sie wtedy najlepiej sama ze soba. Teraz jestem w 2 ciazy, dlatego pilnuje sie bardziej z tym co jem... szczegolnie, ze ilosciowo sie nie ograniczam a czasem wiem, ze przesadzam dlatego np popijam czesto maslanke.

ja te chipsy może raz na 2 tygodnie jem i te piwko nie codziennie, nie nawidze jabłek i rodzynek moreli i słonecznika. a te batonika na 2 sniadanie to też nie zawsze np zjem około 11 dwa michałki poprostu cos slodkiego, bo inaczej boli mnie głowa. obiad jem normalny no 1 ziemniak kotlet sredni i surówka .... mi nie chodzi o to zeby schudnac ale pochamować się od tego slodkiego....

ah to widzisz, ja pisze i pisze a nie mam problemów ze slodkim :P nie znam metody na slodycze, przykro mi.

Gość Bubble Shooter
Ja tez am apetyt, zem sniadanie, wyjde do przedszkola i na zakupy i juz mie ssie w zoladku, ale prze mnie zarcie przelatuje, nawet schudlam. staram si jest male porcje, ale czesciej. lodycze jem, chipsy raz w tygodniu do piwa tez.

Gość Bubble Shooter
Sorry za zjadanie liter-klawiatura mi szwakuje :)

u mnie wystarczyło, że się zawzięłam i nie jadłam słodyczy przez tydzień - potem straciłam apetyt i mogę nie jeść (może poza PMSem;)

ja słyszałam że chrom pomaga,ale sama nie stosowałam bo akurat słodkiego to sobie umiem odmówić..gorzej z konkretami,ale to wtedy wodą zapijam.. Brzuch po dwóch ciązach..podziwiam..

Gość sdcsdv
avent ma racje. ciemny chleb a najlepiej z ziarnami syci bardziej od jasnego pieczywa i jest zdrowszy. porzadna micha owsianki tez robi swoje. czasami jem to na kolacje i potem juz nie siegam po cos na przekaske ;) ja mialam 1 cesarke a brzuch mam gorszy mimo ze gruba nie jestem. 173cm i 61kg. najbardziej zgubne sa slodycze i finger food. jak dorwe paluszki albo krakersy czy orzeszki ziemne to nie umiem skonczyc. najlepiej z tym nie zaczynac ale latwo sie mowi ;) teraz akurat wzielo mnie na cos bo czuje glod to zjadlam 2 jablka. zobacze jak bedzie za godz hehe