Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hippipippi

jaki rozmiar nosza/nosily wasze miesieczne niemowlaki?

Polecane posty

Gość hippipippi

Bo my mamy maly problem. Synek urodzil sie 59cm,wazyl 4kg. Teraz podrosl,wazy ponad 5 kg,nie wiem ile ma dlugosci,bo nie byl mierzony. Mamy maly problem z ubrankami,bo 62 sa za male,a raczej za krotkie.w pajacach nie moze swobodnie rozprostowac stopek,body zapinaja sie na styk.siegaam po 68 i... Sa za szerokie jezeli chodzi o gore. Bluzeczki sa rozciagniete w dekolcie,tak samo pajace. Jak mam ubierac malego?przeciez musi miec i wygodnie i cieplo.

Gość Mam numer 895
wybieraj te wieksze, nawet jesli wydaja Ci sie duzo za duze... Jesli dobierzesz body, ubieraj spodenki, zrezygnuj z pajacy. Ja dostalam serie fajnych spodenek ze stopkami - takie pol spiochy, ale bez gory. No sa boskie i korzystalam z nich od poczatku przez kilka miesiecy... do tego body z dlugim rekawem i wystarczy. Jesli krotki rekawek zaloz cienka bluzeczke.

Gość yetichaaa
Wlasnie dlatego unikam spodni ze stopkami. Moj syn mial 52 cm przy urodzeniu,po miesiacu 60. Teraz po dwoch miesiacach ma 65 cm i ubrania nosi na 68,a nawet 74, znaczy body,bo jest dosc gruby i te jakos lepiej leza :p

Gość hippipippi
No wlasnie wole jakby mial krotki rekaw i jeszcze cos na to ,bo wydaje mi sie ze w samym body i jesli ma szeroki dekolt to po prostu jest mu za chlodno. 74 tez czasem zakladamy,zazwyczaj spiochy,wtedy zakladam na dlugi rekaw,bo przynjamniej ma okryta klatke piersiowa. Moze rzeczywiscie poprobuje z polspiochami,body krootki rekaw i na to koszulka. Rozmiarze 62 ktora bedzie dopasowana pod szyjka.

Gość rozmiar 56
był za maly, a wcześniej kupiliśmy, zaczelisny od razu od 62cm:)

Gość już_mamusiaa
mój syneczek w wieku 1,5 miesiąca ważył już ponad 5 kg i miał ok 64 cm wzrostu więc rozmiar 62 już był na niego za mały i nosił 68 a wszędzie jest napisane, że ten rozmiar jest dla 6 miesięcznych niemowląt :P

62/68 zależy od firmy, bo mój synek też był duży 58 cm, i 62 nosił zaraz po urodzeniu