Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama na październik

Zemdlałam w kolejce w carrefourze...Zdarzyło wam sie w ciazy? Smutna prawda.

Polecane posty

Gość Jak zemdlałam na przystanku
autobusowym po oddaniu krwi to tez mi nikt od razu nie pomogl tylko po minucie przyszedl jakis chlopak i wezwal pogotowie bo uderzyłam głową o krawężnik. Nie mam obrazy do całego świata bo wiem że ludzie mają swoje problemy a poza tym czesto na taki widok sie panikuje.

Gość kskjskksksksksks
Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie korzystałam z przywilejów. Wręcz krępowało mnie jak jakaś starsza pani czy pan ustępowali mi miejsca w kolejce czy autobusie. Odpowiadałam, ze się dobrze czuję i nie ma problemu żebym sobie troszkę postała. A znam takie dziewczyny które w ciąży robią z siebie kalekę :/ Najlepiej tuż po zapłodnieniu zejść na L4, wszędzie się wpychać bez kolejki, nadużywać swojego przywileju itd. ja rozumiem, gdy ciąża zagrożona ale gdy wszystko jest okey to po co przesadzać ?

Gość też ciężarna i nie rozumiem
A może wtej kolejce była kobieta w poczatkwej, zagrożonej ciąży, facet z kłopotami z sercem, kobieta po ciężkiej opercji ibabcia z żylakami? Wiesz, że jestes w ciąży, wiesz,że jaki jest Twój organizm to nie wyruszaj na takie samotne eskapady! Ja nawet jak byłam laboratoium na glukozy po obciążeniu to nie pchałam się bez kolejki, tylko 0,5 godziny czkałm na swoją kolej a potem kolejne 2 godziny na 2 pomiar...

Gość tragizujesz kobieto
właśnie o tym mówię- prawda jest taka, że każdy w tej kolejce mógł się źle czuć albo mieć inny powód żeby autorki nie przepuścić. zaraz powiecie, zę wymyślam bo na pewno cała kolejka źle się nie czuła. może i nie ale na pewno tego nie wiemy. więc droga autorko nie oceniaj a na przyszłosć masz nauczkę. Swoją drogą- skoro jesteś w takim ciężkim stanie to przestań latać do marketów i nie utrudniaj innym życia :D

Gość a dlaczego ciąża ma być uprzyw
uprzywlejowana? Sa ludzie powaznie chorzy, którym też cieżko się stoi a tego nie widać!

Gość gostek56796435
Ciąża to nie choroba. Dlaczego mieliby cię przepuścić a człowieka niepełnosprawnego nie ???

Gość jaki 5 miesiąć??????????????
jaki 5 miesiąc na październik? Chyba żaertujesz!

Gość udthgdkhk
taaaaa bo jak sie kobiecie raz słabo zrobi to ma siedziec w domu i nie wychodzic. Durne babska oby tak wam sie coś stało i nikt nie pomógl. Ja raz w autobusie wywinełam orla bo stara babcia mi powiedziala ze mam mlode nogi to i dziecko utrzymam a ona musi sobie na siedzaco okulary wyczyscic. Akurat było hamowanie jakies ostre i upadlam. A raz bylam w kauflandzie w kolejce i co? Mialam z 8-10 rzeczy. I grzecznie stoje(7 miesiac ciazy) a za mna jakis facet co mial z 5 sie mnie pyta czy ja go puszcze bo ma tylko 5 rzeczy.widzial brzuch-to dopiero nietakt.

Gość w innym przypadku tak
jak np. niepełnosprawnego, osobę straszą należy wspomóc, bo tym osobom ich stan nie minie jak ciąża...ale ciężarna powinna to sobie inaczej organizować

Gość jak ma termin na
np. 1-8 paxdziernika w tamtym lub tym zaczeła 5 miesiac. wpisz sobie w kalkulator teminu porodu.

Gość każdy ma swoje sparwy i proble
problemy, nie użalaj się nad sobą nie jesteś pepkiem świata; ciąża trwa tylko max 9 mcy, więć poproś o pomoc przy zakupach szanownego przyszłego tatusia

Gość kskjskksksksksks
Dokładnie, ciąża to nie choroba ! A jak się jest w ciąży zagrożonej czy ma się paskudne samopoczucie to się z domu samej nie wychodzi...

Gość jak ma termin na
Ja niepełnosprawnych i cięzarne przepuszczam-albo jak pani z małym placzacym dzieckiem jest. Co to szkodzi troche kultury? Nikomu sie nic nie stanie jak postoi 2 minuty dluzej! A komuś moze to pomóc.

Gość tragizujesz kobieto
ale piąty miesiac ciąży to nie jest dramat. ja tam się na początku ciaży dobrze czułam i nie chciałabym, zeby ktoś mnie przepuszczał. a gdybym miała jakiś problem to bym poprosiła a nie po fakcie histeryzowała i psioczyła na zło tego swiata :O

Gość kskjskksksksksks
udthgdkhk - oby Tobie się przydarzyło to czego życzysz innym.. :O

Gość sorrrrry ale
Normalny tatuś o tej porze pracuje

Gość tasia 600
mam pytanie jak masz termin na pazdziernik to chyba nie jestes w 5m.Ja mam termin na 3 listopada i dopiero koncze 3ci miesiac.

Gość jaki 5 mc??????????????????
Ja mam na lipiec i zaczęłam 7 miesiąc - dziwne.Gdyby miała na 1-8 paxdziernika, to pi razy oko: 9 mc - wrzesień 8 mc - sierpień 7 mc - lipiec 6 mc - czerwiec 5 mc - maj 4 mc - kwiecień Nawet jak termin autorka ma na 30. wrzesnia, to jest dopiero w 4 miesiącu (17 tygodniu). http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy

Gość a normalna mamusia
ktora czuje sie na tyle dobrze by chodzic na zakupy takze pracuje:P

Gość normalna mamusia też pracuje
taka, która może latać po marketach, zresztą tatus może po pracy, zresztą nprawdę normalny tatuś ma swoją firmę i może wyjść kiedy chce

Gość sfasafafs
różnie bywa. pierwsza ciąża może być trudna, potem ciaza i male dziecko w domu-juz sobie nie postoicie tylko biegacie. nie wychodź z domu?to nie jest takie proste. w ciazy czulam sie paskudnie:( i pracowalam:( do konca

Gość znieczulicaichamstwo
Masz racje autorko, jak bylam w ciazy to mi tylko raz ustapiono miejsca w autobusie, jeden jedyny raz! Kiedys to nawet spotkala mnie taka nie mila sytuacja w sklepie, wszystke zakupy na tasme wylozylam i poszlam po chleb bo zapomnialam, przychodze a tam gosciu wepchal sie przede mnie, moich kilka odlozyl do koszyka zeby swoje polozyc, mowie m ze tak si nie Robi. Ludzie to chamidla i buraki!

Gość sfasafafs
nauczcie sie, kiedy wychodzic. ja z wóżkiem chodzę w godzinach malego ruchu. i co miedzy 13-15 gotują kury domowe obiady, nasz lumpeks ma 50procent mniej ludzi. albo jak pada deszcz, wówczas moge isc smialo!

drogie Panie, jedna w ciąży czuje sie tak, a druga zupelnie inaczej. Więc nie mierzmy sie tutaj jedną wspólną miarą. Autorko, akurat carrefour POSIADA kasy pierszeństwa, więc powinnaś była tam się udać i po prostu poprosić o przepuszczenie, bo masz takie prawo. Nie oczekuj, że ludzie maja oczu w plecach, bo po prostu mogli Cie nie zauważyć, lub z powodu tego, że nie prosiłaś o przepuszczenie, mogli sądzić, że czujesz się świetnie i tego nie potrzebujesz. Ja nawet w 9 miesiącu również nie prosiłam o przepuszczenie gdy robiłam zakupy w hipermarketach, ale tam ZAWSZE mnie przepuszczali, jeszcze strofowali, że cicho siedzę i nie wymagam swojego. To było w stolycy... Ale z kolei jak poprosiłam u mnie na podlaskiej prowincji w biedronie p przepuszczenie, to się dupami poodwracali i nie słyszeli. Jeszcze kasjerka swoją kumpelę obsłużyła przede mną, mówiąc do mnie, oj ta pani ma tylko 2 produkty, przejdzie przed panią....;P

Gość sfasafafs
przed swietami wcale nie chodzilam!

Gość tasia 600
Autorka pisze ze jest e 5 miesiacu,ale z pseudonimu wynika ze termin ma na pazdziernik.Wedlug mnie to tylko 4 ty miesiac

Gość sfasafafs
o wspomne co bylo kiedys:> eleganckie damy nie puszczają, ale pijaki tak! o pani w ciąży! nie przeklinaj przy cięzarnej!

Gość a normalna mamusia
do tej co zablokowala kolejke i poszla po chleb: i dobrze ten facet zrobil! Blokowalas kolejke, tez bym przesunela twoje produkty na tasmie, ludzie sie spiesza do pracy, do rodziny i nie maja czasu czekac az damesa sobie chlebek wybierze, moglas isc po ten chleb to moglas i poczekac te 5 minut az ktos zostanie obsluzowany.

Gość a normalna mamusia
pijaki to wiekszosc kobit przepuszczaja czy to w ciazy czy nie:D w zaleznosci czy im sie podoba:P niektorzy nie dosc ze przepuszcza to jeszcze w raczke pocaluja a jak dasz na piwo to i zakupy poniosa:P

Gość dxcfgvhbjnkl
mam carrefoura pod blokiem i jest nawet kasa dla ciężarnych i co z tego? ludzie to chamski plebs tyle ze swojej ciąży wyniosłam, całe szczęście już nie muszę liczyć na czyjąś kulturę