Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama na październik

Zemdlałam w kolejce w carrefourze...Zdarzyło wam sie w ciazy? Smutna prawda.

Polecane posty

Gość a normalna mamusia
jakby mnie jakas ciezarna POPROSILA o przepuszczenie bo sie ZLE CZUJE to bym przepuscila. Ja pisalam o przepuszczaniu z samej siebie i rozgladaniu sie. tego nie robie bo nie widze takiej potrzeby jak stoi ciezarna w kolejce nic nie mowi to znaczy ze dobrze sie czuje, jakos tu dotarla chyba wiec i wroci:) Mieszkalam 10 lat w skandynawi i nikt tam nikogo nie przepuszczal, a ciezarne byly traktowane jak ludzie a nie ledwo zyjace istoty, nosily ciezkie zakupy, prowadzily samochod, pracowaly do 9 miesiaca ciazy i rodzily zdrowe dzieci. Tylko w Polsce sie traktuje ciaze jak jakis cud ktory uniemozliwia robienia czegokolwiek za to daje specjalne przywileje.

Gość atłator
I tu jest sedno sprawy, TRZEBA POPROSIĆ! A NIE STAĆ JAK MATRONA! Autorka nie stała w kasie uprzywilejowanej, nie odezwała się i ma teraz pretensje :O i jakoś mało wierzę w to że nikt poza ochroniarzem jej nie pomógł. Zemdlałam ładnych kilka razy i ZAWSZE od razu było kilka osób do pomocy.

Gość dxcfgvhbjnkl
tego robić nikt nie musi, nie ma takiego obowiązku - to tylko kwestia kultury, każdy za swoją odpowiada to, że Polacy są chamami nie jest niczym odkrywczym i mnie nie dziwi

Gość a normalna mamusia
a jak to sa traktowane niby ciezarne we Francji? Bo jakos 5 lat temu nie zauwazylam by ktos z nie robil kaleki, bil poklony i wszedzie przepuszczal:D Az tak sie zmienilo? watpie:P

Gość atłator
I co do kultury Niemców-ordnung muss sein-Jeżeli ciężarna stoi w kolejce do kasy uprzywilejowanej to ją przepuszczą,jeżeli do normalnej to nie. Ale jak to pięknie napisać że gdzie indziej to ciężarnym pomniki budują :D

Gość a normalna mamusia
dxcfgvhbjnkl tak, nikt nie musi i jak ktos nie moze to sie nie rozglada i nie szuka kobiety z brzuchem:O Ja naprzepuszczalam juz duzo kobiet w ciazy i nie tylko, w aptekach, sklepach, w autobusach miejsca ustepowalam. Ale teraz jak sie spiesze to nie przepuszczam sama z siebie nikogo. Co innego jak poprosi. Ale ot tak to nie mam czasu. Moze jakbym siedziala w domu i zakupy supermarketowe byly moja rozrywka to pewnie bym przepuszczala, ale mam wazniejsze zajecia w zyciu.

Gość tasia 600
Ty nie douczony :) wez kalendarz w rece i popatrz.Daje przyklad: ostatni okres mialm 28stycznia i od tego momentu zaczyna sie liczenie 9 m (A NIE 10 ) Caly luty to 1m ,marzec to 2m,kwiecien to 3 m,maj to 4tym,czerwiec5m,lipiec 6m, sierpien 7m , wrzesien 8m i pazdziernik (koniec pazdziernika mija 9 -ty m). Pazdziernik od 1 do 31 to 9 m. Termin mam dokladnie 3 listopada . Ciaze sie nosi 40 tyg. (i wtym wliczony jest tydzien okresu kiedy nie jestes w ciazy i zaplodnienie tez moze nastapic i tydzien po okresie).Wiec tak naprawde jestes i tak krocej w ciazy. A jesli ty liczysz 16tygodni to 4m 16dzielac na 4 tyg powstaje 4m TOBIE ,ale UWAGA !!!MIESIAC TO WIECEJ NIZ 4 TYGODNIE.MIESIAC TO 4 TYgodniei pol tygodnia wiec przy dwoch miesiacach to nie 8 tyg tylko 9 tygodni przy kolejnych 2 m to kolejne 9 tgodni.WIEC 9+9=18 !!!! 18 TYG to 4 miesiace.Porazka ze tak prosta matematyke trzeba jak dziecia tlumaczyc!!! A tu ci nowa filozofia powstala w ciazy 10 m .hahahah :) .Mozesz jeszcze chodzic 2 tygodnie po terminie dlatego, ze jak pisalam wliczony jest okres i nie wiadomo kkiedy nastapilo zaplodnienie.

Gość ta co zemdlala....
Ja mam 28 lat, też zemdlałam w carrefourze w Łodzi, mialam okres a ja czesto wtedy czuje sie slabo i niepotrzebnie poszlam w ten dzien na zakupy. No ale do rzeczy: zrobilam zakupy, czulam sie dobrze, podchodze do kasy, stoje sobie tak z 10 minut, nagle zaczyna mi sie robic dziwnie, mroczki przed oczami, poty, drgawki itp. a poniewaz juz kiedys pare razy zemdlalam wiec czulam ze to sie zbliza... no ale mialam nadzieje, ze zdążę! juz nadeszla moja kolej, pakuje zakupy, pani w kasie sie pyta czy sie dobrze czuję (chyba widac bylo po mnie), ja mowie, ze nie... ale szybko zaplacilam i wtedy... film mi sie urwal :/ po chwili sie ocknelam, niosl mnie jakis facet, polozyli mnie na lawce, kilka innych osob stalo obok, chcieli wezwac karetke, ja sie ocknelam, mowie, ze nie trzeba, chwile jeszcze stali przy mnie, jakas pani podala mi zimną wodę i zaczelam dochodzic do siebie. dali mi wszystkie moje rzeczy, nikt mi nic nie ukradl. siedzialam jeszcze na lawce z 10 minut i poszlam do domu.. wiec pomogli mi, nie moge powiedziec. potem jeszcze ochroniarz sie pytal czy na pewno nie wezwac pogotowia, jedna babka sie pytala czy nie mam cukrzycy. Glupio mi bylo strasznie, no ale to bylo rok temu jakos tak, wiec staram sie o tym nie myslec i normalnie chodze sobie do carrefoura, choc teraz juz wiem, ze jak robi mi sie slabo to musze jak najszybciej usiąść :/ a nie miec nadzieje, ze zdążę.

Gość ta co zemdlala....
zemdlalam przy samej kasie zaraz po zaplaceniu i spakowaniu towarow, ale nie mam pojecia jak upadlam, czy na glowe czy nie, w kazdym razie o dziwo nic mnie nie bolalo, niczego sobie nie zlamalam, mialam szczescie. ale obciach straszny, nikomu o tym nie powiedzialam bo az wstyd :/

Gość jhdihfeknr
do a normalna - Tak, jasne, wazniejsze... pisanie na cafe, brawo POLKI!

Gość pani panna kottaaaa
Jeszcze chwila i niektóre ciężarne to tuz po zapłodnieniu będą na wózkach inwalidzkich jeździć byle wszędzie pierwszeństwo uzyskać

Gość Przyszla mama na październik
Przepraszam że się wtracę w swój temat bo widze że dyskusja wrze aż normalnie szok! Jestem w 18 tygodniu ciąży termin porodu mam na 1 października i wg mojego ginekologa i kalkulatorow to jest poczatek 5 miesiąca i jestem w 5 miesiącu ciązy. Przepraszam że mi brzuch wyszedl! Ojej to straszne. sorry ale ginekolog mi tłumaczyl ile czasu jestem w ciąży i jak sie liczy tygodnie i nie sadze aby jakaś forumowiczka lepiej to umiała od fachowca z 15 letnim doświadczeniem.

Gość tasia 600
Ty naprawde nie kumasz ,masz problem z liczeniem.Ty naprawde nigdy kalendarza nie widzialas?????Tez ci wyslalam LINKA troche mniej siajtowej strony niz ty.Sprawdz tez inne strony i spytaj sie poloznej to cie wysmieje

Gość jhdihfeknr
wezcie wszystkie sobie w dupe wsadzcie te wasze zakupy najlepiej. Trzeba byc czlowiekiem ZAWSZE a nie tylko jak "poprosi".

Dziwne w ksiązce "9 miesięcy" tez sie pomylili? Tam jest tak samo napisane.I móhj ginekolog też? Toś chyba ameryke odkryla..idz do ginuesa to moze kase za tą nowośc dostaniesz.

Gość ta co zemdlala....
a wstydzisz sie teraz chodzic do tego sklepu? bo ja sie jakis czas po tym zdarzeniu wstydzilam ech, mam nadzieje, ze nikt tego nie nagral i nie dal na neta, bo w carrefourze są kamery przeciez :/ a wiadomo jacy teraz ludzie to hieny.

Gość tasia 600
W takim razie fenomen jestes i jako jedyna bedziesz chodzic w ciazy 10m

Gość tasia 600
Gratuluje jak masz 5 m miesiecy to w takim razie porod masz za 4m i 3 tyg.Umiesz teraz liczyc kiedy to wypadnie.Bo cos do pazdiernika daleko jescze

Nie nie bede sie wstydzila specjalnie ale na jakiekolwiek zakupy wybiore sie z mężem, niestety pracuje-jeszcze nie wrócil bo na budowie coś ważnego i robotnikow nie moze samych zostawic. Teraz poprostu bede chodzila z nim. Smutno tylko na ta znieczulice. Ale widac polska....kuzynka mieszka w irlandii i tam czegos takiego nie ma :)

Ja nie wiem, co to za znieczulica u was panuje??? Ja drugi raz jestem w ciąży i nigdy nie narzekałam na nieuprzejmość ludzi, przepuszczali mnie, ustępowali miejsca, nie było z tym problemu, mimo że nie prosiłam, tylko grzecznie sobie stałam. Może dlatego, że nie miałam na twarzy wypisanej pretensji do całego świata?;) Ciąża to ciąża, sprawa moja i mojego męża, nie będę się domagać traktowania nie wiadomo jak... Inni też są chorzy, cierpiący, mają różne problemy, nie ja jedna... Ja też nie zawsze widzę że obok jest ktoś potrzebujący, więc i nie każdy musi widzieć mnie. Ciekawostka jest taka, że najczęściej w kolejkach przepuszczali mnie... cyganie (często robią zakupy w mojej osiedlowej biedronce), nie wiem, może tam kobiety w ciąży otaczane są szczególną opieką:D

Gość myyy gooood
tasia pierdolona idiotko nie kapujesz ze nie o tym jest temat i nikt cie nie slucha !!!!!!???? IDIOTKO IDZ Z TAD

Rozkładałam nogi, dupczyłam się ze starym żeby teraz wymagać pierwszeństwa !!! I chooj Wam do tego

Gość tasia 600
Nie udane prowo ,widac bylo ,ze piszesz pod innym pseudonimem tez.I skad ktos obcy wyskoczyl w ktorym tyg jestes jak sama wczesniej nie wspomnialas.Tylko problem z wyliczeniem miesiecy mialas .Po jakiego ...... wymyslac tak tepe prowo ty co do roboty nic nie masz????

Gość Ala Stauer
ja mieszkam w niemczech i tutaj też czegoś takiego nie ma, Jest kasa dla ciężarnych w kazdym sklepie i nie ma czegos takiego że trzeba prosic o przepuszczenie, tutaj to jest tak oczywiste że nikt sie nad tym nie zastanawia, nikt nie patrzy w lampe czy coś, a jeśli zdarzyłby się jakiś POLAK który nie chce przepusic to jest tam tak wyszkolona obsługa że od razu by poszedł na sam koniec. Nie ma chamstwa, nie to co w Polsce. Wasze chamstwo to pozostałości po PRL-owych kolejkach. Niestety jeszcze wiele sie musicie nauczyc, a przede wszystkim szacunku do drugiego człowieka.