Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez pracy czy wyjechac?

Czy praca z ogloszenia jest możliwa?

Polecane posty

Na rynku pracy, po ukończeniu szkoły jestem już 6 lat. Zawsze praca odnajdywałem po znajomości, tak samo moi znajomi. Nie znam TOTALNIE nikogo kto został zatrudniony do pracy z oferty ogłoszeniowej i jednocześnie nie było to stanowisko dla zwykłego murzyna typu: sprzedawca, magazynier itp. Nie mam pracy teraz i wysyłam LM oraz CV ale wątpię w to że aplikowanie gdziekolwiek na rozsądne stanowisko np. służba cywilna czyli tzw budżetówka - miało jakikolwiek sens. Jest tu ktoś kto zatrudnił się normalną legalną drogą?

Ok, ale pytałem czy zna ktoś kogoś komu udało się zatrudnić.

Gość Limonka23851
Jestem w takiej samej sytuacji. Od poniedziałku szukam pracy poprzez ogłoszenia w necie, bo do nich jest najłatwiejszy dostęp. Ale nie łudzę się już, praktycznie każda moja praca - nawet w kawiarni - była załatwiana poprzez znajomych. Aczkolwiek koleżanka, z którą studiowałam często dostawała pracę dzięki ogłoszeniu właśnie. Jest wygadana, a na rozmowy szła przeważnie nieprzygotowana. Jednak były to realne ogłoszenia, a nie podstawione i ustawione.

To prawda ze najłatwiej rozgłosić wśród znajomych że się szuka pracy, bo z polecenia jest szansa na pracę. Mnie się udało kiedyś zdobyć pracę z urzędu pracy, A jesteś zarejestrowany/a